21 Şubat 2011 Pazartesi

GURBETÇİNİN DAMAK TADI-4




6 yorum:

Burak Eren dedi ki...

Güzel oluyor mu abi :)

Osman dedi ki...

igrenc biseydir bu.
icinde ne oldugu belli degil, ne sartlar altinda üretildigi belli degil. cok ucuzdur, zaten bu da kalite acisindan killanmak icin yeterli sebeptir.
uzak durunuz, bilhassa cocuklara yedirmeyiniz dicem ama üzerindeki yesil renk ve ismindeki sömürücü "mekka" ibaresi sayesinde bir cok ev halki güvenle alip tüketir bu ne idügü belirsiz seyi...

outlaw dedi ki...

flying dutchman,

sen de bizi bunlari yiyormusuz gibi gösterme be... :)

moist dedi ki...

Eylül'de ben de gurbetçi statüsüne geçtim. Hollanda'da okuyorum. Gerçekten de ilk zamanlarda şok oluyor insan aradığı şeyleri bulabildiğine.

Örnek vermek gerekirse, yoğurttan hiç mi hiç umudum yoktu. Unuttum gitti, diyordum kendi kendime. Ama yayla yardımıma koştu. Daha sonra keşfettim ki Albert Heijn'lardaki fiyat olarak daha uygun olan Greek yoğurtları sanki daha da güzel. Ben de katkıda bulunayım gurbetçinin damak tadına.

http://medfoodcentre.co.uk/yayla%20yogurt.jpg

Bir başka sürpriz de pastırma oldu benim için. Türkiye'deki kalın, yediniz mi tadını dolu dolu aldığınız pastırmalara benzemese de;

http://www.egetuerk.de/images/products/23_ege_125g_bahar.png

Sucuğu dilimli değil de kangal şeklinde alıyorum daha çok. Peynir olarak da ezine veya koyun peyniri gibi muazzam peynirlerimize benzemese de Pınar'ın tam yağlı beyaz peynirini bulmak baya mutlu etmişti beni. Yayla'nın krem peynirini de unutmayayım.

Yaygın, bilinen, ama muhteşem bi yemek tarifi de vereyim, makarna + kıyma + tereyağı + nane + pul biber + bol sarımsaklı yoğurt şeklinde yapılan yalancı mantı hakikaten içimdeki mantı ateşini hafifletiyor çoğu zaman. tavsiye ederim :)

Unknown dedi ki...

O degil de, lahmacuna sos koymamislar gordugum kadariyla. Onemli bir eksiklik bence. Sossuz yenecek gibi degil Hollanda'daki lahmacunlar.

Black Pearl dedi ki...

@osman

eslerden her ikiside calisiyorsa ve evde hizmetci/asci vs yok ise mecbur kaliyoruz bu tur seylere. Tadi guzel olmasa da kolayliktan yiyoruz iste, cevapcici idare eder. (Sirp arkadasim da onayladi)