15 Şubat 2011 Salı

ÖKÜZ, BILDIGIN ÖKÜZ



Buyurun cenaze namazina. Ingiltere futbolunun 5. kademesinde mucadele eden Crawley Town, FA Cup 5. tur macinda Manchester United ile karsilasacak. Bunun icin de bir sarki yapiliyor. Sarkinin klibinde de bir dolu taraftar oynuyor. Bunlardan birisi (1:08'de sag taraftaki sapkali arkadas), eliyle bir ucak kazasini canlandiriyor. Mesaj 1958'de 23 futbolcu ve onca insani olume goturen Munih Ucak Kazasi'na. Tepki buyuk oldu, ortalik ayaga kalkti, taraftar fislendi ve omur boyu CraWley maclarindan men cezasina carptirildi.

18 yorum:

9.15 dedi ki...

Çalan grupda 1996'da Türk müzik piyasasında yer edinmiş Ayna grubuna benziyor, gözlükler filan. Öndeki aynı solist Erhan Güleryüz, arkadaki şapkalı abide Cemil Özeren :)

admin dedi ki...

yalnız şarkı harbi güzel. :)

Avram dedi ki...

abi bir sene men cezasi falan anlarim da kafasi guzelken yaptigi bir hiyarlik icin omur boyu maclardan men biraz agir kacmis.

Avram dedi ki...

bir sene men cezasi falan anlarim da kafasi guzelken yaptigi bir hiyarlik icin omur boyu maclardan men cezasi olmamis bence.

Jrep dedi ki...

Mide bulandiran cinsten gercekten...Cantona gibi bir pisligi yucelten ingilizlerin bu espri anlayisina da sasirmamasi gerekiyor

Flying Dutchman dedi ki...

cantona pislikse, futbolda temiz bir sey kalmamis demektir : ))

SuMMaNuS dedi ki...

O ibişin yaptığı ignore edecek olursak şarkı müthiş eğlenceli. kendimi 2. nakaratta "a message to you fergie" diye bağırırken buldum =) sırf şu futbol hayatından dolayı ingiltere'de yaşamak istiyorum. bir de devamlı yağdığı söylenen yağmur sebebiyle.

Adsız dedi ki...

yok dötçmen cantona fanı olarak ben bile kabul ederim. cantona pislik :D

Adsız dedi ki...

lan o değil de nerden anlamış adamları hareketin münih olayına filan olduğunu :D altı üstü düşme efekti yapmış adam

Adsız dedi ki...

gercekten de cantona gibi kafasina esene tekme atip sonra artistlik yapan adamlarin sky ve nike gibi dev firmalarla anlasma yaptigi bir dunyada bu harekete fazla sasirmamak gerekir

ali'e dedi ki...

Valla Cantona'nın tekmesinde pislik olan taraftardı. Hayatta en nefret ettiğim şey olan "tahrik et, karşı taraf şiddet gösterirse suçla" taktiği yer yüzündeki en aşağılık, en aciz insanoğlu davranışıdır, amma velakin dünya bu ilke üzerinde döner.Ülkelr arası ilişkiler de, ikili ilişkiler de. Cantona futbol aleminin gerçek kralıdır. Geçenlerde yaptığı "emekliler bankalardaki tüm paralarını çeksin, ekonomi göçsün" fikrine sosyalistlerin gösterdiği tepkiler bile kimin tatlı su emekçi taraftarı, kimin vicdan sahibi gerçek delikanlı olduğunu göstermiştir. O değil de asıl vahim olan, Kurtuluş Savaşı'nda yedi düvele tarihin en şahane tekmesini atan bir ülkenin çocuklarının bugün kendisine saldıranlara tekme atan insanlara "pislik, faşist" demeleri. Konuyu nerelere getirdin demeyin, bir bakış açısı böyle bir şablon halini alıp zihinlere önyargı olarak yerleşirse büyük küçük her meseleyi tek pencereden görmeye başlar, ne vicdan kalır, ne insanlık.Cantona'ya pislik diyenler söylesin Allah aşkına, kendi iş yerlerinde birisi onlara ana avrat küfür etse ne yaparlar.Küfür tribünün doğasında var da, Cantona da futbol hayatı boyunca tribünde her küfredeni dövmemiştir herhalde, orda kişisel bi durum var.

Old Sports Pub dedi ki...

O gerizekalıyı çıkarsak video muhteşem defelarca dinledim ve dinliyorum. Youtube da yenisini çekmişler sanki o gerizekalı yok bu sefer.
http://www.youtube.com/watch?v=8I0v0vAUoeU&feature=related

Adsız dedi ki...

iki saniyelik bi dallamalık için ömür boyu men abartı vur deyince öldürmüşler cezayı verenler

ali'e dedi ki...

Şarkı çok eğlenceli de http://www.youtube.com/watch?v=LiO3jBy8rFI&feature=related linkinden izleyebileceiğiniz 4. tur maçları da bir o kadar eğlenceli. Penaltılara kalırsa pek şansları yok :)) Ayrıca uzun süredir görmediğim kavga ayırır gibi yapıp adam tartaklma performansı da var :))

ali'e dedi ki...

Bu Crowley'i kaybetmezsek iyi bulduk. Çok iş çıkacak bunlardan :)) Aşağıdaki linkte de Manchester çıkınca gösterdikleri tepki var, sanki Haymanaspor'u çekiyorlar kurada :)))

http://www.youtube.com/watch?v=IW6wB6AxhNs&feature=related

Adsız dedi ki...

cantona sırf o olayda mı var sanki . adam kaç sene fransız milli takımından uzaklaştırıldı , bi sürü kavgaya karşıştı ; ferguson onu almasaydı alelade bi futbolcu olarak kariyerini sürdürürdü. şarkı da hiç fena deil

Adsız dedi ki...

Bu şarkı bir rudeboy marşıdır. orjinali de:
a message to you rudy-dir..ilk söyleyen;
judge dred dir nam-ı değer skinhead'lerin babası..
skinhead,rudeboy,ska ve rocksteady beat kültürünün simge pğarçasıdır..60'larda bestelenmiştir..
bu şarkı daha çok the specials'ın versiyonu ile bilinir..muhteşem klibi ile izlerseniz bu altkültür karekterlerinin ne olduğunu anlaya bilirsiniz..merak edenler için;
http://www.youtube.com/watch?v=cntvEDbagAw
ya hocam şarkı iyi de sen yukarıda ne diyon nedir bu yazdığın şeyin tarihi diyorsanız merak edenler için;
http://adektlimited.blogspot.com/2009/05/yanilgilarskinhead-skinhead.html
ve;
http://adektlimited.blogspot.com/2009/05/ska-ska-bir-tarihskinhead-ve-ska-tarihi.html

jeankier dedi ki...

bu yazıdan bağımsız olarak olayı incelemiştim, komik gelmişti.
http://seviyoruzbuoyunu.blogspot.com/2011/02/message-to-rooney.html
üzerine bu hafta ingiltere den bir arkadaş gelince, sordum biraz. internette yazmayan bir bilgi daha vereyim, crawley i araplar satın almış, evet amatör denilebilen bir klübü. komik olan wimbledon bu adamların üzerinde maç fazlası ile lider.. arkadaşa sordum ne alaka, böyle bir klübü satın alsınlar? dedi, 1 mio€ yatırsan şehre kimsenin ruhu duymaz, gel gör ki bu takıma verdiğin küçük! para ile inanılmaz bir reklam yapabilirsin. oyuncuların çoğu bir üst ligdeki profesyonel oyuncularmış..