15 Kasım 2010 Pazartesi

BVB GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR



Lucas "Der Bomber" Barrios, Shinji Kagawa ve Nuri Şahin'in sahada, Westfalen'li Mourinho Jurgen Klopp'un saha kenarında sürüklediği Borussia Dortmund dolu dizgin gidiyor. En yakın rakip Bayer Leverkusen ve Main 7 puan gerideler. Dortmund 12 maçta 10 galibiyet aldı. Geçtiğimiz cuma günü alınan 2-0'lık Hamburg galibiyeti aynı zamanda bir Bundesliga rekorunun da egale edilmesi demekti. Bundesliga tarihinde ilk 12 maçtan 10 galibiyet çıkaran tek bir takım vardı daha önce: Bayern Munich. Ama Bayern bunu 5 kez yapmıştı. Dortmund bunu Bavyeralılar dışında yapan ilk takım oldu. Bayern bu 5 sezonun 4'ünde şampiyonluğa ulaştı. Sadece 1 kez mutlu sonu göremediler. 2001-02 sezonunda, tesadüf o sezon BVB'nin şampiyonluğa ulaştığı son sezon.

Borussia Dortmund ayrıca kulüp tarihinde 99. kez liderlik koltuğunda oturmuş oldu söz konusu galibiyetle. En yakın rakibiyle arasında 7 puan fark olduğu düşünülürse, 100 ve 101. seferi şimdiden garantiye almış durumdalar.

Birkaç sezon önce kulübün kepenklerini kapatma noktasına gelen, futbolcularına % 50'ye varan maaş indirimi uygulayan, hatta bir ara Türk basınına göre Dortmund'u kurtarma işinin Saadettin Saran'a düştüğü yönünde haberler çıkan Ruhr kulübü, belki de o kabus yıllarda dahi o efsane stadyumu 80 bin kişinin altına düşürmeden oynatan taraftarlara, ilahi adaletin verdiği bir ödülü ancak yaşayabiliyor. Şu dünyada şampiyonluğu kayıtsız şartsız hak eden ve artık kazanması gereken bir taraftar topluluğu varsa o da Borussia Dortmund taraftarlarıdır. Biz de küçük yaşlardan beri sarı-siyah çorapları gördüğümüzde bizi ekrana çeken bu kulübün şampiyonluğuna elimizden geldiğince o tribünlere iştirak ederek katkı yaparsak ne mutlu bize....

Wer Wird Deutscher Meister....B-V-B Borussia.....

10 yorum:

siriusjames dedi ki...

Şu mübarek bayram gününde yapmasaydın bunu Dortmund taraftarlarına be Dutchman :) Lanet devam etmesin bu seferlik bari.

sukullaci dedi ki...

Flying Dutchman laneti aktive edildi. iddaa'cılar haftaya basın dortmund'un rakibine tüm paranızı.

Eray Güleryüz dedi ki...

klos,koller,julio sezar,andy moeller,riedle,ricken,chapuisat..cl finali görmüş bu kadrodan sonra gencecik çok hızlı ve teknik yeni bi dortmund izlemek bana heyecan veriyor.renklerine ve seyircisine hastayım!

emre dedi ki...

bu yazdıdan sonra yazık oldu dortmund'a. :)

Fuzzy Logic dedi ki...

Ne yaptin be Dutchman! Kendi kendime su F. Dutchman bulasmadan sezon bi bitse diye söyleniyordum.

Adsız dedi ki...

seneye kesin ligden dusmemeye oynarlar bu yazidan sora

lion's advocate dedi ki...

blogun lanetiyle ilgili espri yapayım dedim arkadaşlar önce davranmış :)

umutation! dedi ki...

bayern kusura bakmasın ama, amoroso koller lehmann oliseh rosicky şampiyon olmayacak da kim olacaktı :D

umarım bu sezon da alırlar kupayı...

van auger dedi ki...

bende başka bi postta aynı espriyi yaptım, blog okuyucuları komple pişti olacak böyle giderse:)
bu sene dortmund sonraki sene de schalke sampiyon olursa güzel olur.

Adsız dedi ki...

umarım eskisi gibi Avrupa Kupalarında da fırtına gibi eserler.Ben açıkçası Ş.ligi'nden bayğı sıkıldım.Son bir kaç yıldır.Umarım renk getirirler