22 Ocak 2011 Cumartesi

LONDRA TARAFTAR HARITASI



















Londra ile ilgili taraftar haritalari yayinladik daha once, asagida linkleri gormek mumkun. Bu da bir digeri. Londra'da taraftar yogunluguna gore cografyaya dagilimi gosteriyor. Genelde gorulen egilim stadyumlarin etrafinin o stadyumun ait oldugu taraftarlarca doldurulmasi. Zaman zaman capraz seklindeki seritleri de goreceksiniz ki bunlar her iki taraftar grubunun esit sayida oldugu bolgeler. Ornegin Kuzey Londranin batisi Arsenal (Islington [Is],Camden [Ca] ve Barnet FC'nin de bulundugu Barnet) dogusu Spurs (Enfield [En], Haringey [Hr] ve Hackney [Hc] ve Westminster'in buyuk bolumu) tarafindan isgal edilmis ama o bolgenin en kuzeyinin iki takimca paylasildigini goruyoruz.

Doguda net bir West Ham ustunlugu var. Havering [Ha], Barking and Dagenham [BD], Redbridge [Rb], Newham [Nh] ve Tow er Hamlets [TH] bolgelerini hakimiyetine almis. Ancak Dagenham bolgesini, Dagenham and Redbridge kulubu ile paylasiyor. Merkezde Fulham Thames nehri muhitini, Chelsea ise Kensington and Chelsea, Hammersmith'in bir bolumu, Barnet [Ba], Brent'in buyuk bolumu [Br], guneyde Kingston upon Thames [KT], batida Lambeth'i [La] almis ama Lambeth'i Millwall, batida Hillingdon (Hi) ve Ealing'i (Ea) QPR ile paylasiyor. Chelsea'nin merkezdeki rakibi Fulham ise Hammersmith'in kalan bolgesi, Fulham [HF] (Thames'in kuzeyde kalan bolumu), Wandsworth'un buyuk bolumu ve Richmond upon Thames'da [RT] (Thames'in guneyi) hakim takim.


Londra Memnuniyet Haritasi

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzel bilgiler gerçekten


muziklisohbet

Adsız dedi ki...

hiç bişe anlaşılmıyor bu haritadan..londralı da olmadığımıza göre önemsemiyor ve yolumuza devam ediyoruz..londra'nın en büyük takımı milwalldır gerisi lafı güzaftır..

Adsız dedi ki...

peki oranlar net olarak nedir ben arsenal taraftarının çok ezici üstün olduğunu biliyordum ama bu tabloya göre durum öyle değil

Adsız dedi ki...

chelsea'nin yanında milwall kim ?

londranın kralı her zaman chelsea ♥