4 Aralık 2010 Cumartesi

RAUL'DAN SİTEM DOLU AÇIKLAMALAR

























Real Madrid'in efsane oyuncularından olan Raul, katıldığı bir TV programında bomba açıklamalar yaptı.

iŞTE RAUL'UN AÇIKLAMALARI

Raul: “Takımı yoklukta şampiyon yaptık. Bizi konuşturmadılar. Kahramanlık onlara kaldı. Şimdi para içindeyken işler kötü gidiyor. Ama ortada kimse yok! Bugünlerin uyarısını geçen yıl yaptığımda ‘kötü adam’ ilan edilmiştim” dedi.

Efsane golcü, “Futbolu yönetenler hep aynı tipler. Hak çalıyorlar! Sneijder 27 milyon eurodan daha az paraya alınabilirdi. Robinho ıslıklanınca ‘Taraftar haklı’ diyenler, yuhalanan Valdes'ini ayakta alkışlayıp kazanan Laporta'ya, baksın" diye konuştu.

Ben önceden uyanlar yaparken, kimileri bana kızıyordu. Ama tablo ortada. Real Madrid düştüğü yerden kalkmayı bilir. Ne var ki hep yeni hedefler göstererek, günü kurtarmaya çalışanlara üzülüyorum. Sayın başkanın açıklamalarının içinde “Yeni şeyler yapmak lazım” gibi laflar vardı. Biz bunları duymaya alıştık. Sonunda gelinen nokta hep daha kötüsü oldu! Televizyondan mesaj verilmeye başlandıysa, eyvah!...İyi şeyleri üzerinize almak kolaydır ama başarısızlığı almak zordur.

Mesela benim ayrıldığım dönemde şampiyonluğu takım yaşadı. Hem de o zor şartlarda. Ama anlatan başkası oldu. Bazen yalandan kavga ederdik. Soyunma odasında “Gel bakalım Guti!” derdim. Sonra gelir herkesin içinde özür dilerdi. Amaç orada, kafasını dövmeye takan genç futbolcuya mesajdı! Yönetim kurulu bize konuşma yasağı getirdi. Belki arkadaşlarımız bu şampiyonluğun nasıl kazanıldığına dair bizimle ilgili güzel şeyler söyleyebilirdi. Bunu engellediler! Aradan 6 ay sene geçtiken sonra bu durumlara gelindi. Açıkçası ben bu düşüşü bekliyordum.

Ben rekor kırdım, Di Stefano forması dağıtıldı

Büyük paralara oyuncu alabilirsiniz ama oradaki yerli oyuncu her şeyi anlar. Bunu anlayınca performansı etkilenir. İçeride dengeleri tutan insanları uzaklaştırırsanız, Real Madrid'i idare edemezsiniz. Schuster, Pellegrini, Queiroz gibi önemli teknik adamlar gelir, gider. Robinho'ya tribünlerin gösterdiği tepkiye bir başkan çıkıp “Haklılar” diyemez. Ben bunu dolaylı yaşıyordum ama ilk defa bu kadar acı ve net şekilde gördüm. Ama Laporta, Valdes'i bütün stat ıslıklarken ayakta alkışlıyor. O da şimdi maç kazandırıyor.

İçimden ağladım…

Yabancıların İspanya'ya nasıl baktığını iyi biliyorum. 50 bin dolar alan oyuncunun yanında Cristiano Ronaldo internetten helikopter satın almaya çalışıyor! Ben kaldırırım ama Pedro Leon kaldıramaz. Benim için başka sebeplerden dolayı çok şey yazıldı. Ama ben kendime bir düstur seçtim ve hep gurur duydum. Di Stefano'nun, Hierro abinin rekorlarını kırdım. Ertesi gün Bernabeu'da Di Stefano forması dağıtıldı. O gün için farklı bir şey yapılabilirdi. İçimden ağladığım dönemlerde dik durdum.

Bakıyordum, idman bitmiş; birisi tırnaklarına oje sürmüş gidiyor. Ekstra çalışmak yok. İdman öncesi 10 dakika kala tesise geliyor. Uyarınca, arkamdan dedikodu yapmaya başladılar.

Noel’de sakatlıklar artmaya başlar!

Sakatlıklar geçirdim, yüzük parmağımdan ameliyat oldum. 3 ay sonra futbola döndüm. Dünya tıbbı İspanya'da yönetiliyor ama Robben ameliyat için Sırbistan'daki üfürükçü hekime gidiyor. Geliyor bir daha sakatlanıyor. Higuain milli takıma gitti, geldi. Sakatlandı. Noel’de sakatlıklar başlar! Biz bunu hep gördük. Ama sevinirdik. Çünkü yerliler maç başına oynardı.

Kendi ipimle asılırım

Yabancı antrenörlerin gelme mantığı şudur; yabancı ile yönetici bir şeyleri beraber yapabiliyor. Hierro gönderilince bazı açıklamalar yaptı. İçeride işlerin nasıl döndüğünü söyledi. Sonra fazla konuşmasın diye başka bir görevle kulübe sokuldu.

Yapılan teklif gurur verdi ama Pellegrini gibi olmak istemem! Taşın altına niye elini sokmadın diyorlar. Ben planlarımı uygulayamadıktan sonra gitmemin manası yok. Ben asılacaksam, kendi ipimle asılırım. Devamlı, ‘Nereden darbe yiyeceğim’ diye beklemekle iş yapılmaz.

O tabaka hep aynı!

Futbolu yöneten tabaka hep aynı. Hiç değişmez. İspanya'da ilginç işler oluyor. Bir arkadaşım anlattı. Bir kulüp yetkilisi futbolcu sormuş. "20 milyon dolara alırız" demiş. Yetkili “27 milyona göre ayarla!” demiş. Sneijder 27 milyon euro. Daha ucuza alınabilirdi.

-----------------------------------


















Sevgili Hakan Şükür, anladım dolusun, anladım kırgınsın, hatta normalde insan vücudunun % 70'i su iken, senin vücudunun % 70'i kırgınlıktan oluşuyor, oksijen yerine kırgınlık soluyorsun biliyoruz ama yeter artık biraz soğut motoru. Hayır artık senin yüksek ücret alan yabancı düşmanlığından, milliyetten doğan ırkçılığa doğru giderek yol alan görüşlerinden bıktım ama her programda "eski futbolcularla tabii konuşuyoruz" diye mesaj verdiğin "sözleşmesini ben uzattırdım" dediğin Arda Turan'a etki etmenden fena halde rahatsızım. Senin bitmek tükenmek bilmeyen, zamanında ilgiyi alakayı kestiğin adamdan daha "Hıncal"maya yönelmiş tutumundan bunaldık, umarım Arda Turan bu acaip, hatta zaman zaman yabancıların sakatlığına sevinen iğrenç düşüncelerin etkisine kapılmaz. Çünkü senin gibi, kendi haseti için efsaneleri laflarına alet etmeyi değil, bizzat o efsaneleri örnek almalı....İstediğin gol rekorunu kır, asla bir Metin Oktay olamayacaksın...Hele o Galatasaray'ın vefasından bahsederken sen her fırsatta vefasızlığından bahsederek asla....

25 yorum:

Adsız dedi ki...

yahu bir mesaj vermek için bu kadar kasılır mı :)) gören ciddi bişi var zannedecek..futbolcu olarak raulu takım olarak barcelona'yı örnek vermeyin boşuna..farklı gezegenlere ait onlar..hakan'ın da haklı olduğu taraflar var ne olursa olsun.

Adsız dedi ki...

insanlara şaşıyorum böyle güzel bir yazıya bile bambaşka yerden bakıyorlar...
kasmanın aksine cuk oturmuş...barcelona-raul örneği de rekabete örnek olarak verilmiş...
ellerine sağlık...

bonaventure dedi ki...

çok akıcı konuşmuş raul. bir solukta okudum:)

Kalau dedi ki...

HİERRO ABİ:) Gerçekten ilginç bir adam Hakan Şükür.Verdikleri çok, ama hiç bişey almamış gibi davranması da adamı delirtiyor. Biraz az konuşsa şu 2000 ekibi daha sevgi dolu bi yere oturacaklar kalbimizde.. Ama çok çok konuşuyorlar işte. Muhakkak ki haklı oldukları şeyler de var, ama böyle her dakika saldırarak haksız duruma düşüyorlar..

Adsız dedi ki...

hierro abiye kadar gerçekten yedim

Adsız dedi ki...

Duyanda bu adamı köprü altında yaşıyor zannedecek.Senelerdir sızlanmaları, kendini acındırmaları bitmedi.
Yabancıların aldığı paradan bahsederler ancak yabancı %50 vergi verirken onlar %15 vergi verirler.Bu sayede yarı yetenekle yabancıların 2 katı servet yapabiliyorlar.Hala şikayet.

Bu helikopter mevzusu da komedi.Kesin Lincoln şaka yapmıştır bunlara,bunlarda yemiştir.Hani arada internette son model araba gördük mü arkadaşa gösteririz ya aynı hesap.
Hem yerli futbolcuların helikopter alamıyoruz diye bunalıma girmeleri de ilginç.Oğlum kim helikopter alıyo lan bu dünyada.Helikopteriniz de olmayıversin onun dışında herşeyiniz var zaten.
Ben de geçen notebook aldım 1000 liraya
6 ay taksidi var.Tabi helikopter de önemli gerçi :) Futbolcuların hayatı dışardan göründüğü kadar basit değilmiş.
Helikopter bile alamıyorlar.

hagi dedi ki...

Yahu ben bu Necati'ye numaradan ozur diletme olayini anlamadim.

Nedir bu?Yani saci joleli adama boyle ozur diletirim mesaji mi vermeye calismis napmis hakikaten anlamadim?
Kafayi joleye takan genc futbolcu nedir?

anlayan bi anlativersin bi zahmet.

Adsız dedi ki...

hakan karakter olarak pek sevilmese de bu konuşmalarında haklı.. GS tarihinin en başarılı dönemlerini yaşatan futbolcular, klüpden ayrılırken Elano'ya verildiği kadar bile değer verilmeden uzaklaştırıldılar. Kötü günde takımın başına gelmeyi kabul eden efsane kaptanımız dedikleri adamı ilk fırsatta kapı dışarı ettiler. Görev teklif edilince reddeden eski oyuncularına da vefasız dediler. Bu tablo GS'nin 2000 yılından sonraki yönetimlerinin eseridir.

maria lopez garcia dedi ki...

Bence efsane bi yazi. Hierro Abi ve son cumle doruk nokta farkli acilardan. Sadece tebrik.

AFO dedi ki...

Hierro Abi ifadesini okuyana kadar ben de gerçek sanmıştım. :))

Adsız dedi ki...

Hakan Şükür takımda yabancıları ve Necati gibi kendi görüşünde olmayanları dışlayıp zarar veriyordu.Kulübe bir yararı oluyorsa bin zararı oluyordu o zamanlar.Lütfen Hakan haklı diyenler bunu da düşünsün.Üstelik ırkçı olduğu için yabancuı teknik direktörlerin kovulması için de elinden geleni yapıyordu.Hakan'a o sene jübile teklif edildi ama kabul etmedi.Vefasızlık yapılmadı yani.Eğer kulübe zarar vermeseydi gönderilmezdi de.
-------------------------------------
Bu Hakan Şükür'ün çenesi milli takım kampında da durmazmış.Sürekli gençlerle aynı odada kalıp Fettullah hocasını anlatırmış.Hatta onunla aynı odada kalan bir genç şikayet edip odasını değiştirtmiş.Arda olayında da aynısı oluyor.Adam nerede bir genç görse yanaşıp aklını çelmeye çalışıyor. Militan gibi birşey.

Adsız dedi ki...

metin oktay top koştururken maçları digiturk vermiyordu,maçlardan sonra erman ve şansal ekranda belirmiyordu ayrıca futbolcular fabrika işçisi kadar para kazanıyolardı...hakan şükür zamanında maçları herkes değil parayı basan digiturk izliyicisi izliyordu(halen öyle),maç sonu geyik muhabbeti başlayıp neredeyse bir sonraki haftaya devam ediyordu(halen öyle) ve futbolcular fabrika alacak kadar para kazanıyordu( şimdi osb kuracak kadar alanlar var)....dönemleri karşılaştırırken bunlara herkes dikkat etsin pervaneli uçakla jet karşılaştırılamaz...hakan şükür bu liğin ve milli takımın en fazla gol atmış adamıdır eleştirenler önce bunu düşünsün...

Adsız dedi ki...

Futbolculuğuna kimsenin lafı yok,laf kişiliğine.

Adsız dedi ki...

süper bi yazı olmus. helal olsun hepimize yedirdin. :D
su stresli gunumde benı guldurdun.

razor dedi ki...

ben aslında ilk cumleden kıllanmıstım: " takımı yokluk içinde şampiyon yaptık." ulan diyorum real madrid ne ara dara düşmüş, allah allah. Hem oyle bişey olsa beni ararlardı.
ccc raul reizz ccc

Unknown dedi ki...

bir laf vardır: ben sana gol atamazsın demedim, adam olamazsın dedim.
attığı gollerle bu ülkede başka takım taraftarlarının tadamayacağı duyguları yaşadık mutlulukları yaşadık. bunlar için kendisine minnettar oluşumuz bu tip saçmalıklarına prim verip geçmişinden dolayı eleştiremeyeceğimiz anlamına gelmez.
bir takımın en büyük kaptanlarından birisi biz eskiden kolpadan kavga çıkarırdık çaylakların-yabancıların gözünü korkutmak için gibi açıklamalar yapıyorsa. ilk cümlemde bahsettiğim adamlıktan şüphe duyma kısmını aklıma getiririm.

simon dedi ki...

bende hala hakan şükürü haklı bulanları anlamıyorum... tamam adam istatistik olarak türkiyenin gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu... 2000 senesinde o performansı göstermeseydi kupayı da alamayacaktık...(gerçi lanet olsun o kupaya zaten burnumuzdan getirdiler) ancak üstünde sarı kırmızı değil de sarı lacivert forma olsaydı guiza olacaktın be hakan... sende bunu düşün biraz...

sunshine dedi ki...

Söylediklerinin yüzde doksanı doğru ama Hakan Şükür'ü sevmeyenlerin o yüzde on için değilde başka sebeplerden sevmediğini çok açık biliyoruz.Bende sevmiyorum o halini.Hagi'yi bi kere harcamışlardı şimdi tekrar harcıyacaklar.Galatasara tarihinin en kötü günlerini yaşatan yönetim ve berbat taraftar için hiçbirşey yazmazken hala Hakan Şükür'le uğraşanlarda ayrı bir yazıyı haketmiyor değil.

Çetin Cem dedi ki...

ben de "di stefano forması dağıtıldı" kısmında dağıldım :)

son paragraf da nefis. çok iyi olmuş, flying dutchman hakan'ın kırgınlıklarını yazmaktan bıktı, hakan anlatmaktan bıkmadı... yeter artık hakan. biraz anılarızdaki haline saygı göster bari.

Gün dedi ki...

Ben de köfteyi ben rekor kırdım Di Stefano forması dağıtıldı kısmında çaktım oraya kadar çılgındı :)

Adsız dedi ki...

sesli güldüm pic.

konverzasyon dedi ki...

ben yorumlarda anladım yediğim kazığı. :)) vah bana yaw

Adsız dedi ki...

Hakan Sukur adini duymaktan sıkıldım. Senden nefret ediyorum. Galatasaray'in adini anma: hakan sukur!..

erdincinho altunozzi dedi ki...

ödüm koptu anlayana kadar:)
raul reis real'a nasıl ihanet eder dedim :)

Adsız dedi ki...

Ama hakan'a yapilanlarin hicbiri de raul'a yapilmamistir. Kim ne derse desin hakan ve hasan'dan sonra takimi toparlayacak kimse kalmamistir...

Simdi milyonlari goturup takima hicbir katki vermeyenlere plaket verilirken bu adamlari kovdular bu takimdan.... Katilmiyorum acikcasi.