25 Nisan 2011 Pazartesi

EMANUELSON'UN VEDASI VE VEFASI



Yukarıdaki video bir şampiyonluk kutlamasından değil. Devre arasında Milan'ın yolunu tutan Ajax'lı Urby Emanuelson'a 4 ay sonra yapılan veda töreni. Urby Arena'daydı bu vedayı görmek ve ödül almak için. 1994'te 8 yaşındayken girmişti kulübün kapısından içeri. Tam 17 yıl. Tribünlerin her yeri bu 17 yıllık sadakata yapılan vurgularla ve pankartlarla doluydu.



















Maç sonunda tüm takım çıkış tünelinde sıra olup onun Frank de Boer ve Danny Blind'den ödül alışını izledi. Sonra da oyuncu saha çizgilerine konulmuş futbol toplarını tribüne gönderdi. Son olarak da yukarıdaki müthiş gösteri. Emanuelson evet Ajax için çok önemli bir oyuncuydu ama ne bir Bergkamp ne bir Huntelaar ne bir Kluivert'tı. Böyle uğurlandı. Biz Arda'yı nasıl uğurlayacağız? Bilen var mı? Tahminim "o da biraz adam olsaydı" cümlesiyle başlayan laflarla.



2 yorum:

Metonet dedi ki...

zannımca biz arda'yı uğurlayamayacağız ve arda'nın hasan şaş'a dönüşümünü izleyeceğiz:)

vaykey dedi ki...

hakan şükür'ün uğurlandığı gibi tabii ki. başka nasıl uğurlanır ki futbolcu? her futbolcu kaçırdığı/yedirdiği goller ve beklentilerin altındaki performansıyla anılır bizim buralarda.