27 Ocak 2011 Perşembe

GURBETÇİNİN DAMAK TADI-3


Gürbet’te yasamanin guzel yanlarindan bir tanesi, Turkiyede yasamayip yine de bir cok cesit Türk ürününün yasadigin ülkende kolayca satin alinabilmesi. Ama gurbetteki Türk firma sahipleri olayi daha ileri götürerek bana gore Türkiyede satilan sucuklardan daha leziz sucuk üretmisler. Su üstte gördügunuz sucuk paketini actiginiz vakit kendinizi yememekten alikoyamiyorsunuz ve o paket bir kac dakika içinde bitiyor. Fiyat olarak diger onlarca markanin iki kati olmasinin yani sira tat olarakta diger markalardan kat kat daha iyi.


by 22 yillik gurbetci Black Pearl

17 yorum:

Adsız dedi ki...

2008 senesinde askerliğim sırasında kayseride bir sucuk yedim. baharatı, aroması, kıvamı ile bu imajda gördüğüm sucuğun yarışabileceğini sanmıyorum.

avuntu sizinkisi

Unknown dedi ki...

Black Pearl Hanim,
Hollanda'daki herhangi bir market zincirinde satilir mi bu urunler? Nereden buluruz:)

Adsız dedi ki...

"Ama gurbetteki Türk firma sahipleri olayi daha ileri götürerek bana gore Türkiyede satilan sucuklardan daha leziz sucuk üretmisler."

Biz buna gurbetçinin züğürt tesellisi diyoruz :) Şaka bir yana Şahin sucuklarının üzerine sucuk tanımam..

AykanGulten dedi ki...

Utrecht'te 4 sene geçirmiş bir gurbetçi olarak çoğu zaman hayalkırıklıkları bazen de güzel sürprizler yaşatabiliyor bu ürünler. En büyük sıkıntı beyaz peynirde, Türk markalardan yenebilecek bir beyaz peynir çıkmadığından, Yunan Fetasına talim etmiştik. Onların da bazıları kötü ve pahalı fakat iyisini bulunca da süper lezzetli, yoğurt için de aynı şey geçerli. DODONI marka feta hiç fena değil. Albert Heijn'dan Arcadios Greek yoğurdunu da tek geçerim. Maalesef Türk yoğurtları çok kötü.

CaRtMaNtR dedi ki...

ikbal veya cumhuriyet gibi markalar kadar lezzetliyse saygı duyarım :)

Black Pearl dedi ki...

Adsiz beyler, ben de size tadmadan konusuyorsunuz diyorum.

Baris bey hangi sehirde yasiyorsunuz? Bu markayi herhangi bir Turk market'de bulabilmeniz lazim. Benim bildigim avrupada uretilen ilk sucuk firmasi bu, o yuzden cogu yerlerde satilir.

@ayhangulten bey
Danimarkada üretilen turk yogurt ve peynirleri gayet iyi bence. Gazi'nin ürunleri de iyidir.

Jrep dedi ki...

Doner'in de uzerine sos dokturen damak tadı oldugu icin, salami ozentisi goruntusundeki sucuklari begenmelerine sasirmam

SuMMaNuS dedi ki...

Denemeye değer görünüyor, umarım iyi çıkar. Gerçi yine de bir Afyon sucuğu'nun yerini tutacağına pek ihtimal vermiyorum. Bir de çiğ yenmez bunlar, kurt olur sonra, aman diyim =)

Yoğurt için Göreme Yoğurt'u öneririm. Sanırım Rotterdam ya da Dusseldorf'ta üretiliyor.

Gazi'nin kaşar peyniri fena değil. Ama beyaz peynir için ben de feta peynirini tercih ediyorum.

Adsız dedi ki...

Türkiye'den Almanya'ya bizi ziyarete gelen onlarca insan her dönüsünde 1-2 paket götürüyordu EgeTürk'ten...Türkiye'de satilan bircok markaya 10 basar...33 yasindayim, kendi bildim bileli var bu marka, vakti zamaninda VHS, beta videolarinda izlenen Türk filmleri öncesi cikan reklamlari bile aklimda :)

Adsız dedi ki...

furkan

sucuğun rengi bu kadar açık olmaz ki. sucuktan çok salam gibi.bağırsağa doldurdurulmuş sucuklar plastik ambalajla paketlenmiş sucuklara göre daha lezzetli oluyor.pınar maret gibi plastiğe doldurumuş sucukları yediğimde sanki salam kızartmışın gibi tat veriyor.
cCc Kayseri Sucuğu cCc ama bağırsağa doldurulmuş olanı

Adsız dedi ki...

hadi döner bir yere kadar da, lahmacuna mayonez döken adam gördüm..
5 ler de iyi markadır..

Serhat dedi ki...

Almanyada Egetürk sucuğun kilosu 8 euro şu anda, şaka gibi bir fiyat :))

Osman dedi ki...

Egetürk sucuk salam konusunda Türkiye'de fabrikasyon seklinde üretilen her markanin eline verir.

Egetürk efsanedir. Bilmeden konusmayin, ey Avrupa görmemis soydaslar. Biz hem burada yenilenleri, hem orada yenilenleri biliyoruz.

Bu kadar da iddiali ve kibirliyim bu konuda!

Black Pearl dedi ki...

@Osman

benim soylemek istediklerimi cok guzel tercume etmissin!

Bi deneyin diyoru, bu oyle boyle bir tat degil!

Serhat dedi ki...

Türkiye'de Almanyaya geleli çok kısa bir süre oldu. Türkiye'de envai çeşit sucuk yedim, Ege Türk hepsine basar. Black Pearl'ün dediği gibi yemeden konuşmayın :)

Osman dedi ki...

@Black Pearl,

pek sucuk salam türü yemiyorum artik. ancak arada bir cekiyor canim, o zaman da sadece egetürk tercihimdir, her ne kadar diger markalardan daha pahali olsa da. kalite ve lezzet farki muazzam.

33 yasindaki adsiz eski vhs öncesi reklamlarindan bahsetmis.
benim de o sloganlari aklimda daha:

"sucuk salam sosis, hangisi lezziz? Egetürk!"

:)

dikissiz dedi ki...

ayni fikirdeyim, egetürk türkiyedeki bir cok üreticiden daha leziz sucuklar yapiyor, hastasiyiz