13 Eylül 2010 Pazartesi

ŞAMPİYONLAR LİGİ GERİ SAYIM: 2
















Ajax, Şampiyonlar Ligi tarihinde Hollanda'dan kupaya katılıp finale yükselen tek takımdır. 2 kez bu başarıyı göstermiş olan Amsterdam kulübü, her ikisinde de Louis van Gaal'in yönetiminde şampiyonluk için mücadele vermiştir.

1994-95 sezonunda Milan, Casino Salzburg ve AEK ile aynı grupta mücadele eden Ajax, 10 puanla grup lideri olarak çeyrek finale kaldı. Çeyrek finalde Hajduk Split'i 0-0 ve 3-0'lık skorlarla geçen Van Gaal'in takımı çeyrek finalde, Münih'te 0-0 berabere kaldığı Bayern Munich'i Amsterdam'da 5-2 mağlup etti. Finalde de Milan'ı, Kluivert'ın golü ile 1-0 mağlup ederek mutlu sona ulaştı. Ajax o sezon Milan'la 3 kez karşılaşmış ve üçünü de gol yemeden kazanmıştır. Grup mücadelesinde her iki maçı da 2-0'lık skorla bitirip İtalyan rakibine net bir üstünlük kurmuştur.

Bir sonraki sezon Real Madrid, Ferencvaros ve Grasshopper'la aynı grupta olan, bu sefer de Real Madrid2i her 2 maçta da mağlup ederek gruptan lider çıkmış, çeyrek finalde Borussia Dortmund'u 1-0 ve 2-0'lık skorlarla, yarı finalde kendi evinde 1-0 mağlup olduğu Panathinaikıos'u Atina'da 3-0'la geçmiş, finalde Juventus'a normal süresi 1-1 biten maçta penaltı atışları sonunda 4-2 mağlup olmuştur.

3 yorum:

markar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Manu dedi ki...

pessotto mu o ellerini kaldırarak sevinen? vay be nereden nereye, ikinci lige düşüş sonrası intihara teşebbüs nedenini takıma yeterli katkı saglayamamsı olarak açıklamıştı.

Ömer dedi ki...

Ilk kupa seruveni anlatilirken yari final yazilmasi gereken yere ceyrek final yazilmis.