5 Aralık 2010 Pazar

RIO'DA FLU KARNAVALINA HAZIRLIK





















Bugün seyredeğer birçok maç var (Nurnberg-Borussia Dortmund, gibi) ama bence odaklanmamız gereken nokta okyanusun ötesinde. Bu akşam TSİ 21:00'de Campeonato Brasileiro da Série A'da dananın kuyruğu kopuyor. Son hafta maçları oynanacak ligde 3 takımın şampiyonluk şansı bulunuyor. Fluminense 68 puanla lider. 1984'ten beri, yani 26 yıldır şampiyonluk göremeyen Fla-Flu derbisinin Tricolore tarafı geçtiğimiz Flamengo'nun kazandığı şampiyonluğun ardından sıranın kendilerine geldiğini düşünüyor. Üstelik 194'teki şampiyonluk 108 yıllık kulübün tarihindeki tek şampiyonluktu ve Carlos Alberto Parreira önderliğinde kazanılmıştı. Belletti, kariyerinin sonlarında olan Washington gibi isimlerin takımı son haftada kendi evinde küme düşmeyi garantileyen Guarani karşısında. Yani şampiyonluğu kaybetmeleri için ufak çapta bir mucize gerek. Gerçi son 5 iç saha maçının sadece 2'sini kazanabildiler. Takipçileri, 67 puandaki Ronaldolu, Roberto Carlos'lu Corinthians da bir başka kümeye giden takımla oynuyor, deplasmanda Goias ile. Onlar da 5 yıldır şampiyonluğa hasretler. Üçüncü sıradaki 66 puanlı Cruzeiro ise ligde onuncu sıradaki Palmeiras'ı konuk edecek. Cruzeiro da son şampiyonluğunu 2003 yılında elde etti.

108 yıllık kulüp tarihinde ikinci kez şampiyonluk rüyasını yaşayan Fluminense'li taraftarlar çarşamba günü satışa sunulan 45.000 bilet için 1 gün önceden Maracana'nın önüne geldiler. 52 yaşındaki bir Flu taraftarı dün 40 dereceye varan sıcaklıkta fenalaşarak hastaneye kaldırıldı ve kurtarılamadı. 80 bin kişinin maçı izlemesi bekleniyor zira tüm biletler satıldı. Ezeli rakip Flamengo bu sezon toplam 3 hoca değiştirirken Fluminense sezon boyu hoca değiştirmeyen ender ekiplerden oldu. Diğer bir ilginç not, Adilson Batista'nın bu sezon hem Corinthians hem de Cruzeiro'yu çalıştırması ama ikisinden de ayrılması. Bu sezon takımlar toplam 37 kez hoca değişikliğine gittiler. Ligde 20 takım olduğu ve Fluminense'nın sezona başladığı Muricy Ramalho ile devam ettiği düşünülürse kalan 19 takım ortalama 2 hoca değiştirmiş demektir. Bunlara sezona Palmeiras'la başlayıp kovulan, ardından küme düşme hattındaki Gremio Prudente'nin başına geçen ama 1 ay sonra kovulan ve şu anda işsiz olan eski Beşiktaşlı Antonio Carlos Zago da dahil. Brezilya Ligi'nin maşallahı var, Yılmaz Vurallar ülkesi gibi, daha kariyerinde 2 seneyi doldurmamış Zago dahi 3 farklı takımda çalıştı. Luxemburgo'nun kariyerine bir bakın derim.

1 yorum:

ozgurr dedi ki...

bu hafta brezilya ligi sonuçlanıyor ve 3 takım şampiyonluk için potada;ilginçtir spormaxin yayını yok.şampiyonun belirleneceği haftayı yayınlamayacaksanız ,ne diye bu işe girdiniz be kardeşim.