23 Ekim 2010 Cumartesi

SERKAN BALCI


















Türkiye'de futbolcunun değeri, popülaritesi, imajı ve benzeri her şeyi doğuda Kurtköy'den, batıda Beylikdüzü'nden girdiği anda 10'a katlanıyor. Tabii bu yönlerden dışarı doğru hareket ettiğinde de aksi şekilde azalıyor. Maalesef bir türlü atlatılamayan şekilde milli takıma seçilebilme ihtimali de. Bu ülkede Anadolu kulüplerinde forma giyerken çok iyi performans gösteren oyuncuların milli takıma seçilmediklerini ama İstanbul takımlarına ayak bastıktan sonra performanslarını üst düzeyden vasatın üstüne indirdiklerinde dahi aday kadroya davet edildiklerini gördük. Bunu da bir kesim "milli takım formasını taşımak tecrübe ister, üst düzey takımlarda oynamak lazım" şeklinde savundu yıllardır. Biz evimizden izlerken son Dünya Kupası'nı 4 golle kapatan Vittek'in bizzat o coğrafyadaki kulüplerden birinde top koşturduğunu bilmiyormuş gibi. Ya da İtalya'ya 2006 Dünya Kupası'nı kazandıran penaltıyı atan Fabio Grosso'nun o yıllarda Palermo'da forma giydiği gerçek değilmiş gibi.

Serkan Balcı bu kaderi paylaşacak mı bilemiyorum ama tek bildiğim sezon başından beri gösterdiği müthiş performansı son 2 hafta zirveye taşıması. Bu tür çok koşan, mücadele eden, temposunu düşürmeyen oyuncular sonuca katkı yapamayınca "bal yapmayan arı" damgasını yerler bizde. Serkan'ın sezon başından beri yaptığı balla 100 tane Binbirçiçek kavonozu dolar. Bu tür futbolcuları nedense kendi takımıza gol çakana kadar farketmeyiz. Biz öncesinde farkedelim. Euro 2012 yolunda işleri yoluna koymak istiyorsak, şans verilmesi gereken oyuncuların başında geliyor, atlamayalım.

Ve tabii hep yaptığımız gibi onun performansını bu seviyeye getiren "daimi underrated" hoca Şenol Güneş'e de bir kere daha övgülerimizi yollayalım.

4 yorum:

Kalau dedi ki...

3.GOLDE UMUTA VERDİĞİ PAS GERÇEKTEN USTA İŞİ, BUNU TÜRKİYE'DE VERECEK ADAM VAR MI GERÇEKTEN BİLMİYORUM.TOP RESMEN ZAVALLI GENÇLERLİ OYUNCUYLA DALGA GEÇEREK UMUTA DOĞRU GİTTİ.TRABZON UMARIM SONUNA KADAR YARIŞIN İÇİNDE KALABİLİR,ÇÜNKÜ CİDDEN İZLEMESİ KEYİFLİ Bİ TAKIM OLDULAR..

pecuchet dedi ki...

geçen senenin başından beri oldukça istikrarlı bir performans çiziyor serkan balcı. hele ki, ikinci yarıdaki galatasaray maçında (yanılmış da olabilirim, ilk galatasaray maçı olması da mümkün) bayağı beğenmiştim kendisini. bi de şöyle bir şey var, trabzonspor' da oldukça rahat oynuyor çok belli.

Sade dedi ki...

defans bilgisini de sorgulamanız gerekir...

Adsız dedi ki...

serkan hic kötü olmadi ki...