20 Şubat 2011 Pazar

HASETİ FUTBOL AŞKINI GÖLGELEYEN BİR ÇOCUK



Almanya'da büyümüş tipik bir gurbetçi Sezer Öztürk. Köln sokaklarında futbol oynarken, otobüste giderken, sırada beklerken, okulda, muhtemelen içinden hep Almanların Türkleri aşağı görmesinin sıkıntısını çekmiş, bunu içine atmış, içten içe elinden bir şeylerin alınmasını sindirememiş bir adam. Hani Bilgin Gökberk zamanında Rijkaard için "Go Home Rijkaard" başlıklı bir yazı yazan Hıncal Uluç'a, "hayatı boyunca yaşadığı ülkede (Hollanda), göçmen muamelesi görmüş, bu lafla karşılaşmış bir Surinamlıya bunu yazmak ayıptır" demişti ya o hesap. Pele o frikiği atmak istediğinde de o Almanya sokaklarına döndü Sezer. Otobüste sessizce yolculuk eden Almanlara sırf gıcıklık olsun diye yüksek sesle konuşup bağırıp çağıran Faslı ve Türk gençlerin tepkisini verdi. Ardındna bir de Pele'nin annesini geneleve gönderdi. Bir "Almancı" genç bir Alman'a bu sezon ayar vermişti Köln kentinde....Köln doğumlu bir Almancı genç, bir Portekizli'den ayar yedi Eskişehir'de.

Ettiği küfür ve frikik öncesi yaptıkları zaten üzerinde çok konuşulacak şeyler, zaten Pele o tartışmada Portekizce neler söyledi, ya da onun da dalaşı sürdürmesi doğru muydu tartışılır, ama ya gol sonrası....Takımına 90+3'te maçı kazandıran gole sevinmemesi işte o golü suratına yapıştırdı. Yoksa Pele'nin yanına gidip, suratına ufak bir tokat atıp sarılsa ve maç sonrası özür dilese bu iş tatlıya bağlanacaktı. Ama olmadı, "şu frikik gol olmasa da bundan sonra frikiklere bulaşmasa" diyordu içinden. Hayalleri yıkıldı. Karpatların Maradona'sı yıllar önce Hakan Şükür'ün Arsenal maçının son dakikasındaki frikiğinden sonra Hakan'ı affetmişti....25'lik Sezer bunu yapamadı. Bu lekeyi ömrü boyunca alnında taşıyacak. Takımının galibiyeti getiren son golüne, sırf kendi haseti için sevinmeyen bir adam olarak.

O Geceden İki Bakış

15 yorum:

AFO dedi ki...

Bu frikiği Sezer kullansa golle sonuçlanıp sonuçlanmayacağını bilemeyeceğimiz gibi sırf golle sonuçlanması da takımın frikikçisi Sezer olduğu hâlde atışı Pele'nin kullanmasını haklı çıkarmaz. Ajitasyona gerek yok. Takımın duran top kullanıcısı Sezer'miş. Pele de açıkladı maçtan sonra. Sezer'in onayını aldı mı? Yok. Kenardan "Bırak Pele kullansın." gibisinden bir telkin geldi mi? Görüntülere ve maç sonrası açıklamalara bakılırsa bunun cevabı da olumsuz yönde. E o zaman bu sorumsuzca davranışı alkışlamak yerine Sezer'in gole sevinmemesini mi tartışacağız? Eminim Sezer de "Şimdi gol oldu diye kimse herifin yanlış yaptığını sorgulamaz, kötü olan ben olurum."un şaşkınlığını yaşıyordur. Zaten çeşitli paylaşım sitelerinde "Pele'nin Sezer'e verdiği akıl almaz ayar" adı altında bu videonun paylaşılması da bunun en büyük göstergesi.

Neyse, Ömer Üründül'ün C.Ronaldo'nun Kore maçında mesafe tanımaksızın (ortalama 35 metredendi hepsi), saçma sapan açılardan vurup martı düşürdüğü 4. şuttan sonra dediği gibi: "Ronaldo'nun yaptığı GOL olsa BİLE yanlış."

QuaresmA dedi ki...

"Kral yapmayacaksın, kral olacaksın."
Batuhan Karadeniz

Bir de İbrahim Akın'ın çektiği şutu kaleci kurtarmıştı ve boş kaleye Delgado tamamlamıştı. İbrahim Akın da gole sevinmemişti. O sahne kalmış aklımda, bir Sakaryaspor maçıydı sanırım.

Flying Dutchman dedi ki...

@AFO ilk paragrafta cok ayrildigimiz bir sey yok. Zaten yazdim, Pele'nin buradan siyrilmasinin sebebi o topun gol olmasi. Ama o kufur ve sonrasindaki sevinmeme benim takildigim yer...Pele burada gercekten anlattigin gibi belki haksizdir....Ama gole sevinmemek ve o kufur bambaska seyler...

Adsız dedi ki...

futbol eğitiminin temellerini almanya'da almış birinin bunları yapmasını garipsedim ama sonuçta o bir türk.

en azından gol sevincine sonradan dahil olup pele'ye ufak bi' tebrik mimiği yapsa bu kadar tantana olmazdı.

raul #7 dedi ki...

golden sonra Pele ve Diego nun dakikalarca sarılarak ağlayıp, golü kutlaması da bir ilginç geldi. o gözyaşlarının sebebi belki de sezer yüzünden yaşadığı sinir harbiydi..

Ahmed dedi ki...

Ben bu konuda Pele'nin %100 haksız olduğunu düşünüyorum. Takımın duran toplarını kullanan isme topu vermiyor ve hatta neredeyse kavga pozisyonuna giriyor. Çok yanlış bir hareket, Sezer'in yerinde olsam ben de aynı şeyi yapardım. Sinirlenmemek elde değil. Üstüne üstlük de olay her yerde Sezer'in yanlışıymış gibi anlatılıyor. Siz gene benim değindiğim noktaya da değinmişsiniz ama olayı düpedüz Sezer'in suçuymuş gibi yayanlar da var.

snnbnn dedi ki...

Pele'nin vurduğu gol oldu ama yine de yanlış, buna katılıyorum. AMA; Pele bir nane yedi ama Sezer'in golden sonra kahrolması ne kadar doğru ?

Hemşo dedi ki...

Bence kendinden emin kesin yargılara varılmış bir yazı olmuş.
"Şunu düşünüyordu, şunu diyordu içinden..." nerden bilebiliriz ki?

Flying Dutchman dedi ki...

ben bilirim Hemşo :)

Hemşo dedi ki...

Bence hırslı, kıskanç veya şımarık bir çocuk tepkisi. Pek çok kişinin de başına gelmiş bir şeydir muhtemelen. Olmaması gereken bir şey, bir hata elbette. Ama bu derece ağır ithamlar, kesin yargılar abartı kaçıyor bence.

"Lekeyi ömür boyu taşıyacak"

Yok artık... :)

Black Pearl dedi ki...

Bence Sezer'in zenciye karsi davranisini almanci olmasina baglaman yanlis olmus, sanki turkiyedekiler yapmiyorlar mi bu tur haraket. Emre belozogluda mi almanci. Sadece turk olmasina baglasan yeterliydi bence o yuzden yaptigin tespitleri yanlis buluyorum.

ha bir de otobusde turklerin veya faslilarin ya da baska milletlerin bagira cagira konusmasi sadece gorgusuzlukten.

Adsız dedi ki...

insan sifati olmayan almanci'dan ne beklersin

kimse humanisty atip tutmasin, 3 hafta 30 almanci ile ayni kogusta 7/24 beraber olun, ondan sonra gelin

Adsız dedi ki...

Alex, Kezman, penalti diyorum. Aralarindada gurbetci yok.

Ben olsam, bende sevinmezdim. Sevinemezdim. Bugün bu gol bir mac kazandirir, ama yarin cok sey kayip ettirir. Umarim Eskisehir bundan dolayi o cok seyi kayip etmez.

Adsız dedi ki...

Pozisyonda kim haklı kim haksız bir kenara bırakırsak, Sezer'in ettiği küfürlerden dolayı ceza alması gerekir.

razor dedi ki...

ya o değilde iki takım arkadaşı arasındaki "tartışma"ya sarı kart gozsterılmesı acayıp gelıyo bana. Aynısı geçen sezon youlayla engin baytar arasındaki kavgada da olmustu.
tabiki boyle bi kural vardır ama hala bana cok da manalı glmiyo.