23 Aralık 2010 Perşembe

SARI MELEKLER GUMRUGE TAKILDI















by Canarino


Fenerbahçe kadın voleybol takımı, Serdar Gürel'in lugatımıza kattığı tabir ile "Sarı Melekler", Dünya Şampiyonu oldu.

Sonra?

Türkiye'ye gelişte, hava alanında 50 kişi tarafından karşılandılar.

Bakalım:
25.000.000 / 50 = 500.000

Her 500.000 Fenerbahçeliden bir tanesi gelmiş. İstanbul dışı, yurt dışı, mücbir sebepler falan desek.. Kimi kandırıyoruz? Fenerbahçe voleybol takımının Katar'da kupa alması Fenerbahçelilerin %99.999'unun umurunda falan değil.

Bunu önemli bir olay addetmeyenlere gerçekten büyük saygım var. Olabilir. Herkes voleybolu sevmek ya da o yönden gelen başarılara ehemmiyet vermek zorunda değil.

Ama bir kitle var ki...

Hani hep diyorum; bu memlekette Kurtuluş Savaşı yaşanırken facebook diye bir şey olsa "Vatanı kurtarmak isteyen 250.000 kişi bulabilirim" diye grup açılır, Sivas Kongresi etkinlik olarak kaydedilirdi. Sonra gelsin "Ömer oğlu Süleyman bunu beğendi", gitsin "Manastırlı Atıf Bey, bu kongreye katılacak" yazıları ve evlerde yatış. Öyle ki "Tekâlif-i Milliye" bile Farmville başından kaldıramazdı bu insanları.

Neyse... Hadi taraftarın halleri bir yana... Kulübe ne demeli?

Takım yurda dönüyor. Hava alanında bir basın ordusu. O da ne? Kızlar "Kusura bakmayın. Bizi zor durumda bırakmayın. Konuşamayız" diyorlar. Yasak varmış.

Breh breh breh...

Kardeşim yönetime seçildiniz diye Fenerbahçe'nin sahibi mi oldunuz?

Tapu dairesinde bu kulübü manevi şahsiyetinizin üstüne mi yaptılar?

Ulusal televizyonlara söylenecek iki kelimenin nesini fazla görüyorsunuz?

Kart kurt, lisanslı ürün satmaya geldiği zaman her türlü duygusunu sömürmekten usanmadığınız taraftardan bu takımları apar topar kaçırmak neden?

Neymiş, FBTV'de basın toplantısı yapılacakmış. Yapılsın. Fenerbahçe'nin büyüklüğünü birden fazla kez duyurmanın ne sakıncası var?

Ama hesap başka... Herkes biliyor da kimseler açık açık söyleyemiyor.

Ortada gocunacak bir şey yok, biz söyleyelim. Daha doğrusu soralım. Şimdi bu rütbeyi omzuna takan bu kupayı ellerinde kaldıran, yani içinde"Dünya" kelimesi geçen bir organizasyonda futbol ya da basketbol takımları şampiyon olsa, hala Bağdat Caddesi'nde şenlik var mıydı? Cevap"Evet" değil mi? Haaa. Peki şimdi neden yok? Efendim? Acıbadem mi? Müstakbel halef mi? Bir şekilde öne çıkan herkesin, yine bir şekilde üstünün çizilmesi mi? Yok canım daha neler!

Aslında bu mevzuda o tren çoktan kaçtı. Artık Fenerbahçe Acıbadem organizasyonu, Fenerbahçe tarihinde "en yüksek koordinasyona sahip iş" olarak anılacak. Dolayısıyla artık olacakların önüne geçmek mümkün değil. Ama huylu da huyundan vazgeçmiyor işte.

Velhasıl ,deveye sormuşlar:
"Boynun neden eğri?" diye.
"Ulan koskoca Fenerbahçe orada ne halde duruyor, sen hâlâ daha benim derdimdesin a pezevenk"demiş

Kapanış Zeki Müren'den gelsin. Artık kime geldiğini de siz bilin...

6 yorum:

Prometheus dedi ki...

Gerçekten çok doğru ve yerinde tespitler ve özellikle facebook ile ilgili kısım ibretlik:)
Aziz Yıldırım derhal istifa, kangren haline geldi bu yara!

roland deschain of gilead dedi ki...

hani dış hatlar terminalini yakacaktı birileri ??

herhangi bir takım taraftarı değilim amam şunu çok iyi biliyorum Türk spor izleyicisi futboldan başka sporu umursamıyor. Üst düzey başarı olmadıkça maçları izlemiyor. üst düzey başarıyı da evinden facebook'ta kutluyor. Bunda klüp yöneticilerinin de bu takımları gözlerden uzak tutmasının payı büyük.

Adsız dedi ki...

Açıkçası %99,9unun umrunda değil demene katılamayağım zira geçen sene oynananbergamo final maçı sırasında futbol takımı da kayserispor ile oynuyordu ve bende stattaydım. inan bana bir sürü insan -ben de dahil- hem de stata gelmesine rağmen büfelerin orda ki televizyonlardan futbol maçını yerine heyecanla,tezahüratla voleybol izliyordu.

solo dedi ki...

papazın çayırı bloğunda bir yazı;

"Başarı bizim spor geleneğimizde bir kültür değil bir kült. Dolayısıyla başarıyı sistemli bir çabadan çok mucizeler destanlar üzerinden tanımladığımız için kıymetini de bilmiyoruz"

bizim spor anlayışımızın bu yönde olmasının da etkisi var. geçen sene destansı bir şekilde gelen avrupa ikinciliğini set vermeden aldığımız dünya şampiyonluğuna yeğleyebiliyoruz. bu da sanki daha değersizmiş gibi geliyor gözümüze, biz istiyoruz ki 2-0'dan gelir alalım, rahatlık batıyor bi yerde.

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

Fenerbahçe tv sallayıp dursun. Ordaydım çünkü orda olmalıydım. okul falan hikayeydi benim için,ve öyle de oldu. orada 50 60 kişiydik büyük abilerden kişiler vardı. az ve öz kitle vardı. elimizden gelen buydu benim içim rahat. salonu doldursan ne olur ki oraya gelmedikten sonra. bu işler bildiri dağıtmakla olmuyor sayın fenerbahçe tribününü sahiplenenler!!

Sosyal_FB dedi ki...

Adsız,
Avrupa Şampiyonluğu final maçını Karacaahmet'teki merhumlar da izler. Lig maçlarında nerede o kitle?