17 Nisan 2011 Pazar

BBB BOYKOTU

















































Resimler Dinamo Zagreb'in stadyumu Maksimir'in önünde protesto gösterisini sürdüren Bad Blue Boys üyelerinden. Hikayenin kökeni eylül ayına kadar dayanıyor aslında. Ardında oldukça gerilere giden bir hikaye olan ve an itibarı ile kulübü parmağında oynatan isim Zdravko Mamić. Mamic'in 2007-08 sezonunda Ajax'ı UEFA Kupası ön elemelerinde mağlup ettikleri maçın dönüşünde, Zagreb havalimanında soyunması ve üzerindeki Dynamo formasını yırtıp kendi ayarladığı çalgıcı grubuna adam başı 100 euro vermişliği ve kendisini eleştiren taraftarları "Sırp, Müslüman, eski Yugoslav ajanı" olmakla suçlamışlığı var.


























Dynamo son 5 yılda futbol satışlarından 100 milyon euroya yakın gelir elde etti ama taraftarlar, her sezon başı yıldız oyuncularını satmayacağını söyleyen Mamic'in tam Avrupa maçları öncesinde bunu yaptığını, üstelik genç oyuncuları birkaç yıl sonra çok iyi para edecekken beklemek yerine hemen elden çıkardığını söylüyorlar. Hırvat mafyasıyla yakın ilişkileri olan (birkaç yıl önce arabasıyla çarptığı bir polis memuru, açılan davada çıktığı mahkemede olayı hatırlamadığını söyledi) ve 10 yılda 20 kez hoca değiştiren bu adamın yaptığı en büyük çılgınlık, ezeli rakip Hajduk'un taraftar grubu için söylediği "eğer Torcida Split bende olsaydı dünyayı fethederdim" sözleri oldu. Yok durun dahası da var. Eski Yugoslavya'nın gördüğü en güzel ülke olduğu ve Red Star ile Partizan kulübünün şarkılarını ezbere bildiği yolundaki açıklamaları da mevcut.











Kendisi hakkında, Hırvat futbolundaki yükselişini anlatan bir yazı yazacağız. Ancak BBB bu sezon hiçbir iç ve dış saha maçında gitmeme kararı aldı ve bunu hala sürdürüyorlar. Grubun sözüleri "bugüne kadar birçok konuda grup içi farklılıklar hatta kavgalarımız oldu hiçbir şey bizi Mamic'in kendisi kadar bir hedef uğruna birleştirmemişti"diyor. Mamic'in ve tüm yönetim kurulunun istifası isteniyor.



Hiç yorum yok: