27 Kasım 2010 Cumartesi

AİLEMİZİN TAKİPÇİSİ ARİF ERDEM
















Az önce biten maçı, Halis Özkahya'nın acaip yönetimine rağmen, maçın sonlarına doğru İbrahim Akın'ın kaçan golü sonrası, Fenerbahçe kalecisi Volkan'ın kenara elini kaldırarak "valla gol yiycez yeaaa" diye bağırması ve bizi kahkahalara boğması sonucu iyi hatırlayabilirdik ama ben başka şekilde hatırlayacağım. İstanbul BB stoperlerinden Mahmut çok kötü bir maç oynadı bunu kabul etmek lazım. Yenilen golde hatasının büyük olması bir yana yaptırdığı penaltı da bunu eklendi. Ama hiçbir futbolcu hatası sebebiyle Arif Erdem'in yaptığı gibi ailesi ve sülalesini de işin içine katan küfürler edilmeyi haketmiyor. Bizim ülke futbolcu ve teknik adamlarının bu küfürle ilgili beni iğrendiren yönleri var. Stadyuma gidip, sahaya inip beni hareketi yapana ya Allah diye girişmeye sevkeden bir olay var misal. Türk oyuncunun yabancı futbolcuya sırf anlamadığını bildiğinden ağız dolusu küfür etmesi. Yıllar önce bir Galatasaray maçında, Emre Aşık sözümona kendisine gelen topa kafa vurduğu için Fleurquin'e "...ına kodumun çocuğu" diye bağırmış, zavallı Fleurquin de hiçbir şey anlamadığından ellerini açmıştı. Bugün Caner, Stoch'un hatalı bir pası sonrası geriye dönerken saydırıyordu. Mustafa Sarp'ın, bu sezon Pino'yla benzer bir diyaloğu var biliyorsunuz.

Teknik adamların sahaya savurduğu küfürler de ayrı bir tartışma konusu. Hiç lafı dolandırmayalım Fatih Terim bu konuda öncülerdendir. Rakip oyuncu, kendi oyuncusu hiç farketmez hepsini elden geçirir. Yıllar boyu birçok özelliği değişti meşhur imparatorun (çoğu geriye gidecek şekilde) bir bu değişmedi. Euro 96'da Hırvatistan'dan meşhur Vlaovic golünü yediğimizde sahaya saatini fırlatıp "Allah belanızı versin" dediğini çok iyi hatırlarım. 15 yıl geçti, bir düzelme olmadığı gibi arada bir sahaya infaz emri de gönderiyor. Arif Erdem ona bakarak mı karardı bilemem ama bugün yenilen gol sonrası sahaya savurduğu anneyle cinsel ilişki temennili, vajinaya kondurma sonucu olan çocuk temalı küfürlerini kime ettiğini merak ediyorum. Çok yüksek ihtimalle topu kaptıran Mahmut'a (ona değil rakip oyunculara veya hakeme ise zaten daha büyük sorun var demektir). Bugün Mahmut o pozisyonu maçın tekrarında izlese ve ailesini elden geçiren o küfürleri görse, yarın o adamın verdiği direktifle antrenman yaparken ne hissedecek merak ediyorum. Arif'in de maşallahı var, bu seri Türkçe kullanımını, normal insan gibi konuşurken de göstermesini diliyorum, röportajları malum. Bir de Galatasaray camiasında bu kadın cinsel organına koymakla ilgili bir zaaf var diye korkuyorum. Emre Aşık, Arif Erdem, Mustafa Sarp...Ayhan Akman'ı dikkat ederseniz saymadım, onda orijinal çalışmalar var zira...

Federasyonun veya ceza kurullarının ya da yetkilisi her kimse, bu sahada sinkaf yağdıran adamlara dur demesi gerekiyor. Zira bizim "güven fetişisti" Servet Çetin'in sümüğü bile bu iğrençlikten daha izlenesi.

5 yorum:

Yasin dedi ki...

Arif'i savunmam. Ancak kişiden bağımsız sahadaki küfüre futbolcu olsun hoca olsun dikkatli yaklaşmak lazım. Adı geçen Türk oyuncular belki de rakiplerinin anlamayacağını bilmenin rahatlığıyla içlerini döküyordu. Karşısındakiler Türk olunca içlerinden küfür ediyordurlar. Bu ülke küfredilen bir ülke, ve refleks olarak çıkan küfürler bellidir. İkiz çocuklarla top oynamıştım bir defa, kedi köpek gibi didişiyorlardı ve birbirlerine "orospuçocuğu" diye küfrediyorlardı ısrarla.
Hoş değil elbet, ama kenardaki veya sahadaki adam o an içini o şekilde döküyorsa, ve muhatabının bunu bilmeyeceğinin rahatlığı varsa, ya da karşılıklı bir naz geçme durumu, o zaman kraldan çok kralcı durumuna düşeriz.
Terim ve bazı bilindik örneklerde karşılıklı naz geçme durumu yok ve dominant tarafın diğerini ezmesi var ki bu yazının anafikrini hakediyorlar. Ayrıca bu hoşgörüm tribünlerin milli oyunculara dakikalarca anneleriyle anal ilişki haykıran tribünleri kapsamıyor.

Flying Dutchman dedi ki...

@serdar

yorumunu yayınlamadım onayda duruyor, lütfen o 7. kelimeyi bir editle ve öyle gönder, zira önemli bir görüş ortaya koymuşsun, o kelime yüzünden tartışma tarafı olmasın...biraz daha ılımlı...

teşekkürler

serdar dedi ki...

küfürün içini dökme şeklinde hoşgörüyle karşılanması beni inanılmaz rahatsız ediyor.
bugün nazı geçiyor diye arkadaşına küfreden yarın başkasının arkasından anasına, bacısına saydırır. ne farkı var anlayamadım?
o sahadaki adamlardan biri olduğunu düşünmek bile küfürün asla hoşgörülmemesi gereken bir şey olduğunu gösterir.
küfür dil şiddetidir ve insanın içindeki şiddetten gelir. şiddetten uzak, insanların birbirine saygılı olduğu bir ülke olduğumuzda çok daha yaşanabilir bir ülke olacağımızı düşünüyorum

serdar dedi ki...

dutchman uyarı için teşekkürler. fazla sinirlendim sanırım. örnek vermek gerekirse eski beşiktaşlı alpay özalan'ın eşi hakkında trübünlerin maç boyunca 'cansu' diye bağırması toplu tecavüz sahnelerini çağrıştırıyor bana. aklımdan çıkmaz hiç. sırf küfür yüzünden maçlara gitmeyen biri olarak yazılarında bu konulara değindiğin için sana teşekkür ediyorum.
saygılar..

Adsız dedi ki...

çok değil kısa bir zaman önce kasımpaşa fenerbahçe maçında yılmaz vural kendi oyuncusuna küfür ettiği için 3 maç ceza almıştı sonra ikiye inmişti