13 Aralık 2010 Pazartesi

VERİN HADİ KARDEŞ DE OYNASIN BİRAZ























938
. Barcelona'nın, Real Sociedad'ı 5-0 mağlup ederken yaptığı pas sayısı. Bu rakam için yorum yapmak bile gereksiz ya ben sadece bir istatistik vereyim. İşin içeriğine bakmadan istatistik ve mini etek bağlantısıyla lafa başlamayı kendisine hayat felsefesi edinmiş arkadaşlar hiç girmesinler.

Premier Lig'in en çok pas yapan takımlarının başında gelen Arsenal, müthiş bir kimya tutturduğu maçlarda 400-450 civarında pas yapıyor. Barcelona dün akşam topa % 78 oranında, yani 70 dakika sahip olmuş. Tabii bu topun oyunda olduğu dakikalara göre daha da azalıyor. Ortalama bir futbol maçında topun oyunda kalma süresi 50-60 dakika arasında değişir. Barcelona'yı hesaba katıp eğer 60 alırsak, Katalanlar topa 46 dakika sahip olmuş demektir. 938 pas demek, dakikada aşağı yukarı 20 pas demek. Bu pasların arasında kişisel lider, 120 pasla Xavi'ydi ve Xavi maçta 67 dakika oynayarak bunu yaptı. Bu 67 dakikanın orantı ile üçte ikisinde top oyunda desek ve onun da topa sahip olma oranında % 78'ini alsak Xavi top Barcelona'da ve oyundayken aşağı yukarı 35 dakika sahadaymış demek olur. Bu da dakika başı 3,5 pas yapar....

Barcelona üstüste 21 maçta mağlup olmayarak kulüp rekorunu kırdı, 11 Eylül'de Hercules'e 2-0 mağlup olmuşlardı en son. O maçtan bu yana 13 lig, 2 kupa ve 6 Şampiyonlar Ligi maçında yenilgi yüzü görmediler, 64 gol atıp 10 gol yediler. 2010 yılında toplam 38 maç oynadılar. 4 beraberlik ve 2 mağlubiyetleri var sadece. Toplam 108 gol atıp 23 gol yediler. Real Madrid de Real Zaragoza deplasmanında Di Maria'nın attığı golle 2010 yılında 100. golünü atmış oldu. 34 gol de yediler yıl içinde.

15 maç sonunda ligde sadece 5 puan kaybetti Katalanlar. 45 potansiyel puanın 40'ını aldılar. Tüm zamanların en iyi başlangıç rekoru. 46 gol atıp 8 gol yemelerini de üzerine ekleyin. Rubin Kazan maçında üstüste 7 Avrupa maçında da mağlubiyet almayarak kulüp rekorunu geliştirdiler. Defansları 606 dakikadır rakip forvetlere geçit vermiyor. Villarreal'li Nilmar 13 Kasımda Valdes'i geçen son isimdi. O tarihten bu yana UD Almería (8-0), Panathinaikos (Şampiyonlar Ligi, 3-0), Real Madrid (5-0), Osasuna (3-0), Rubin Kazan (Şampiyonlar Ligi, 2-0) ve Real Sociedad (5-0) makus talihine razı oldu. Son 4 maçlarında 21 gol attılar. 15 maç sonunda 21 golü geçmiş 5 takım var sadece. Real Madrid, Villarreal, Atlético Madrid, Getafe ve Athletic Bilbao).

8 yorum:

SirEvo dedi ki...

Bir önceki yılki rekoru tekrarlayacak mı yoksa Barça?

Adsız dedi ki...

Sociedad o zaman yaklasik 10-14 dakika arasi topla oynamis desek, kaleciyi cikarirsak ve isin icine yedek girenleri de soksak her oyuncu ortalama 1 dakika topla oynamis. Ulen bu 1 dakika topla ben de oynarim, milyon dolara gerek de yok

coolasfcuk dedi ki...

chelsea beş maç gol yemediğinde, ilk iki maçta 12(on iki diye yazılır) gol attığında, manchester united şampiyonlar ligi'nde son maçına kadar hiç gol yemeyerek büyük bir rekor kırmak üzereyken hiç önemi yoktu. şu an ligde ve şampiyonlar ligi'nde oynadığı son 28 maçı kaybetmiyor yine önemli değil. yeter ki barcelona pas yapsın. hayat katalanlara güzel.

Adsız dedi ki...

lan ciddi ciddi oturup şu pasları sayan adamlar var ya ben neyse bişe demiyorum...

jrep dedi ki...

Sociedad macina gittim, canli izlemek farkli, mac sonunda basim donuyordu :)

shadowturk dedi ki...

arsenal ve barcelan arasında benzerliğe biraz daha değinen bir yazarsanız güzel olur.taraftarı olduğum takımın bu iki takımın karşımını oynamasını hayal etmişimdir hep.yönetenlere duyurulur.

Pancho dedi ki...

@Coolasfcuk derdime derman, hislerime tercüman..

Her Yol Roma dedi ki...

yakında kraldan çok kralcı türkler tarafından "barcelona kırmak üzereyken tanımlanan rekorlar" yakıştırması yapılabilir :)