5 Ekim 2010 Salı

NIGEL DE JONG'UN SICILI




















Nigel de Jong'un gectigimiz hafta sonunda Hatem Ben Arfa'ya yaptigi hareket futbol dunyasini izleyen hemen herkesin gundeminde. Hareket sonrasinda De Jong'un zaten kabarik olan sicili insanlari artik cileden cikarmis durumda. Bircok kisi De Jong'un, Hatem Ben Arfa'nin sahalardan uzak kaldigi sureyle esit olarak futboldan men edilmesini talep ediyor. Bert van Marwijk, De Jong'u Moldova ve Isvec ile oynanacak maclar icin kadrodan cikardi. Ancak, Van Marwijk'in onu kadrodan cikarma sebebi yaptigi hareketler ve rakiplerini sakatlamasi degil, her an kendi takimini 10 kisi birakacak olmasi. Zaten bu yuzden Hollanda basininin bazi kalemlerinden de elestiri aldi. Sonucun dogru ama gidis yolunun yanlis oldugunu belirten cok insan vardi. Van Marwijk'in bu karari vermeden once psikologlara danistigi kesin ve hatta bunlardan bazilari Hollanda basinina bu cezanin De Jong'a tamamen olmasa da kismi olarak olumlu etki edecegini belirtiyorlar. Zira ilk kez Hollanda'dan resmi statude bir ismin ona karsi aldigi bir tavir var. Hollanda'da bazi yorumcular onun kendisine anlatilanlari kavrayacak ve karakterini duzenleyecek olgunlukta olmadigini ileri suruyorlar.

Bu arada bu uygulama Hollandalilarin ilk hamlesi degil. Ajax efsanelerinden Piet Keizer 1967 yilinda Yugoslavya ile oynanan bir hazirlik macinda Dragan Holcer'e attigi tekme sebebiyle Hollanda milli takimindan 3 yil men edildigi gibi ceza Ajax'a da yansidi.

Bunlari anlattiktan sonra, De Jon'un son 2 yilda kabarttigi siciline bir goz atalim.

Tarih: 5 Eylul 2009
Yer: Enschede
Kurban: Shunsuke Nakamura

Japonya ile Enschede'de oynanan hazirlik maci. De Jong once Yuto Nagamoto'ya ardindan da Shunsuke Nakamura'ya daliyor. Sari kartla olayi atlatiyor. Bert van Marwijk olayla ilgili bir aksiyon almiyor, ancak elestiriyor.

Tarih: 14 Kasim 2009
Yer: Pescara
Kurban: Angelo Palombo

Yine bir hazirlik maci, De Jong bu sefer kendisine kurban olarak Palombo'yu seciyor ve rakibine cift daliyor. Yine ceza sari kart, yine pacayi kurtaris.

Tarih: 3 Mart 2010
Yer: Amsterdam
Kurban: Stuart Holden

Dunya Kupasi oncesi hazirlik maci. Hollanda ABD'yi Arena'da konuk ediyor. Stuart Holden topla giderken De Jong karsisina dikiliyor, sag ayagiyla Holden'in sol bacagina yukleniyor. Sonuc, Holden'in bacagi kiriliyor, macin hakemi Cuneyt Cakir da De Jong'un sari kartla kurtardigi maclar koleksiyonuna bir yenisini ekledi.

Tarih: 14 Haziran 2010
Yer: Johannesburg
Kurban: Martin Jorgensen

De Jong, maharetlerini Dunya Kupasi'na tasiyor. Jorgensen, onun kurbani. Macin Fransiz hakemi Stephane Lannoy kart dahi gostermiyor. Jorgensen yola devam ediyor. De Jong kesmiyor ilerleyen dakikalarda Nicklas Bendtner'i de biciyor ve sari kartla kurtariyor yine.

Tarih: 11 Temmuz 2010
Yer: Johannesburg
Kurban: Xabi Alonso

Artik bu hareketi anlatmaya gerek yok. Mortal Kombat filminin yesil sahalardaki versiyonu. Ingiliz hakem Howard Webb, De Jong'un Xabi Alonso'nun gogsunden su aldigi pozisyona sari kart gosteriyor. Gerisini ve kopan firtinayi biliyorsunuz.

Tarih: 3 Ekim 2010
Yer: Manchester
Kurban: Hatem Ben Arfa

2 gun once firtina koparan hareket. Henuz macin 3. dakikasi. De Jong kasap dukkanina bir yenisini ekliyor. Bu hareketlerin hicbirisine kart cikmamasi da apayri bir absurdluk ya neyse.

1 yorum:

Black Pearl dedi ki...

kendisi futbolun seri-sakatlayicisi