13 Mart 2011 Pazar

DURDURAMIYORUZ EFENDİM ATIYOR
















Messi bu akşam Barcelona ona tarihindeki bir başka rekoru kırmak için sahaya çıkıyor. Arjantinli eğer Sevilla karşısında en az 3 gol atabilirse, Katalanların tarihinde bir sezonda en çok gol atma rekorunu eline geçirecek. Rekor bundan önce Ronaldo Luis Nazario de Lima'daydı. E zaten ikinci sırada da kendisi var. Kendi kendisiyle yarışıyor anlayacağınız. Bu sezon 40 maçta 45 gole ulaştı. Geçtiğimiz sezon 53 maçta 47 gol atmıştı. Birinci sıradaki Ronaldo'nun ise 1996-97'de 49 maçta attığı 47 gol var. Yani maç başına 1'den fazla ortalamayı tutturmuş ilk kez Messi. Listenin beşinci sırasında da gördüğünüz gibi o var. Messi'nin attığı 45 golün 27'si La Liga'da, 8'i Şampiyonlar Ligi'nde, 7'si Copa del Rey'de, 3'ü İspanya Süper Kupası'nda. Önünde daha minimum 14 maç var. Rekor tarihe gömülecektir.

Bu akşam rekoru kıramasa da yaklaşacağı üzerine rakamlar yalan söylemiyor (istatistik mini etek klişesini sevenlere gelsin), Messi Sevilla'ya karşı bugüne kadar oynadığı 14 maçta 13 gol atmış. Hata onlardan daha çok sevdiği tek bir rakip var. 12 maçta 14 gol attığı Atlético Madrid.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ufak bi düzeltme..ronaldo 49 maçta 47 gol atınca maç başına 1den fazla ortalama yakalayamıyor ne yazık ki. ha bana göre sorun yok ama matematik isyana bağlıyor..