23 Mart 2011 Çarşamba

GALATASARAY ICIN 10 HOCA ADAYI

















Gheorghe Hagi son 2 gunde kac kere gitti geldi bilmiyorum. Takimdaki dezenformasyon bolluguna mi yanayim, Adnan Polat'in "danismani Adnan Sezgin'le hoca uzerine gorusecek olmasina" mi yanayim bilmiyorum. En son gectigimiz cuma gunu Fenerbahce'ye maglup olunmasi sonrasi Daum'a Florya 'nin anahtarinin verilecegi soyleniyordu. Sanki Carkifelek'ten Toros kazanmis da Tarik Tarcan anahtarini veriyor. Daum, Skibbe'den bosalan Eintracht Frankfurt koltuguna oturdu anahtar ortada kaldi. Ilginc olan o tarihten beri benim ortada pek bir yabanci hoca ismi gormemem oldu. Hatta Magath bile birkac gunlugune bosa cikti, Van Gaal'in hala ne yapacagi belli degil ama herhalde Rijkaard'dan sonra ikinci bir Hollandaliyi kimse yemez diye ustune gitmiyorlar. En son bugun bir Hiddink lafi ortaya atildi ama Varseveld'linin derdi Turkiye sonrasi emeklilik oldugu icin o is de havada kaldi. Simdilik Tolunay Kafkas, Ertugrul Saglam, Hikmet Karaman, Abdullah Avci ve "default"aday Fatih Terim isimleri ortada. Bir 10 isim de benden geliyor. Adnan Polat, Sezgin'e degil asagidaki listeye danissin.

1-Hassan Shehata: Bir kere din kardesimiz, ikincisi UEFA kadrosundan hicbir futbolcu eskisi gikini cikarmaz. Yanina da Hakan Sukur'le Arif Erdem'i ayarladik mi ver elini Juan Pablo Pino ile Inanc Dunyasi. Basari desen basari o da var. 3 kez ustuste Afrika Kupasi sampiyonlugu.

2-Kurban Berdyew: Son 2 yilda attigi kornerlerin tumu on direge olan, orta sahada virtuozleri bulunan, Aydin gibi bir genc dinamoya sahip takima kenarda elinde ancak tesbihli bir adam tahammul eder. Rubin Kazan'in hocasi buraya gelsin, her mac butun sureleri 3'er kez okur.

3-Raymond Domenech: Damdan dusen damdan dusenin halinden anlar. Ayrica futbolculugunda sampiyonluklar gordugu biyigini da gonlunce uzatabilir. Hem burda futbolcu hocanin anasini sanamaz ama hoca futbolcununkini serbestce anabilir. Orgutlenme ve toplu antrenman boykotlari konusunda tecrubeli.

4-Todor Veselinovic: Fenerbahce lanetini bir anlamda baslatan adam. Kazim'in geldigine inaniyorsun da Veysel'e neden inanmiyorsun. 80 yasinda ama bizim ulkede ayni yastakiler hala parti lideri, futbol takimi neymis.

5-Celal Kibrizli: Teknik direktorden cok Kapalicarsi'da gun boyu yan dukkan esnafiyla sohbet eden ve her gelene "madem hemserisin sana bir guzellik yapayim, bu carsida daha ucuzunu bul yari fiyatina vericem" muhabbetini yapan emekli dukkan sahibi havasindaki Kibrizli Sekerspor'da yarattigi tiki taka'yi neden Florya'da yaratmasin.

























6-Phil Jackson: Tamam birisi basketbol oburu futbol ama 21 yilda 11 sampiyonluk ne demek. 2 senede bir sampiyon oluyor adam. Ayrica bunlar degisken adamlar. Basketbolu birakip beyzbola gecen var, futboldan NFL'e gecen var. Uyum sorunu olmaz. Hem NBA'den bir adam olursa belki 1.65'lik adamlar sirik stoperlerin arasindan kafa vuramayabilir.

7-Hayrettin Demirbas: Evet kaleciliginde cok "yapma" dedik', bugun de "yap" diyelim nedir. Yuzune hic gulmeyen kisfmet bugun gulebilir. Hem grupculukla, entrikayla isi olmaz, en fazla kendisini kadroya almayan hocayi Belgrad ormanlarina dovmeye gider.

8-Adnan Oktar: Futbolcu motivasyonunda aranan kan......Harry Kewell: Hocam nerde oynuyorum ben.....Sennnhhhh, asiri derecede sevimli bir seysin, yani tarif edilecek gibi degil....ve benim Neill'im.....eh severim ben senin guzel canini...kedi canini senin....Hem listedekilerin icinde resmen hoca olan tek isim, kursa falan da ihtiyaci yok.

9-Jupp Derwall: Dua ediyorum hayatta degil, yoksa efsanelerini bitirme konusunda bu derece azimli bir kulubun gazabindan kurtulamazdi. Rahat uyusun.

10-Bay Miyagi-Daniel San: Amerika dedik fethettiler, Japonya dedik fethettiler, sonra ucuncu filmde bir yeri daha fethettiler ben hatirlamiyorum kopmusum seriden. Hem Nevat Ayaz ilkogretim okulu 2-A sinifinin tembellerinin oturdugu arka siraya donen (4 kisi otururdu lan) sakatlar ordusunu da tuzlu suyla tedavi etme sansi var. Daniel-San'i niye yazdim bilmiyorum, Kartal Vurusu'nu ogretebilir gerci.


14 yorum:

Osman dedi ki...

Bursa'dan gol haberi mi var ?

eren kıyak dedi ki...

arda köfte gibi futbolcu der adnan reyiz. bir de bayan taraftarları tribüne çekip kedi canınızı szin diye tişörtle dolaşır.

yenal dedi ki...

çok başarılı, listenin havasına uyarak ben bir de adnan şentürk'ü önermek isterim, adnan isminde bildiğim tek teknk adam. Adnan lanetine ancak başka bir Adnan meydan okuyabilir.

aks111 dedi ki...

bursa dan gol haberi mi var diyerek blog yazarının fenerbahçeli olduğunu ima ettin galiba.ben takip ediyorum bu blogu,yazanda galatasaraylı diye biliyorum.kendi takımını eleştiren insanlara alışık değiliz sanırım herkesin fanatik olması gerekiyor yoksa rahat edemiyoruz.

Gençay Ergez dedi ki...

Adnan Oktar'a çok güldüm eline sağlık Dutchman =D

Jrep dedi ki...

Donup dolasir 2000 ruhundan denenmemis birini getirirler..Hagi,Bulent...E bunun Arif'i,Ergun'u,Sas'i var daha

Osman, Adnan, Gheorghe, her neyse dedi ki...

ben de fenerbahçeli diye biliyorum, o yüzden böyle 'esprili' bir yorum gönderdim

Yancı Pele dedi ki...

2000 ruhundan Marcio gelecekmiş..

Alper dedi ki...

Bence Chuck Norris'i getirmeliler.. Chuck Norris'in Td olduğu takım sahaya çıkmadan maç kazanır hatta kupalar sezon başlamadan verilir...

The Eagle Abroad dedi ki...

miyagi de rahmetli onun yerine eddie murphy olabilir...

Tanman dedi ki...

Ben annesi bursali ama baba tarafindan trabzonlu oldugunu duydum arkadaslar...Belki bir anadolu takimi tutuyordur, olamaz mi?

ummagumma dedi ki...

yanlız raymond domenech gelirse çok gülerim ya, dinsizin hakkından imansız gelir misali

Muratonovic dedi ki...

dört büyük kulüpten birini yılmaz vural'a emanet edip, üstüne bir de taraftarı karşısına alıp hocanın arkasında 2-3 yıl durabilecek cesarete sahip bir yönetim ve başkan hiç göremeyecek miyiz ?

ps : sam allardyce bence iyi gider cimboma..

g7mor dedi ki...

hocaefendi gelsin, takımın haline içlenip ağlayacak biri lazım.