26 Ocak 2011 Çarşamba

BARCA 100'E DAYANDI
























Cok fazla uzerinde konusmayayim artik, zira "Barcelona cok abartiliyor"dan baslayan yorumlar "Kasimpasa deplasmaninda zorlanirlar"a dogru meyilleniyor tartisma ilerledikce. Sadece bir rakam verelim ve cekilelim. Copa del Rey'de Almeria karsisina cikiyor Katalanlar. Bugun son maclardaki performansi bozmayip en az 3 gol atarlarsa, bu sezonki tum kupalardaki maclarin toplaminda 100 gole ulasiyor. 34 macta 97 gol attilar. Bu 34 mac La Liga, Copa del Rey, Sampiyonlar Ligi v Ispanya Super Kupasi'nin toplami. Mac basi 2.85'lik bir ortalama. Messi 33 golle zirvede. 19 gol La Liga, 5 gol Kral Kupasi, 6 gol Sampiyonlar Ligi ve 3 gol Super Kupa'da. Guardiola kendisiyle yarisiyor. 2008-09 sezonunda 62 macta 158 gol atmislardi (oha). Daha ocak ayinda 150 gole ulasmak uzereler, Bu ortalama onlari 180 gole vardirir ama sezon sonuna dogru elbette gol sayisi dusecek. Yine de 158'i gececekler gibi duruyor.

Bu arada Turkiye'de her gecen gun artan Barcelona antipatisini de kesinlikle anliyorum. Mazlumun yaninda olan Turk halki elbette surekli kazanan Barcelona'ya karsi bir yerde cephe alacakti. Ornegin, duygusal yonu zayif, hatta soyleyeyim "duygusuz materyalistler ordusu" olarak abartmayla beraber niteleyecegim Hollanda halki bu ozelliklerinden oturu Barcelona'ya bagiriyorlar. Her maclarini 10-0 alsalar oturur izlerler keyifle. Ben de Barcelona'' yi surekli kazanirken izlemekten cok zevk almiyorum ama bu onlarin, zamanlarinin ustunde (belki de altinda demeliyiz) bir takim oldugu gercegini degistirmiyor. Bunu kabul edelim.

3 yorum:

SirEvo dedi ki...

Gol atanların bir de asistlerini görebiliyor muyuz acep? :)

Erdal dedi ki...

Ben seviyorum Barca'yi. Mazlumun yaninda yer alma gibi bir özellik bende de var ama karşı taraf zulmediyorsa. Bu adamlar gördüğüm göreceğim en güzel topu oynuyorlar, gözlerimizin pasını siliyorlar. PES'te bu kadar seri paslaşamıyorsun ama bu adamlar bunu yapabiliyor, neden nefret edeyim.

orion dedi ki...

Almeria maçı ile birlikte 35 maçta 100 gol sınırını aştılar. Bundan önceki en iyi performans, yine Guardiola döneminde 38 maçmış. Seneye de 30 maça çekerlerse, gerçekten ayrı bir galaksiye almak gerekecek.