11 Aralık 2010 Cumartesi

SEN GİTTİGİNDEN BERİ...

















Yol gecen hani buralar Mondragon'cum... Faryd Camilo Mondragon Ali'cim..

2007-2008 sezonuna onsuz baslamak zorunda kaldi Galatasaray. Artik isbilirliligi ispatlanmis, tasdiklenip onaylanmis GS'in futbol yönetenleri, muhtemelen Adnan Sezgin, Mondragon'un istedigi 3 yillik sözlesmeyi ona sunmama karari alip, icraata mükemmel bir isbilirlikle basladilar. Biz tabii bunu sonradan anladik. Simdi bizimkisi "Essek camura cökünce, akil veren cok olurmus" geyigi... Ama Mondragon'u da bilmeyen adam degiliz.

Neyse Mondragon da kendisini en az bir 3 yillik sözlesmeyle emeklilik öncesi garantilemek icin basti gitti Köln'e.

Galatasaray 2007-2008 sezonu öncesi Orkun'u aldi. Aykut ve Orkun'la sampiyon olundu.

2008-2009 sezonuna De Sanctis ve Aykut'la girildi.

2009-2010 sezonuna da hakkinda "Aman gelmesin" diye onlarca yazi yazilan, sürekli kötü referanslar verilen, 2000 yilindan da üzerinde kötü hatira biraktigimiz Leo Franco ve yine Aykut'la girildi.

2010-2011 sezonu icin de Aykut 1. tercih, Ufuk 2. tercih denildi.

GS'in futbolu, futbol yönetimi, hemen hemen her transferde bizzat yapilmis yanlis transfer secimleri, olusturulan atmosfer, su, bu, yaz yaz bitmez. Valla bir Galatasarayli olarak enerjim de yok buna, motivasyonum da su anda.

"GS futbol takiminin her tarafi düzgün, bir tek kalesi degil" durumu da degil elbette olay...

Aykut... Yahu hakkinda cümle kurmaya degmez... Bu kadar sansi GS'da hic bir yerli kaleci bulamadi. Sonuc "0". Orkun alininca Fevzi darildi kacti, gitti, simdi nerede onu bile bilmiyorum. Aykut'la beraber üstüne 4 yeni kaleci transferi yapildi.

Sonuc: Mondragon gittiginden beri, elbette gittigi yil sampiyon olunan sezon da dahil, tutulmasi gerekeni zaten tutabilen, arada bir de tutulmasi imkansiz olani tutabilen ortalama bir kalecimiz olmadi.

Bizim, o gittiginden beri gözümüzden akan yaslar sel oldu, Mondragon hala o bizdeki standartlariyla catir catir oynuyor.

Ne gerek vardi macera aramaya yahu?, diyecem.. Diyecem de... Simdi artik daha iyi biliyorum, bu isin adami olmadiginizi... Kendi kalemize gol atmaya daha 1. dakikadan basladiginizi...

by meinkissen

8 yorum:

mirmak dedi ki...

İlahi, yazdığın yazıya bak! Biz bu adamla sözleşme yenilemeyerek şu ana kadar en az 15 milyon avro kar ettik. Sen futbolu Adnan Sezgin'den daha mı iyi bilicen? bi kerem o, çok profesyonel.

kerim10,5 dedi ki...

Devre arasında MLS takımlarından Philedelphia'ya gideceği söyleniyor.Galatasaray şuan almaya kalksa Mondiyi alabilir bence.Mondide eski klübüne(çok sevdiğini düşündüğüm Galatasaray'a) koşa koşa gelir ve kaleci sorunu çözülebilir bir süreliğinede olsa.Bu arada şunu da ekliyelim Ufuk'un idollerinden birinin Mondi olduğunu söylemek isterim.

Oğuz Öztürk dedi ki...

Biz bile özledik Mondy yi abi :)

Adsız dedi ki...

bence mondragon'un gönderilmesi değil mondragon kalitesinde bir kalecinin alınmamış olması hata. mondragon da son sezonunda çok parlak bir iş koyabilmiş değildi ve yaş iyiden iyiye kemale ermişti.

meinkissen dedi ki...

@adsiz,

Biz de onu yaziyoruz zaten.. Madem kaliteli bi adam alamayacaksiniz, birakin isi gelenlerin hepsinden iyi idare eden Mondragon bari kalmis olsaydi.

Mondragon Köln'de cok iyi idare etti 3 sene iste..

sy dedi ki...

Bu arada benim dusuncem su diger kaleciler icerisinde De Sanctis'in uzerine fazla gelindigi ve az daha sabredilse sorunsuz bir kaleciye sahip olunabilecegiydi.

Adsız dedi ki...

Bu arada belirtelim,Fevzi Elmas'da şu an Orduspor forması giyiyor.

lion's advocate dedi ki...

de santics üzerinde ısrar edilebilirdi bence de. napoli'de her maç oynuyor. maçlarını izlemiyorum ama takımı ligde 3. sırada... yediği goller herkesin yiyebileceği gollerdi.