3 Ocak 2011 Pazartesi

KOBAYASHI RAHAT UYUSUN















64 yasinda kansere yenik dustu Pete Postlethwaite. The Usual Suspects'in Kobayashi'si ama daha once In The Name of The Father'in Babasi, Dragonheart'in deli sairi, Jurassic Park'in dinozor avcisi, Romeo ve Juliet'in rahibi, The Constant Gardener'in Afrikali doktoru, Dark Water'in apartman bekcisi, Inception'in hasta babasi artik yok. Kariyeri boyunca bukalemun misali her role uyan adamlari sevmisimdir. Benim icin en iyi rolleri In The Name of the Father ve Brassed Off'taki performanslaridir. Rahat uyusun....

6 yorum:

Black Pearl dedi ki...

Cok cok cok cok cok sevdigim bir aktor. Cok uzuldum, keske oteki dinazorlar (Clint Eastwood, Sean connery) gibi bu harikulade oyunculugu olan aktor de uzun yillar yasasaydi. Filmlerde pek fazla gozyasi dokmem ama 'In the name of the Father' filmindeki karakteriyle ve orada da ölümünde bir kac gozyasi dokmeme sebep olmustur. Hic bir aktoru izler izlemez begenmemistim simdiye kadar.

AbSurDMaN dedi ki...

Daha dün The Town'da izlemiştim. Bir garip dünya.

UçanTekme dedi ki...

şöyle bir anektod da var; discworld yazarı terry pratchett sam vimes karakterini yazarken (discworld evreninin sanırım en sevilen karakteridir kendisi, özellikle nightwatch kitabı müthiştir) pete abimizi baz almıştır, keşke bir 10-15 sene evvel beyazperde de onu bu rolde görebilseydik.

müthiş ancak maalesef biraz da kıymeti az bilinmiş bir aktördü. rahat uyusun güzel insan.

piklop dedi ki...

In the name of the Father'ı ayrı bir yere koymuşumdur her zaman.. Daniel Day-Lewis (benim için bir numaralı aktördür)'in karşısında/yanında döktüren birisi daha vardı filmde.. Pete Postlethwaite.. Gerry'nin babasının ölümünden sonra geçirdiği sinir krizi ve sadece onun için; evet sadece babası için hakkını aramasına şahit olmuştuk.. Bir umursamazdan/ayrıksıdan, bir davanın peşine düşmesine şahit olmuştuk.. Gerry babasını o dört duvar arasında tanımış ve sevmişti.. Biz de Giuseppe'yi orada sevdik.. Hele ki kendi varoluşuna dair anlattığı hikayeyi dinleyipte onu sevmemek imkansızdı.. Ben bu beyfendiyi her zaman Guiseppe olarak anımsayacağım.. Teşekkürler mister Pete..

Saygılar...

Black Pearl dedi ki...

Bu vefat haberinden sonra blog'da bir kac gun yas tutulmaliydi ama sen bu haberi de hemen digest ettin sayin FD hemen yapistirdin Nordin Amrabat'i!!!!

kremkaramel dedi ki...

The Last of the Mohicans'taki yüzbaşı, The Constent Gardener'da doktor rolünü de es geçmeyelim bu çirkin ama sıkı adamı.