7 Ocak 2011 Cuma

BU FORMA PAHALIDIR NASİP OLMAZ HERKESE




Galatasaray ve Fenerbahçe dünyanın en pahalı kombinelerini satan kulüpler arasına girmekle kalmadılar, forma fiyatında da rekora koşuyorlar. TT Arena Açılışı için üretilen özel forma yanda. Fiyatı 175 TL. 86,63 EUR oluyor ki bizzat resmi sitenin kendi döviz kuru. Bu sezon stadyumunda 100 pounda normal koltuk bileti satarak bir İngiltere rekoru kıran Arsenal'in iç saha formasının fiyatı 36 pound, dün Barcelona'nın iç saha formasını 69 euroya gördüm Hollanda'da, Ajax iç saha forması 60 euro. Özel formayla mı karşılaştıracaksınız, Boca Juniors'un 100. yıl özel formasının fiyatı 24 pound....Kaldı ki bu formanın manevi tarafı da çok zayıf. Yeni stadyumun açılışının formasını ne yapayım?

10 yorum:

SirEvo dedi ki...

Ali Sami Yen'de oynanan son maç forması tarzı bir şey üretse (tabii iş işten geçti. o maça özel bir formayla çıkılacaktı. gerçi hatırlamıyorum, belki çıkılmıştır. :D) çok daha fazla satacağından eminim. :)

Serkan Akkoyun dedi ki...

Peki TT Arena'da Ali Sami Yen gibi muhteşem zaferlerin oynandığı bir stad olursa bundan 15-20 sene sonra bu formanın yine bir anlamı olmaz mı ?

Flying Dutchman dedi ki...

olur da 175'i doldurmak için ŞL'yi getirmeleri lazım :)) 2. UEFA bile kesmez

Unknown dedi ki...

Anlamadigim nokta bu formanin bu kadar pahali satilmasinin Galatasaray`in boyle kotu bir donemde olmasina denk gelmesi. Ustuna ustelik 9.sirada bulunan GS`nin bu formalari futbolcularin gule oynaya tanitmasi. O kareyi gordugum anda soka ugradim desem yalan olmaz. Hangi yuzle boyle bir sey yapildigini anlamis degilim.

Iste klasik Turk takimlari yonetim sekli ayni Besiktas ve Fenerbahce`ninkilerin yaptigi gibi. Basarislikta hemen bir kilif bulunup onu ortmeye calisiyorlar. Cok yazik cok...

eren kıyak dedi ki...

o saçma salak formada bile doğru düzgün durmayan armanın değeri tam 83 lira armasızı yani 92 lira oluyor. evet o forma her parasıza nasip olmaz kendisini taraftar sanan tt arenaya gittiğinde çekirdek çıtlatan gol olunca hafif bi el çarpan elit kesimin forması olur

Adsız dedi ki...

Ben bunu anlamiyorum, birisi bana anlatsin.

Turkiye maddi sartlari belli bir ulke, 175TLye forma ne akla hizmet satisa sunuluyor ? bunu biletle beraber +50TL gibi bi fiyata verseler cok daha fazla kar elde edilmez mi???

gerci bosverin, bu adamlarin kluplerini nasil yonettigini de goruyoruz zaten cok mantik aramaya gerek yok... acaba sirketlerini nasil yonetiyorlar ???

Adsız dedi ki...

karhanede romantizm olunca fiyatlar yükseliyor tabi.

jumaru dedi ki...

Bu konuda bir yanlış anlaşılma var. Bu forma Beşiktaş'ın, Fenerbahçe'nin ürettiği 100. yıl formaları gibi bir şey değil. Bu forma yabancıların "limited edition" dediği türden bir forma. Topu topu 250 tane basılmış. Bilmem kaç milyon taraftarlı bir kulüpte sadece 250 kişinin sahip olabileceği bir forma haliyle pahalı olur tabii ki. Mesela Barcelona'nın 2009'daki Joan Gamper Turnuvası için ürettiği limitli formanın fiyatı 90 pound'muş yani Türk lirasıyla 215 liraya denk. "Limited edition" jersey diye aratırsanız Google'da benzerlerine ulaşabilirsiniz.

Forma iyidir kötüdür, tasarımı dandiktir o ayrı tartışma. Ama sadece 250 Galatasaraylı'nın sahip olabileceği bir forma da Lig TV'ye ayda 40 lire verdiğimiz ülkede izin verin 175 TL olsun.

le saux dedi ki...

Hocam demişsin ki:
"Kaldı ki bu formanın manevi tarafı da çok zayıf. Yeni stadyumun açılışının formasını ne yapayım?"

Alma...

Sadece 250 tane üretilen ve sadece 250 kişiye satılacak olan bir forma için binlerce insanın galeyana gelmesi anlaşılır gibi değil. Sadece 250 tane...

Alma!!!

Ömer Şahin dedi ki...

Çok şık forma, bir Fenerbahçeli olarak bayıldım...

Neden alım gücü düşük bir ülkede böyle bir etiket konulabiliyor?

Gelir uçurumu denen bir şey var çünkü, o parayı veremeyen kadar verebilen var... Kapitalizme giriş...