24 Ekim 2010 Pazar

10-0'IN YANKILARI


















Rezaletin ilk tepkileri gelmeye başladı. 150 kadar Feyenoord taraftarı, De Kuip'e dönen Feyenoord otobüsünü kıskaca aldılar.


















Bu Eredivisie tarihindeki yedinci çift haneli galibiyet maçı. Bunlardan birisini de Feyenoord almıştı 47 yıl önce. Üçünün PSV'ye ait olması da ilgi çekici. Özellikle de son üçünün.













Feyenoord kulüp tarihinin en ağır yenilgisini almış oldu. Bundan önceki unvan, 18 Eylül 1983'te Ajax deplasmanında alınmış 8-2'lik mağlubiyetti. Feyenoord son 4 PSV deplasmanında gol atamıyor. Sırasıyla 4-0 ve 1-0'lık mağlubiyetleri geçtiğimiz sezonki 0-0 izlemişti. Feyenoord'un PSV deplasmanındaki son golünü 17 Eylül 2006'da 2-1 mağlup oldukları maçta Jonathan De Guzman atmıştı. Ayrıca bugün yönetime istifasını sunan Mario Been'in (hala kabul edilip edilmediği açıklanmadı) takımı en kötü sezon başlangıcı deplasmanda rekorunu da egale etti hatta ayrıntısında geçti. Takım 6 deplasmanda maçından da galibiyet alamadı ve 4 mağlubiyet 2 beraberlik aldı. 1990-91 sezonunda da Feyenoord lige 6 deplasman maçından galibiyet alamayarak başlamış ama orada 2 mağlubiyet 4 beraberlik almıştı. Takımın bu sezonki deplasman maçları aşağıda.












Gelişmeleri hafta boyunca aktaracağız.

14 yorum:

Black Pearl dedi ki...

Otobusun ustundeki yazani okudun mu? Hic bir sey tek o kelimeden daha guclu degil : Feyenoord. hahahaahaha

outlaw dedi ki...

dili bilmeyen bir insan olarak utanmadan cevirini düzeltsem ne dersin?

hicbir sey o bir kelimeden daha degerli degil.

nichts ist stärker als das eine wort.

:-)

kutlu can dedi ki...

feyen10rd lu yönetecilerin işi zor valla

ummagumma dedi ki...

bize(galatasaraya) kardeş geldi ne güzel

Hassan dedi ki...

Bilader birsey degistirmemisin ki laf ayni laf.

roland deschain of gilead dedi ki...

fey10ord

rıza yaşar dedi ki...

Sevgili dutchman,
ben olaya farklı bir açıdan yaklaşmak isterim: tamam feyenoord tarihinin en kötü dönemlerinden birisini geçiriyor ve bu süreç bağıra bağıra geldi ancak PSV'nin de yaptığı en başta "rakibe saygı" çerçevesinde kabul edilemez bir durum bana göre. Bu tip maçlarda belli bir noktadan sonra bırakmak gerektiği kanaatindeyim. Bunu maalesef Almanlar ve Hollandalılar (zaman zaman ingilizler) pek beceremiyor. Tam aksine İtalya ve İspanya'da da futbol kültürü bu tarz farklı skorlarda bir noktadan sonra dur demeyi gerektirir. Geçene sene Barcelona'nın Nou Camp'ta oynadığı pek çok maçta ilk yarım saatte 4'ü 5'i bulup maçı rolantiye aldığını ve daha fazla zorlamadığını hatırlarsın. Aynı şekilde İtalya'da da geçmiş yıllarda Milan'ın ve Juventus'un ilk yarı 4-5 farkı yakalayıp ikinci yarı maçı rölantiye aldıklarını hatırlıyorum. Yine bu sezon başında oynanan Fenerbahçe -Antalyaspor maçında da ilk 28 dakikada skor 4-0 olunca fenerbahçe maçı rölantiye almış ve daha fazla zorlamamıştı. Orada Aykut Kocaman fırsattan istifade rakip dağılmışken oyuncuları daha fazla zorlayıp eski futbolcu arkadaşı ve meslektaşı Mehmet Özdilek'i zor durumlara sokabilirdi. Sonuç olarak karşındaki rakip de seninle aynı mesleği icra eden kişilerden oluşuyor, onları küçük duruma düşürmenin manası yok. Endüstriyel futbol bu belli olmaz ileride PSV de zor günler geçirebilir ve o zaman bu skor unutulmaz işte.

Black Pearl dedi ki...

Outlaw sunu bil derim -> turkcem o kadar iyi degil benim.

Black Pearl dedi ki...

Rotterdam'in telefon kodunu 010'dan 10-0'a degistirilsin diye geyik yapiliyor :-D

purgatory dedi ki...

Skandal yahu, o ne biçim kaleci! adam yere yatmadı şutlarda

Ku.Ba dedi ki...

Ilk fotografta soldaki trafik tabelasina da dikkat cekmek isterim. Polis otobus soforune ceza yazsa yeridir.

outlaw dedi ki...

@black pearl,

derdim "terbiyesizlik" yapmak değil, yalnızca "şımarıklık" yapmaktı... :-)

Black Pearl dedi ki...

Outlaw, kein problem. Bana terbiyesizlik gibi gelmemisti, simariklik gibi de gelmedi :-)

@purgatory
Sokaktan birini toplayip kaleye soksalar daha az gol yerdi.

@kuba hahahahahahaa

twilost dedi ki...

allah aşkına atıyorum galatasaray fenerbahçeyi 10 kişi bulsa karşısında aciz güçsüz ilk 30 dakika 4 yapsa rolantiye mi alacak, ben galatasaraylı olsam- fenerbahçeliyim- küfrederim takıma saldırmadığı için. ezeli rakipler arasındaki maçlarda saygı yoktur. o takıma zaten saygı duyulduğu için o kadar hırsla ezip geçmeye çalışırsın karşındakini. o kadar kale almanın, o kadar zorlamanın nedeni zaten takımların birbiri arasındaki rekabettir. rekabet zaten karşındakine saygı duyduğunu gösterir. sen onu sahada olabildiğince harcamaya çalışırsın.
takımların bu tip maçlarda 90 dakika saldırması gerekir 3-4 gün sonra hayati bir maçları yoksa eğer.