2 Ocak 2011 Pazar

HOLLANDALILARIN SEÇİMİ

















Hollanda'nın en çok okunan futbol bazlı internet sitesi VoetbalZone'un 2010 yılın en iyi futbolcusu oylaması. 1 oy farkla kazanan Messi ama asıl çarpıcı olan Hollandalıların meşhur Fenası bey sendormunan uzak durması ve Messi'yi tepeye oturtması. Bu arada belirtelim sıralamada oy sayısı değil, oy verenlerin oyuncuya 5 üzerinden verdikleri puan baz alınmış. Gareth Bale'i ve Mesut'u es geçmemeleri de önemli. Listenin ilk 10'u aşağıda. Cristiano Ronaldo'ya oy verenler, Messi vs. Ronaldo çekişmesinde Portekizliye bağlananlar. FIFA yılın futbolcusu ödülünde ilk 4 sıradan sadece Wesley Sneijder (ki daha önce belirttiim bana göre ödülü kazanması gerekendi) adayların dışında kaldı. Sneijder ne hikmetse Marca gazetesinin belirlediği yılın onbirinde dahi yoktu Casillas (Real Madrid); Maicon (Inter Milan), Pique (Barcelona), Puyol (Barcelona), Bale (Spurs); Xabi Alonso (Real Madrid), Xavi (Barcelona), Iniesta (Barcelona); Ronaldo (Real Madrid), Villa (Barcelona), Messi (Barcelona).. ..

Şunu da itiraf etmek lazım, bu listenin içinde şu an formunun en tepesinde olan Gareth Bale...Bir futbolcunun performansı için attığı ol sayısı kıstas olamaz tek başına ama not düşelim, tüm kariyeri boyunca attığı golün yarısına çoktan ulaştı dün attığı golle.

Lionel Messi 4,25 (1018 oy)
Wesley Sneijder 4,1 (1017 oy)
Xavi 4,05 (992 oy)

Andrés Iniesta 3,6 (982 oy)
Gareth Bale 3,5 (970 oy)
Mesut Özil 3,45 (985 oy)
Cristiano Ronaldo 3,3 (990 oy)
Thomas Müller 3,05 (962 oy)
Diego Forlán 3,1 (967 oy)
Samuel Eto'o 2,95 (962 oy)

2 yorum:

Metehan dedi ki...

marca'nın 11 inde xabi alonso yerine başka biri olabilr di sanırım..

steven_stiffler dedi ki...

Abi konuyla alakasız olacak ama sormak istediğim birşey var. İnternette bilgi bulamadım. Ancak siz bilirsiniz muhakkak. Heerenveenli forvet Bas Dost'un soyismi Türk babadan mı geliyor ? Bu elemanda bir Türklük var mı ?