26 Şubat 2011 Cumartesi

ATILMAMIŞ EN GÜZEL GOL



Şu pozisyondan sonra hangi futbol klişesini sallasanız tutar. "Futbolun adaleti yok", "girmeyince girmiyor", "top istemedi", "yani Fatih orada pas çıkarmak yerine yaradana sığınıp vursan topla beraber kaleci de içeri girecek", "yapmayın...yapmayın beee"...Kimilerine göre dünya futbol tarihinin "atılmamış en güzel golü"...Sezon 1983-84. Bundesliga'nın efsane sezonlarından birisi. Borussia Monchengladbach, şampiyonluk yolundaki rakibi Bayern önünde. Orta saha oyuncusu Hans-Günter Bruns bir topu almak için kendi yarı sahasına ve hatta kendi ceza sahasına kadar girer, topu alır, korner bayrağının oradan bir dönüş yapar. Topu tam 100 metre sürer, bu arada 3 Bayern'li oyuncuyu geçer, ceza sahası önünde verkaça girer, kaleciyle karşı karşıya kalır, vuruşunda top önce sol sonra da sağ direğe çarpıp Bayern kalecisine gelir. Brüns tüm sahayı tepmiş, 3 kişiyi ekarte etmiş, müthiş bir verkaça girmiş, iyi vurmuş ama...ilahlar istememiştir işte...Monchengladbach maçı 4-0 kaybeder. Sezon sonu Bayern 4 puanla dördüncü olur. Borussia ise ligi 48 puanla üçüncü bitirir. İkinci Hamburg ve şampiyon olanVfB Stuttgart'ın da 48 puanı vardır ama averaj şampiyonluğu belirlemiştir.

6 yorum:

Pasetto dedi ki...

Sergeninde buna benzer bir golünü hatırlıyorum Bursaspora atmıştı sanırım.

alperensaylar dedi ki...

brezilya'nın da 70 dünya kupasında sanırım pele'nin çok güzel bir pozisyonu vardı estetik ve biraz da takım oyunu açısından? uruguay'a karşı, o da atılmamış güzel bir goldür bence:)

GK dedi ki...

plase olarak hasan şaş'ın izmir atatürk stadı'nda göztepe'ye karşı 5 kişiyi çalımlayıp boş kaleye topu yuvarlayamayışı da atılamamış en güzel goldür. ercan taner'in "bir çalım daha bir çalım daha bir çalım daha..." diye bağıra bağıra golü çağırdığı bir pozisyon idi.

Marty dedi ki...

90 öncesi futbolu bu yüzden sevmiyorum, 100 metre top sürüyorsa 60 metresinde ekranda 2. bir adam yok. Tek başına koşuyor adam.

İsmail Şayan dedi ki...

Eğer aynı pozisyondan bahsediyorsak alperensaylar'ın bahsettiği Pele pozisyonu bu konudaki en meşhur örneklerden birisidir gerçekten de. Hatta Pele'nin "attığım gollerden daha çok akıllarda kalmış" gibisinden bir lafı vardır o pozisyon için. Uruguay'a karşıydı ama ben sanki dünya kupası değildi gibi hatırladım. Topun üstünden atladığı pozisyon...

alimer dedi ki...

@alperensaylar
@hebenneka
basligi gorur gormez benim de aklim direk pele'nin pozisyonuna gitti. o pozisyon 1970 dunya kupasinda gerceklesmisti. hatta google'da aratinca 17 haziran 1970 tarihi cikiyor. burada da videosu var:

http://www.youtube.com/watch?v=ryIGWJx_CmA&feature=related