22 Şubat 2011 Salı

ALEX'İN GOLLERİNİN DAKİKA VE RAKİBE GÖRE DAĞILIMI




















Dün Brezilyalı'nın Türkiye Süper Ligi'ne attığı 110 golün dökümünü maç içindeki skorun gidişatına göre yayınlamıştık. Aşağıda ise 2 farklı dağılım var. İlki gollerinin maç içindeki dakikalara göre dağılımı. Maçı 6 çeyreğe böldük. Ortaya çıkan sonuçlar önemli veriler taşıyor. Alex'in en etkisiz olduğu bölüm 2. devrenin hemen başı. 110 golünün sadece 7'si bu bölümde atılmış. n çok golün atıldığı bölüm ise maçıon son 15 dakikası ve duraklama anları. 110 golün 25'i bu bölümde. Bu da rakibin gardının düştüğü veya rakip kaleye yüklenildiği anlarda Sambacının ön plana çıktığını gösteriyor. Bir başka önemli gösterge ise maçın başındaki performans. Alex'in ilk 3 sezonda bu bölümdeki gol rakamı sadece 2. Ancak son 3 sezonda önemli bir artış göstererek bu bölümde de etkili olmaya başladı. Genel anlamda bakıldığında her 2 devrenin sonunda attığı gollerin toplamı 44 oluyor ki bu kapanış anlarında Alex De Souza'nın rolünün ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Dakika Gol Sayısı
0-15 16
16-30 24
31-45 19
46-60 7
61-75 19
76-90 25

Gelelim Alex'in en çok sevdiği rakibe. Araştırmayı yapmadan önce böyle bir tabloyla karşılaşacağımı sanmıyordum. Alex başkenti çok seviyor, hem de fazlasıyla. 3 başkent takımı listenin ilk 3 sırasında. Toplam 27 golü var bu 3 Ankara takımına. Gençlerbirliği tepede. Onları izleyen ekip, son pazar günkü hat-trick'i ile Alex'in kurbanları listesinde dördğncülüğe fırlayan, Ankara dışındaki ilk takım Beşiktaş. Belirtelim Alex, Galatasaray ve Trabzonspor'a 4'er gol attı.

Rakip Gol Sayısı
Gençlerbirliği 10
Ankaraspor 9
Ankaragücü 8
Beşiktaş 7
Kayserispor 7
Bursaspor 6
Gaziantepspor 6
K. Erciyesspor 5


Alex'in Gollerinin Skora Göre Dağılımı

9 yorum:

gulphi dedi ki...

sırada ne var? alex'in saç boyuna göre gollerinin dağılımı mı?

PVH dedi ki...

Alex'in Besiktas'a ligde attigi goller:

2004-05: 28. hafta 2 gol
2007-08: 28. hafta 2 gol
2009-10: 30. hafta 1 gol
2010-11: 22. hafta 3 gol

8 gol ediyor yani.

Flying Dutchman dedi ki...

PVH sagol duzeltme icin aksam halledelim

gulphi, gozluk camina gore ayrim var

PVH dedi ki...

Bu arada diger rakamlarda da bir hata olabilir. Besiktas'a attigi gol sayisini biliyorum ama digerlerinden emin degilim. Gazetelere gore rakamlar soyleymis

http://papazincayiri.blogspot.com/2011/02/alex-liginde-son-durum.html

VFORVANDATTA dedi ki...

İlk yapıtığını araştırmayı sağolsun Hürriyet isim vermeden olduğu gibi yayınlamış.

Black Pearl dedi ki...

@gulphi hahahah cok guldum yahu

@flyging dutch
alex + excel insana neler yaptirmiyor ki

lion's advocate dedi ki...

son 5 sezonda 1 şampiyonluk ve geldiğinden beri SIFIR türkiye kupası kazanan fb'de alex'in hiç mi günahı yok?

Flying Dutchman dedi ki...

Geldiğinden beri hiçbir şey kazanamayan, en iyi derecesi lig üçüncülüğü olan ve 2,5 senedir Tanrı ilan edilen Harry Kewell'ın ne kadar varsa Alex'in de ancak o kadar vardır...

Mantık buysa o iş kimlere kadar gider...

Ortega dedi ki...

Türkiye Kupası'nın böyle bir yazı için önemli bir veri olduğunu da öğrenmiş oldum. Her gün yeni bir şey öğreniyorum. Negzel! Teşekkürler lion's advocate.