5 Ocak 2011 Çarşamba

ŞEYTANIN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

























Bunu blogda daha önce de yazdım. Manchester United'ın son 10 yıldaki formu neredeyse hiç değişmedi. Sezona içinde yenilgiler de olan kötü bir grafikle başlama, ardından yılbaşına doğru toparlama, bu arada birkaç maçı oynamama ve zirvede rakiplerinden eksik maçlarının olması, sonra Boxing Day'den başlamak üzere üstüste 8-9 maç mağlup olmayıp genelde kazanarak liderlik koltuğuna oturma, eksik maçlar halen mevcutken. Bu çizgi yıllardır böyle. Hatta bir ara FA'in eylül-ekimdeki bazı maçlarını bilerek erteleyip sırf şu eksik maç geleneğini bozmadığı şüphesine kapılmıştım. Dün Stoke City'i 2-1 mağlup ettiler. Bu galibiyet kulüp tarihindeki bir rekora da giderek yaklaşılmasını sağladı. 25 maçtır yenilmiyorlar. 1998-99 sezonunda, ki bu sezon üçleme yaptıkları sezondur, 29 maç boyunca yenilmemişlerdi. 26 aralık 1998-25 Eylül 1999 arasında mağlubiyet yüzü görmeyen Kırmızı Şeytanlar geçtiğimiz sezonun son 5 maçını namağlup atlattıktan sonra bu sezonun ilk 20 maçında mağlup olmadılar. Bu 25 maçta 16 galibiyet 9 beraberlikleri var. Önlerinde oldukça zorlu bir Tottenham deplasmanı var.

Tabii bu performans başka bir ihtimali de barındırıyor. 20 maçtır mağlup olmayan Fergie'nin öğrencileri bu sezonu namağlup bitirmeyi de planlıyorlar uzun vadede. Bunu başarırlarsa 1988-89 sezonunda Preston'ın, 2003-04'te de Arsenal'in gerçekleştirdiği, yani İngiliz futbol tarihinde sadece 2 kez görülmüş bir başarıyı tekrarlayacaklar. Manu bu sezon Avrupa'da, kendi liginde namağlup olan 5 takımdan birisi ve toplamda en başarılısı. Bu 5 takımın performansı aşağıda.

6 yorum:

ali'e dedi ki...

Bu yazı bu blogda yayınlandı ya, Tottenham maçından itibaren düşüş başlar, ManU da en iyi ihtimalle 3. olur :))

Adsız dedi ki...

ha şöyle...

alperensaylar dedi ki...

kopenhag harbiden coşmuş bu sene. 50 gol ne ya?

finrod dedi ki...

http://en.wikipedia.org/wiki/1888%E2%80%9389_Football_League

"Preston North End completed their twenty-two game programme without defeat..."

yüzyıllar karıştı sanırım...

Sambalici dedi ki...

dutchman mevzuyu çözmüş tebrik ederim, manchester united'ı yıllardır takip eden birisi olarak türkiyedeki united'a dair yorumlar beni hep güldürmüştür. sezon başlar united bir kaç mağlubiyet alır hemen "artık bitti alex ferguson'un devri!!?!?!" lafları, bakarsın aynen yazıdaki takvim dahilinde gaza basar united ve arayı açıp şampiyon olur. neredeyse her sene böyle oluyor ve istisnasız her sezon başı united'ın düşük formuna kanıyor türk seyircisi, inanılmaz.

geloraptor dedi ki...

bir manchester city taraftarı olarak bu yazıdan dolayı çok teşekkürler sevgili fd. artık şampiyonluk konusunda daha şanslıyız.