24 Aralık 2010 Cuma

FLYING DUTCHMAN'IN SEYİR DEFTERİ-50





















1998 Dünya Kupası'nda Brezilya formasıyla, Cafu'nun sarı kart cezası sebebiyle yarı finaldeki Hollanda maçında sağ bek oynayan José Carlos de Almeida, diğer adıyla Ze Carlos, bu maçta forma giymeden sadece 1 yıl önce, Brezilya 4.liginde Matonense formasını giymekte ve futbolculuktan aldığı maaşın yetmemesi sebebiyle sokaklarda seyyar kavunculuk yapmaktadır. 1997 yılının sonlarında Sao Paulo, rezerv takımına seçilir, Mario Zagallo'nun dikkatini çeker ve Dünya Kupası kadrosuna alınır. O güne kadar hayatında hiç ülke dışına çıkmamıs Ze Carlos, ilk takım elbisesini alır, Haziran ayına çoktan ayarladığı düğününü iptal etmek zorunda kalır ve Fransa'nın yolunu tutar. Hollanda maçında 90 dakika forma giyer ve takımının finale çıkmasında rol oynar. Bir daha da Brezilya milli takımı forması giyemez. Ülkesinde Juventude, Gremio ve Joinville takımlarının formasını giyip 2005 yılında futbolu bırakır.

Seyir Defteri

2 yorum:

gürhan dedi ki...

o kupadaki bir brezilya maçının özeti ya da tekrarı vardı tvde. trt1 spikeri bir futbolcunun yarı profesyonel olarak oynarken keşfedildiğini, bir anda kendini dünya kupasında bulduğunu, aynı zamanda araba tamircisi olduğunu söylemişti. sol yada sağ bekti belki de bu abimizdir :)

alperensaylar dedi ki...

o dönem yeni yüzyıl gazetesinindi sanırım, dünya kupası kitapçıkları vardı. o günlerin blogları gibiydi:) orada da buna benzer bi şey yazıyordu ze carlos ile ilgili. şimdi görünce aklıma geldi duygulandım:) bu arada o takımda bi de zetti diye bir kaleci vardı galiba o nerelerdeki :)