28 Ocak 2011 Cuma

LUIS SUAREZ LIVERPOOL'DA














Suarez'in bana gore neredeyse 1,5 sezon gecikmis transferi sonunda gerceklesti. Ajax 1 hafta once Liverpool ile masaya oturmus ve istedigi 25 milyon euroya Ingilizleri cekmeye ugrasmisti. Liverpool 15 milyona diretiyordu. Ancak taraflar bir kez daha bulustular, Uruguaylinin menajeri Pere Guardiola kendisine de bir hayli gelir kazandiracak isi bagladi. Liverpool Ajax'a 25 milyon odeyecek ve Suarez'in performansina gore bu rakam 26.5 milyon euroyu da bulacak. Son yillarda tepetaklak olmus ekonomisi Ajax'in basariya oldugu kadar paraya da ihtiyac duydugunu zaten gosteriyordu. Sakatliklar, hastalik su bu derken De Boer doneminde dogru durust maca cikmayan El Hamdaoui'nin yanina Suarez'in eksikligi de eklenecek. PSV Afellay'i kaybetti ama onun kaybinin takima yaptigi etki, Suarez'in yapacagina gore daha makuldu. Amsterdamlilar bu sene sampiyonlugu unutsun desek cok abartmis olmayiz.

Suarez Ingiltere'de ne yapar? Hollanda'da her macta basvurdugu kendini yere atmalar ve bu sene peydah olan absurdlukleri (son PSV macinda Otman Bakkal'a yaptigi ekmek arasi muamelesi) ona yardimci olmaz elbet. Zaten sirtinda 6 ay onceden getirdigi bir "Afrika'nin Dusmani" yuku de var. Gol sayisi elbette 20 ve hatta 15 civarina dusecektir. Hangi Hollanda kralinin dusmedi ki....


5 yorum:

natura horror vacui dedi ki...

yazının son cümlesine istinaden cevap: ruud

Flying Dutchman dedi ki...

Onun dususu cok keskin olmadi tabii Afonso Alves veya Huntelaar kadar misal, ama Van Nistelrooy PSV'de iki sezonda 30 ortalama ile oynadi, Manudaki ortalamasi 23 (sakat oldugu sezonu saymazsak)....7 gol de o aradaki lig farki, zaten biz de ona dikkat cektik

Adsız dedi ki...

afrika düşmanı yükü..hala bu adama bu yakıştırmayı yapanları anlayamıyorum..aynı durumda ben de yapardım.Futbol bu beğenmeyen golf izlesin..

Ku.Ba dedi ki...

Yalniz, Ruud'ün Sampiyonlar Ligi'ndeki ortalamasi da gormezlikten gelinmemeli. Aslinda bu durumda ortalamayi fazla dusurdugu soylenemez.

eren kıyak dedi ki...

Ben Suarez'in EPL ye ayak uyduramıyacağını düşünüyorum. Akıma Huntelaar gibi oyuncular gelince bunun da büyük bir balon olacağı geldi her nedense.