5 Mart 2011 Cumartesi

WILDERS NE OLUYOR ORAN BURAN OYNUYOR



















Hollanda Hükümetinin dışarıdan destekçisi bir nevi güzel Türkçemizdeki "Gizli Özne" rolündeki "Gizli Koalisyon Ortağı", adıyla tüzüğü birbirine en zıt parti olan PVV (Özgürlük Partisi) lideri Geert Wilders'ı tanımayan varsa tanısın artık. Türkiye'nin trendy laikçilerinin bazıları bu adama "İslam karşıtı" sloganları ve felsefesi sebebiyle destek veriyor biliyorsunuz. Davul tokmağı uzaktan hoş giriyor tabii. Wilders'ın zaten bilinen, en çok rağbet gören istekleri, başörtüsünden vergi alınması, Kur'an-ı Kerim'in Hitler'in Mein Kampf'ından farklı olmadığı için satışının yasaklanması, her türlü camiinin yapımının yasaklanması, İslam ülkelerine sınırın kapatılması ve içeride olan Müslümanların da para teklif edilerek ülkeden kapı dışarı edilmesi, ülkedeki azınlık eğitim merkezlerinde Hollandaca dışında hiçbir dilde eğitim yapılmaması, yabancı ülkelerden gelen din adamlarının camilerde vaaz vermesinin engellenmesi...gider böyle...Kendisinin "ben Müslümanlardan nefret etmiyorum, İslamdan nefret ediyorum"la başlayan ve "Müslümanlar bu ülkede kalmak istiyorlarsa, Kur'an'ın yarısını yırtıp atmalılar" ve "İslam Avrupa'nın Truva Atı'dır" şeklinde giden demeçleri de var. Ama iyi bir popülist. Örneğin başörtü takacak kadınlara buna izin veren bir lisans verilmesi gerektiği (1000 euro değerinde) ve bu paranın Kadın Hakları organizasyonlarına aktarılması teklifinde olduğu gibi.

Wilders'ın son tekliflerinden birisi, ülkedeki suçluların (tabii ki suçlular derken Faslılar başta olmak üzere Müslümanları kastediyor) "köy" benzeri bir tesise alınarak burada "iyileştirme"ye tabi tutulması. Bunun örnekleri Danimarka'da var. Devlet başkanı Rutte "böyle yerler zaten var, onlara hapishane diyoruz" diyerek Wilders'a mesaj yolladı. Ancak daha ileri gidenler de oldu. Genelde sol cenaha yakınlığıyla bilinen medya kuruluşu VARA web sitesinde, Wilders'ın bu projesini Nazi kamplarına benzetti ve bir de karikatür yayınladı. Aşağıdaki karikatürü. Karikatürde, tesisin duş bölümünde kapının önünde duran Wilders, tutsaklara içeri girmelerini emrediyor. Yani duşlarından gaz sızan ve milyonlarca yahuidiyi ölüme götüren SS Esir Kampları'ndaki duşlara....

























Wilders karikatür üzerine çileden çıktı. VARA'nın karikatürü siteden kaldırmaması üzerine kanalın tüm programlarını boykot edeceğini bildirdi. Twitter sayfasına kimseyi takip etmeyen, böylece insanların onun için ne söylediklerini görmeyen, bugüne kadar Müslüman kesimden hiçbir bürokratla canlı yayında karşı karşıya gelmeyi istemeyen, Danimarkadaki meşhur karikatür olayında, karikatürlerin yasaklanmasına "fikir özgürlüğüne İslamın tecavüzü" şeklinde bakan Wilders "Düşünce özgürlüğü üzerine tartışma yapmayız ama bizi Nazi'ye benzeten kurumlarla muhattap olmayız" şeklinde bir twit yolladı....Kısacası iş kendisine dönünce çamura yattı. Karikatür 20 gün kadar sitede kaldıktan sonra kaldırıldı. Düşünce özgürlüğü, baskıcılık karşıtı, karikatürcülerin dostu Wilders tornistan yaptı.

8 yorum:

Mert dedi ki...

Oldukca guzel bir yaz olmus. Bir de Wilders'in bunca sacma fikrine ragmen, hala oy oranini korudugunu ve bircok Hollandali'nin da bu adami hayret verici bir sekilde savundugunu ekleseydin, durumun vehameti daha da fazla ortaya cikardi. Hele bir de gocmen oraninin cok az oldugu Limburg'da aldigi oylarin tavan yapmasi da gercekten olayin ne kadar trajikomik oldugunu ortaya koyuyor bence:)

el fenomeno dedi ki...

harika bi yazı olmuş.Eline sağlık..

Adsız dedi ki...

bu adamla ilgili bir karikaturde douche kelimesinin gecmesi de manidar olmus

Sekhranikos dedi ki...

MEdeniyet avrupa ne zaman varolmuş ki şimdi olsun:D

MAskeler fazla kıpraşınca düşüyor, oynuyor normaldir.

Adsız dedi ki...

trendy laikçi ne lan orospu çocuğu

dinci piçlerin avukatı mı oldun

Flying Dutchman dedi ki...

@adsiz


guzel yazi elerine saglik ama cumleye buyuk harfle baslanir

raul #7 dedi ki...

BU ADAM ÇİFTE PASAPORTLU ÇIKMIŞ HOLLANDA VE TÜRK PASAPORTU.NE İŞ?ASPARAGAS DEĞİLSE TABİ

Flying Dutchman dedi ki...

Bu adam değil partisinin milletvekili