16 Ekim 2010 Cumartesi

STING & SYMPHONICA IN ROSSO



















Gordon Matthew Thomas Sumner, nam-ı diğer Sting'in kendisi gibi "cool" bir konserdi dün akşam Arnhem'in Gelredome Stadyumu'nda şahit olduğumuz konser (gerçi sonunda Sting hafiften göbek dansına bağlasa da bkz. Desert Rose videosu). Gelredome bir spor salonu gibi. 4 tribün birbirinden bir spor salonu mimarısıyla ayrılmış aradaki duvarlarla. Çim sahası bu tür organizasyonlarında tesisin dışına kaldırılan böylece çok rahatlıkla diğer gösteriler için de kullanılabilen bir yer. Stadyumun girişinde zaten "Hollanda'nın En Büyük Tiyatrosu" yazıyor.



















Arkasına Londra Senfoni Orkestrası'nı da alarak, 2 Haziranda çıktığı turun Hollanda ayağındaki konserlerin ilki için, Arnhem'e vardığımızda yağmur karşıladı bizi (Hollanda ve yağmur, bu ne sürpriz !!!). Gelredome'a giden otobüslere atladıktan 10 dakika sonra kapının önündeydik. Saatler 8'i biraz geçtiğinde önce orkestra ardından da Kuzey İngiltere'li (Newcastle-Upon-Tyne) karizma adam sahndeydi.

Daha konserin başında ardıardına patlayan Englishman In New York (video aşağıda) ve Roxanne'le Gelredome'a doluşmuş 34.000 insanla beraber havaya girdik. Tabii bunda zaten melankolik şarkıların adamı olan Sting'in eserlerinin kalabalık senfoni orkestrasıyla müthiş uyumunun da etkisi vardı.




















Benim için konserin zirve anlarından olan "tartışmalı şarkı" Russians'ı da atlamamak lazım. Londra Senfoni Orkestrası ile bir şahesere dönüştü adeta. İlk yarının sonlarına doğru Shape of My Heart'ın "I'm not a man of too many faces The mask I wear is one" sözleri ile tekrar silkindik ve devreyi kapatan "Next To You" ile mola verdik.

Englishman In New York




Usta ikinci yarıya önce Cowboy Song sonra da Fields of Gold ile başladı. Üzerine giydiği pelerinle icra ettiği Moon Over Bourbon Street'i konserin sonlarına yaklaştığımızı haber veren Every Breath You Take takip etti. 15 civarındaki şarkıdan sonra usta indi sahneden. Dönüşünden önce sahneye karanlıklar içinde yürüyen darbukacı Desert Rose'un müjdeleyicisiydi (aşağıda). Cezayirli Cheb Mami'nin yokluğunda Arapça bölümleri de kendi seslendiren Sting seyircilerin arasındaki oryantal danslara bizzat kendisi eşlik etti. Sahneden tekrar indi..Tekrar geldi ve tek başına, onsuz olmaz denilen Fragile'ı seslendirdi gitarıyla. El salladı, ama yine döndü...Konserin sonunda 3 BIS yapmıştı ve 3 saate yakın konserde 20 civarında şarkı söylemişti....

Desert Rose



23:00 sularında Gelredome'dan ayrıldığımızda içeri girdiğimiz yağmur karşıladı bizi. Tek bir farkla...Artık kulaklarda "I dream of raiiiiin" sözleri varken....

1 yorum:

Black Pearl dedi ki...

Symphonica in Rosso super bir organizasyon gercekten. Sting'in canli performansi ve guest artist hersey muhtesemdi!!!!

Yani Sting ne zaman HOllandaya gelirse ben oradayim bundan sonra.