30 Ocak 2011 Pazar

ABE LENSTRA REIS KENDIMIZI KESERIZ


















18 Kasim 1946 tarihinde Hollanda Futbol Federasyonu, Hollanda'nin kuzeyindeki Friesland bolgesinin takimi Heerenveen'de forma giyen, Heerenveen'i bugun futbol dunyasinda bir takim haline getiren, su anda maclarini oynadigi stadyuma adini veren, kisacasi Heerenveen icin bir efsane olan Abe Lenstra'nin (yukaridaki resimde) hayranlarindan bir mektup alir. Mektupta, 27 Kasim 1946 tarihinde Hollanda'nin Ingiltere ile oynayacagi mac icin Lenstra'nin milli takima alinmasini, aksi halde federasyon binasinda olacaklardan sorumlu olunmayacagi tehditi yer almaktadir. Federasyon mektubu bir grafologa incelettirir ve mektubu yazanin, ciddiye alinmayacak, muhtemelen ergenlik cagindaki cilgin bir genc oldugu sonucuna varir. Abe Lenstra'dan olayda adi gectigi icin ozur dilenir.

Bu tehdit bir seye yaramaz. Abe Lenstra milli takima secilmez. Aslinda bir nevi kendisi icin iyi olmustur. Zira Hollanda, Ingiltere'ye Huddersfield'de 8-2 maglup olur. Tommy Lawton 4 gol atarak portakallari teslim alir. Macin goruntuleri asagida izlenebilir


Lenstra, 1977'de 56 yasindayken gecirdigi beyin kanamasindan dolayi hayatinin son 8 yilini tekerlekli sandalyede gecirir. 64 yasinda, 2 Eylul 1985'te hayata veda eder. Bu vedadan 2 gun sonra Hollanda Bulgaristan ile bir hazirlik maci yapar. Heerenveen'de, adi verilen Abe Lenstra Stadyumu'nda. Ama kendisi bu maci gorememistir.

Hiç yorum yok: