27 Ocak 2011 Perşembe

SELHURST PARK PROVASI


















25 Ocak 1995'te, Eric Cantona, Crystal Palace maçında gördüğü kırmızı kart sonrası soyunma odasına giderken kendisine sataşan Matthew Simmons'a attığı uçan tekmenin aslında hazırlığını gençlik yıllarında Auxerre forması giyerken yapmıştı.

1987-88 sezonunun başında Guy Roux ve takımı Auxerre hazırlık karşılaşmaları oynamak için Polonya'ya gider. Bugün 61.000 nüfusu bulunan, Polonya'nın güneydoğusundaki Mielec kentinde bir futbol turnuvasına katılır. Mielec kenti Demir Perde'nin yıkılmaya yüz tuttuğu yıllarda ayakta durmaya çalışan bir madenci kentidir. Cantona maçta röveşatayla nefis bir gol atar ve seyircileri şenlendirir. Derken maç biter, takımlar soyunma odasına giderken bir taraftar sahaya yumurta fırlatır. Yumurta Canto'nun kalçasında patlar. Bunun üzerine Fransız çileden çıkar. Guy Roux bu olayı sonradan "onu montundan tutmaya çalıştım ama sanki sürat teknesinin arkasına bağlanmış su kayağındaymışım gibi beni sürükledi" şeklinde anlatacaktır. Cantona tribünlere turmanır ve taraftarı aramaya başlar, Guy Roux içinden "umarı adam iyi yere saklanmıştır" diye dua eder. Bir yandan da "Eric, komünist Polonya'dayız, 10 yıl yersin, biz de bu ülkeden bir daha çıkamayız" diye gözünü korkutmaya çalışmaktadır. Takım arkadaşı Bernard Ferrer arkasından "İsabelle'i düşün" diye bağırır (Cantona'nın ilk eşi). Cantona etrafı madencilerle sarılı şekilde, her gün yerin 2.000 metre dibine inen adamların arasında yumurtayı fırlatan taraftarı bulamaz ve Auxerre takımı canını kurtarır.

Ancak 6,5 sene sonra Matthew Simmons, o madenci kadar şanslı olmayacaktır.

Not: Hamza yorumlarını bekliyorum.

3 yorum:

lion's advocate dedi ki...

"Matthew Simmons" doğrusu bu olacak F.D. sanırım. 2 yerde de yanlış yazılmış. düzeltirsen iyi olur bu yorumu yayınlamadan...

Flying Dutchman dedi ki...

hahahaha Matthew Carlson bizim isyerinde calisiyor adama her gun mail atiyorum ondandir :)

müşkülpesent dedi ki...

bizim gökmen özdenak galiba tribünlere atlamış ve küfür eden taraftarın üstüne yürümüştü diye hatırlıyorum yanlış da hatırlıyor olabilirim.

karagümrük ya da beykoz seyricisine de böyle horozlanabilseler keşke, yerse :)