7 Mart 2011 Pazartesi

MEMLEKETİN BİRİNDE BİR GÜN
























3 Mart 2010 tarihinde BirGün gazetesinde yayınlanmıştır.

Ferguson İstanbul’da.

Galatasaray kurmaylarının İngiltere’ye yaptığı çıkarma ile anlaşma sağladığı efsane İskoç teknik adam dün İstanbul’a geldi. Havalimanında Galatasaraylı taraftar ordusunun sevgi seliyle karşılaşan “Sir” unvanlı teknik adam ezilme tehlikesi atlattı. Kurt hoca “Galatasaray’ı eski başarılı günlerine ulaştıracağım” dedi. Ferguson’un yardımcılığını eski öğrencilerinden Dennis Irwin eski Galatasaraylı futbolcu Hasan Şaş’ın yapması bekleniyor. Bu arada İngiliz Daily Mail gazetesi Ferguson’un Anderson ve genç yıldız Obertan’ı da yanında getireceğini iddia etti. Ayrıca sarı kırmızılıların 70 yaşındaki teknik adamın yeni gözdesi Chris Smalling’in bonservisinde indirim yapmaya çalıştığı, olmazsa kiralama yoluna gidileceği öğrenildi.

Antrenmanda Fergie rüzgarı


Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Sir Alex Ferguson, takımının başında ilk kez dün antrenmana çıktı. Çift kale maç sırasında oyunu sık sık durdurarak uyarılar yapan İskoç hoca, Arda’yla da yakından ilgilendi. Disiplinli tavırlarıyla dikkat çeken ve futbolculara sürekli öğütler veren ve bu yönüyle sevilen dizi Ezel’deki Ramiz Dayı’yı andıran “sir”e futbolcular tarafından “dayı” lakabı takıldı.

Cim-Bom’da Obertan bilmecesi

Transferde ardı ardına bombalar patlatan Fenerbahçe’nin gerisinde kalan ve taraftarlarnı sabırsız bir bekleyişe sokan Galatasaray bir türlü transferde istediği futbolcularla anlaşma sağlayamadı. Anderson defterini kapatan, Obertan’ın da kız arkadaşını ikna edemeyen sarı kırmızılıların, şimdi de Damien Duff’ın peşine düştüğü belirlendi. Duff’ın yakın çevresine “Ferguson varsa Türkiye’ye giderim” şeklinde konuştuğu, Bursaspor’lu Kenny Miller’ı arayarak bilgi aldığı, Miller’ın İrlandalı oyuncuya “hiç düşünmeden gel, burada kral olursun" dediği ifade edildi.

Dayının Keyfi Kaçtı

İstediği isimler bir türlü alınmayan ve sezon yaklaştıkça takımdan memnun olmayan Sir Alex Ferguson’un başkan Adnan Polat’la bir araya geldiği ve takımın durumunu görüştüğü bildirildi. Toplantıda Adnan Sezgin de hazır bulundu. Sezgin’in Ferguson’un listesindeki oyuncular için bugün bir kez daha İngiltere’ye giderek Elmander’le masaya oturacağı bildirildi.




















CimBom’un Tadı Tuzu Yok

Ligin ilk maçında Ankaragücü deplasmanında golsüz berabere kalan Galatasaray oynadığı futbolla hayal kırıklığı yarattı. Çok kötü bir futbol oynayan Galatasaraya taraftarlarının korkulu rüya görmesine sebep olurken, bir grup taraftar, “geçtiğimiz yıldan beri hiçbir şey değişmemiş, Mustafa Sarp ve Ayhan bile orta sahada daha iyiydi” şeklinde veryansın etti. Başkan Adnan Polat’ın ise “lig uzun bir maraton, istenen futbola yakında ulaşırız” derken Adnan Sezgin kameralara görünmedi.

Ferguson Futbolu Bilmiyor

İlk 2 maçta 2 beraberlik alarak lige kötü başlayan Galatasaray’ı izleyen Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, bugünkü köşesinde Alex Ferguson’u eleştiri yağmuruna tuttu. Ferguson’un eskide kaldığını ve korkak futbol oynattığını ileri süren Uluç yazısına şöyle devam etti. “Maç 1-1, Galatasaray’ın gole ihtiyacı var, oyundan Arda çıkıyor. O an Manisa’nın hocası Hikmet Karaman’a desen ki, Galatasaray’da oyundan kimi alırsın, hiç düşünmeden Arda der, Ferguson rakibin hocasının çıkmasına dua ettiği adamı oyundan çıkarıyor. Arda’yı da bitirdi, ama Ferguson hep böyle. Zamanında Beckham’a krampon atmış Beckham’ı kaçırmıştı, Arda’yı da kaçıracak. Şimdi bunları söyleyen ben mi futbolu biliyorum yoksa Ferguson mu? Bir tane ferd-i vahit de çıkıp bu adama 'ya sen ne yapıyorsun arkadaş' demiyor. Yönetim de acz içinde. Böyle bir şey olabilir mi Haşmet?”.

Florya’da Terim Sesleri

İlk 6 hafta sonunda ancak 3 galibiyet alarak 10 puan toplayan ve lider Fenerbahçe’nin 5 puan gerisinde kalan Galatasaray’da yönetime yakın çevreler, Adnan Polat’ın Fatih Terim’le bir görüşme yaptığı, tecrübeli teknik adamla önümüzdeki 5 haftada işler değişmezse sözleşme imzalanarak Alex Ferguson’un biletinin kesileceği belirtildi. Bu dedikodulara rağmen Adnan Polat’ın “hocamızın arkasındayız” açıklamasını yaptığı, ancak yönetim kurulu toplantısında Yiğit Şardan’ın, 25 sene boyunca Manchester United’la ben de şampiyon olurum, Rooney-Ronaldo ile bu işler kolay,” dediği, Polat’ın bu açıklamaların destek alması sonucunda çaresiz kaldığı ifade edildi. Gazetecilerin “Ferguson’un M.United’ın başında ilk 9 senesinde şampiyon olamadığını” sorusuna Mehmet Helvacı, “Galatasaray Manchester değil, bizim taraftar 9 sene mi bekleyecek” diye sert çıktığı gözlendi.

Sir’dü, Alemin Maskarası Oldu

Üstüste alınan başarısız sonuçlarla zirveden iyice uzaklaşan Galatasaray’da futbolcularla da arasının açık olduğu, disiplin uygulamaları sebebiyle şikayetçi olan futbolcuların, 70 yaşındaki teknik adamla arkasından dalga geçtikleri, Hasan Şaş’ın da futbolcuların tarafını tuttuğu ve takım içinde gruplaşmalar olduğu iddia edildi. Bu arada dün yayınlanan Telegol programında Ahmet Çakar, Ferguson’un gençliğinde yasadışı IRA Örgütü’nün sempatizanı olduğunu iddia etti.

Ve Fergie Gitti

Cimbomda “Sir” dönemi bitti. Geldiği günden beri aldığı başarısız sonuçlarla hedef tahtası haline gelen Alex Ferguson’le anlaşmanın karşılıklı olarak feshedildiği. Eşyalarını toplayan İskoç’un yarın İngiltere’ye doneceği bildirildi. Galatasaray’ın Ancelotti, Fatih Terim, Lucescu, Tugay Kerimoğlu ve Abdullah Avcı’yı gündemine aldığı bildirildi.

Kimse Uğurlamadı

Dün THY’nin tarifeli uçağıyla Türkiye’den ayrılan Alex Ferguson’u Galatasaray yönetiminden kimsenin uğurlamaması dikkat çekti. Fergie “taraftarları hiç unutmayacağım” diyerek Türkiye’ye veda etti.

17 yorum:

snnbnn dedi ki...

Müthiş :D

SŞB dedi ki...

elinize sağlık çoktandır bu kadar eğlenceli bir yazı okumamıştım :)

Mete dedi ki...

teessüf ederim fener niye 6 da 6 yapamamış da bir yenilgisi var?bırakın bu fenerbahçe düşmanlığını biraz objektif olunuz datçmın bey...

Adsız dedi ki...

Rijkaard'tan sonra Ferguson, Wenger veya başka birisi gelseydi hemen hemen benzer tiyatro sahnelenirdi.Büyük teknik adamlar için hemen hiç kredi verilmiyor.İlk gün övgü sonra her puan kaybında "x takımında ben hoca olsam ben de şampiyon yapardım." sığlığı ardından "Galatasaray'ın büyüklüğünü anlayamadı." komikliği.Sanki müzede CL kupaları kaynıyo kupa koycak yer kalmadı.Her yıl yarı final veya çeyrek final oynuyoruz da büyüklüğümüzü anlıyamamışmış.

Son 4-5 yıldır Uefa'da bile ilk turlarda kıytırık takımlara madara oluyoken hala her yıl ortalama 2 teknik adamla çalışıyorsak sorun teknik adamda değil daha yukarılarda demektir.

"Kimyamız tutmadı." ve "Otoritesi kalmamıştı." yalanları var birde.Kimya tutmasın diye her türlü müdehaleyi yap bu yetmesin yardımcılarını kov veya kamp yapmaya zorla veya ondan gizli toplantı yap sonra otoriteden bahset.Önce oyuncuna Florya'nın kapılarını göster sonra 10 numarayı verip kaptan yap.

Bir kulüp nasıl yönetilmemelidir sorusunun ayrıntılı cevabıdır bugünkü Galatasaray.Ben yöneticilikten anlıyo değilim ama bu duruma gelişmizin en büyük sorumlusu salt teknik adam hataları olamaz.Oyuncusunu soyunma odasında tartaklayan hocasını kovmak için fırsat kollayan yöneticiler benim fikrime göre en büyük suçlulardır.

dugenci dedi ki...

Güzel bir yazı ve ironi olmuş lakin küçük bir matematik hatası olmuş gözden kaçan ...

ilk 2 maçta 2 beraberlik ilk 6 haftada ancak 3 galibiyet alan takım 10 değil 11 puan toplar.

Redingot dedi ki...

Yönetimin toplantısında "Fergie'nin sözleşmesindeki tazminat maddesi yönetimi kara kara düşündürüyor" kısmı eksik kalmış :)

Adsız dedi ki...

tıpkısının aynısı bir kurgu fakat ilk 2 haftada 2 beraberlik bunu içine alan 6 haftada 3 galibiyet 2 beraberlik 10 puanı geçer gibi:)

Adsız dedi ki...

mukemmel.

Adsız dedi ki...

10 puan

Gökçe dedi ki...

İlk iki hafta beraberlik, ilk altı haftada üç galibiyet en az on bir puan eder. FeNerasyon istifa:))))))

Çok keyifle okudum eline sağlık.

admin dedi ki...

Müthiş :)

M.Cagdas dedi ki...

bu hikaye daha boyle gider... bu isten en karli cikan da gazeteler oluyor heralde, yeni yazi yazmaya gerek yok, ayni haberleri copy paste yap, isimleri x'den y'ye degistir yayinla.

Maslow dedi ki...

ahmet çakar'ın "ferguson aslında bırakın hocalığı mocalığı, adam değil..." söylemini unutmuşsun fırat.

ayrıca fergie 10 hafta daha takımın başında kalabilseydi hakan şükür & sergen yalçın çıkışları da eklenebilirdi:)

Toz dedi ki...

Bu 6.okuyuşum gerçekten çok iyi bir yazı olmuş.Ben bunu herzaman Türkiye'deki başarı sevdasına benzetirim.Dünya basketbol şampiyonasında ilk maçlarımızda genel olarak basketbol seyircileri tribünleri doldurmaktaydı.Daha sonradan yarıfinal,final maçlarına gidildikçe ülkenin godomanlarına kalmıştı tribün.Doğal olarak ses de çıkmıyordu tribünlerden.Ülkemizde her alanda bu böyledir.Bir kamuoyu oluşturulduğu zaman oraya akım başlar.Bizim yöneticilerimizin en büyük özellikleri ne diye sorarsak paraları var,toplumda saygın yerleri var.Futbolu seviyorlar.Tamam bu kadarı yeterli ama kahvedeki adam takımın teknik direktörden çok şey bildiği bir ülkede,yöneticilerin daha az bilmesi imkansızdır.

AFO dedi ki...

Aşırı derece sevimli birşey bu yazı yaaa! :))) İnanılmaz güldüm, ellerine sağlık.

Tam, "Bu kadar tespit yeter artık." derken bir yenisiyle karşılaştım.

"Ahmet Çakar, Ferguson'un gençliğinde yasadışı IRA Örgütü'nün sempatizanı olduğunu iddia etti." :)))

Kadir dedi ki...

Ferguson'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna Hagi'nin ismi geçmiyor olması beni şaşırttı. Dutchman Gazetesi inanılabilirliğini yitirmiştir.

UGUR BEKTAS dedi ki...

Beşiktaş ile Mourinho üzerinden kurulsada fena eğlenceli olurdu...

Muhteşem,ellerine sağlık ...