23 Ekim 2010 Cumartesi

BU SENENİN SİNDERELLA MASALI KERKRADE'DEN

















Bundan çok değil 15 ay önce Roda JC Eredivisie'den düşmenin eşiğine gelmişti. Hatta eşiği bırakın, buna sadece birkaç penaltı vuruşu uzaklıktaydı. 2008-09 sezonunu 16. sırada bitiren takım, play-offlara kalmış ve play-off finalinde Cambuur Leeuwarden ile eşleşmişti. 0-0, 1-1 ve 2-2 serisi ile biten maçların sonuncusunda 2-2 biten maçın ardından penaltı vuruşlarına geçilmiş ve Roda Leeuwarden kentinden çıkmayı başararak ligde kalmıştı. O sezon kasım ayında göreve gelen Harm van Veldhoven takımın başında kaldı. Geçtiğimiz yıl küme düşme adayı olarak gösterilen takım ligi dokuzuncu bitirdi. Hatta 2008-09 sezonu başlarında onlar için şöyle yazmışız:

Geçen sezonun tartışmasız en büyük hayal kırıklarından bir tanesiydi Roda. Fortuna Sittard'la birleşme, maddi sıkıntılar şu bu derken sezona ligin golcü takımı Heerenveen'den bir beraberlik kopararak girdiler. Kadroya 2 tane Danimarka'lı kattılar ama Meeuwis'i Monchengladbach'a, anlamadığım şekilde Estonya'lı Andres Oper'i Çin'e yolladılar. Bu sene de küme düşmemek için mücadele verecek adaylar arasındalar.

Hiçbir zaman o adaylardan birisi olmadılar. Avrupa Ligi bileti için finalde FC Utrecht'e mağlup oldular yoksa küme düşme adayı oldukları sezonda Avrupa'ya gidiyorlardı. Ardından bu sene geldi çattı. Janssen, Junker gibi önemli oyuncularını kaybetmeyip yanına Morten Skoubo'nun bonservisini, Hollanda Ligi tecrübesi olan Stijn Huysegems'i kattılar. Kadroda bulunan 20 yabancı oyuncudan 3'ü Makedon, 8', Belçika'lı ve 3'ü Danimarkalı. Dün akşam NAC Breda'yı deplasmanda 2-1 mağlup ederek bu sezon yattıkları rüyayı devam ettirdiler. PSV'yi maç fazlasıyla zirvede yakaladılar. Teknik direktör Van Veldhoven "insanların kendini hazırlaması için söylüyorum, bir gün tekrar kaybedeceğiz" diyor. Sadece Ajax'a mağlup oldular 10 maçta.

1994-95 sezonunda aldıkları lig ikinciliği onların kulüp tarihindeki en büyük lig başarısı. Şu anda da oradalar. Bilirsiniz bizim blogda performansını övdüğümüz takımın oyuncularının içine Ankaragücü maçındaki Servet kaçıyor bir anda. Dolayısıyla Kerkrade halkından nezdinizde özür diliyorum...

Aşağıda kulübün bugünkü durumuna nasıl geldiğinin şematik bir incelemesi var.

1 yorum:

seanpenn dedi ki...

flying konuyla alakası sadece hollanda ligi olacak ama psv li reis hakkında bir yazı yazarsan senin kaleminden okumak zevk olur.