3 Kasım 2010 Çarşamba

TEKNIK DIREKTOR OLMAK ICIN FAZLA IYI BIR INSAN






Rijkaard taktik dehasi acisindan harika bir hocaydi, bugunku oyunuma buyuk bir katkisi oldu, ondan cok sey ogrendim ve cok iyi bir karakteri vardi. Ancak bazen herkesi anlamaya calisirdi, bir sekilde zamani geldiginde oyuncularla arasina bir cizgi cekmesi gerekiyor, belki de teknik direktor olmak icin fazla iyi bir insandir.

Xavi Hernandez, FIFA resmi internet sitesine yaptigi aciklamalardan.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Biri su Rijkaard'i konustursa da Servet hakkinda icini dokebilse... adam buyuk ihtimalle futbodan sogudu Turkiye'deyken...

Ferhat dedi ki...

Yönetim İspanya'da Ronaldinho ve Eto'o tarafından iyi niyeti süistimal edildiği bilinen bir adamı buraya getiriyorsa onu korumayı da bilmeliydi.Burada yönetimin teknik adamı kurda kuşa yem etmemek için en azından Servet gibilere aba altından sopa göstermesi gerekirdi.Sportif direktörlük kurumu bence bu yönden önemli.Birisi denyoluk mu yapıyo git yanına gereken uyarıyı yap ki teknik direktörün olası otorite kaybını engelle.

Oyuncuyu özgür bırakmanın bu ülkede işe yaradığını hiç görmedim.Hagi bu yüzden daha avantajlı.Çünkü Hagi'ye yamuk yapmak o kadar kolay değil.Bence Hagi'nin şu ortamda en büyük avantajı otoriter olması ve sert disiplin kuralları.

İnanmayan Ümit Karan'a sorsun.(Ağzı içki kokuyo diye antrenmana almayıp bir de takımdan sürmüştü.)

Adsız dedi ki...

Xavi haklı beyler..