13 Kasım 2010 Cumartesi

SEONGNAM 2010 YILINDA ASYA'NIN KRALI























Dun Eric Gerets'in takiminin Asya Sampiyonlar Ligi yari finalinde Zob Ahan'a maglup olarak kupaya veda ettigini soylemistik. Seongnam Ilhwa Chunma az once sonuclanan final macinda Iran temsilcisini 3-1'lik skorla maglup ederek sampiyonluga ulasti. Iran Ligi'ni son 2 sezondur ikinci srada bitiren Zob Ahan tarihinin ilk Sampiyonlar Ligi finalini oynadi son yillardaki Uzakdogu ruzgarina engel olamadi. Guney Kore temsilcisi en son 1995-96'da yine bir Bati Asya takimi olan Al Nasr'i, 1-0 maglup ederek sampiyonluga ulasmisti. 1997 ve 2004'te de final oynamislardi. Guney Kore takimlari ustuste ikinci kez kupayi evlerine goturmus oldular. Gectigimiz yil da Suwon Samsung Bluewings, Japon temsilcisi Jubilo Iwata'yi saf disi birakmis ve kupayi kazanmisti. Ayrica yukarida bahsettigimiz Asya takimlari ustunluklerini hegemonyaya donusturduler. Son 5 yildir kupa Uzakdogu'ya gidiyor. Bu 5 finaldeki 10 kontenjanin 6'si o bolgeden gelen takimlarla olusturuldu.

Kore takimlari toplamdaki sampiyonluk sayilarini 9'a cikardilar ve bu alandaki liderligi surdurduler. Onlari 5 sampiyonlukla Japonya takimlari izliyor.

Kapatirken bir de not duselim bugun TSI 19:00'da Afrika Sampiyonlar Ligi finalinin ikinci ayagi var. Gectigimiz yilin sampiyonu TP Mazembe ilk maci, Tunus'un Esperance takimi onunde 5-0 kazanmisti, dolayisiyla ustuste ikinci sampiyonluga cok yakin.

Hiç yorum yok: