24 Kasım 2010 Çarşamba

PSV'NİN SON 10 YILDAKİ EN KÖTÜ TRANSFERİ

Önce Feyenoord sonra da Ajax derken sıra PSV'ye geldi. PSV, genel anlamda bakıldığında maddi olarak Ajax ve Feyenoord'a göre daha sağlam duruyor. Nitekim Philips gibi çok önemli bir sponsorları ve diğer 2 büyüğün aksine kazanılmış üstüste 4 şampiyonlukları var. Ajax Sulejmani transferiyle ıska geçerken onlar Dzsudzsak ile isabetli bir iş yaptılar. Toivonen, Salcido, Reis gibi yerinde transferler de bu listeye eklenebilir. Biz 2000'li yıllardan bu yana Eindhoven kulübünün isabetsiz transferlerine bir göz atalım.

1-Csaba Fehér: NAC Breda onu 2000 yılında transfer ettiğinde, taraftarların sevgilisi pozisyonuna oturacağını yüksek ihtimalle tahmin etmiyordu. Breda'da 4 sezon forma giyen futbolcu 29 yaşındayken Eindhoven kentine yerleşti. Ancak 3 sezonda toplam 7 maça çıkabildi. İlk önce eski takımlarından Újpest'e sonra da Willem II'ye kiralandı. Sağ bek oyuncusu, bugün 35 yaşında ve onu Hollanda'ya getiren NAC Breda'da kariyerinin son yıllarını yaşıyor.

2-Arvid Smit: Onun hikayesi yeni yıldız adayı olarak lige gelip formayı unutanlarınkine benziyor. 2002 yılında 2. lig ekibi Telstar'dan transfer edildiğinde 22 yaşındaydı. Daha geldiği sene De Graafshap'a kiraya verildi. Kulübün kontratlı futbolcusu olduğu 5 yılda toplam 5 farklı takımda kirada oynadı. Aynen Feher gibi o da kürkçü dükkanına döndü. Bugün Telstar forması giyiyor.

3-Andy van der Meyde: Geçtiğimiz yıl Ocak ayında futbolu unutmuşken PSV onu transfer etti. Zaten daha başlarken sonu hüsran olacağı belli bir imzaydı. Futbolundan çok, vücudundaki Ajax dövmelerini çıkarıp çıkarmayacağı konuşuldu. Sadece 1 maça çıkabildi. Hiçbir zaman fiziksel olarak hazır hale gelemedi. Bugün kulüpsüz. 7 sene önce Inter onu 4 milyon euroya trnasfer etmişti.

4-Lindsay Wilson: Okyanusyalı futbolcular Kuzeybatı Avrupa'da iyi işler yaparlar genelde. Yeni Zelandalı da Sydney Olympic'ten aynı umutla transfer edilmişti. Ama kaderi aynı oldu başarısız transferlerle. Geldikten 1 sene sonra kira yollarına düştü. Son olarak Kilmarnock'ta forma giydi ve daha 27 yaşındayken futbolu bıraktı. PSV'de hiçbir zaman forma giymedi.

5-Patrick Kluivert: Uunu elemiş, eleğini asmış adamların ülkelerine dönmesi genelde çok iyi sonuçlar çıkarmaz. Kluivert'ınki de böyle oldu. Barcelona'daki altın yıllardan sonra gelen Newcastle ve Valencia kariyerinden sonra 30 yaşında Hollanda'ya döndü. Ama yetiştiği kulüp Ajax'la değil PSV ile. Sadece 3 gol atabildi ama bunlardan birisi Ajax'a karşıydı. Bu golü kutlamadı Antil asıllı futbolcu. 1 sene sonra Lille'in yolunu tuttu.

6-Michael Reiziger: Aynen Kluivert gibi Ajax'ta yetişmiş, Barcelona'da uzun yıllar forma giymiş, ardından İngiltere'de şansını deneyen ve sonunda soluğu PSV'de alan bir isim. PSV kariyerinin ikinci yarısında 34 yaşındayken sakatlıklar baş gösterince kariyerini sonlandırdı. İki sezonda ancak 25 maç oynayabildi.

7-Remco van der Schaaf: Büyük takıma sat, orada dikiş tutturamayınca geri al ekolünün temsilcilerinden. 23 yaşındayken ve beğenilen bir orta saha oyuncusuyken Vitesse'den transfer edildi. 3 sezon sonunda elde bir şey olmayınca ve Guus Hiddink kendisinden ümidi kesince Arnhem kentine geri gönderildi. Şu anda Brondby formasını giyiyor.

8-Michael Ball: Liverpool altyapısında forma giymiş, Everton'la profesyonel kariyerine başlamış, Rangers'la şampiyonluklar yaşamış bir oyuncuyken Guus Hiddink'in acil sol bek arayışı sonucu 500 bin pounda Eindhoven kentine geldi. Ama Hollanda havası ona yaramadı. Sakatlıkların da etkisiyle 3 sezonda 50 maçı dahi bulmamışken Manchester City'e transfer oldu ama orada da kariyeri geri gitti. Bugün 31 yaşında ve kulüpsüz.

9-Robert: 24 yaşına geldiğinde 7 farklı takıma oynamıştı bile Robert de Pinho de Souza. Önceki 2 Avrupa macerası hüsranla sonuçlanmıştı ama 2004-05 yıllarında Meksika'nın Atlas takımıyla çıktığı 44 maçta 33 gol atmıştı. Bu performans onu Ocak 2005'te 2.6 milyon euroya Hollanda'ya getirdi. PSV'de Şampiyonlar Ligi yarı finali oynamasına rağmen gol sayısındaki azlık sebebiyle Real Betis'e gönderildi. Bugün 29 yaşında ve ülkesi takımlarından Cruzeiro'da forma giyiyor. Bu onun 15. kulübü.

10-Jelle ten Rouwelaar: 22 yaşındayken PSV'nin bir başka 2. lig transferiydi. Emmen kalesindeki başarılı performansı onu Eindhoven'a getirdi. Hollanda 21 yaş altı takımının kalesini koruyor ve Van der Sar'ın varislerinden birisi olarak görülüyordu. Ama sadece 2 maç oynayabildi. Bir dolu kiralanma ve sonunda 2007'de halen futbol oynadığı NAC Breda'ya gidiş.

2 yorum:

Kadir Ar dedi ki...

Michael Lamey'de var. 11. sıradan da o eklenmez mi üstad?

Adsız dedi ki...

bu kluivert nasıl böyle düştü bir anda yahu?