4 Nisan 2011 Pazartesi

ENSCHEDE'NİN ARIZASI


















Hollanda'nın asi çocuğnun yılı oluyor bu yıl. Arnhem'de doğmuş ve Arnhem'de büyümüş bir adam Theo Janssen. Arnhem'in amatör kulüplerinden Vitesse 1892'de başladı futbola, oradan da Vitesse'nin altyapısına geçti. 10 yıl boyunca forma giydi kulüpte. Neredeyse her sezon sakatlıklarla boğuştu, bacağı kırıldı, birkaç kez ameliyat oldu, buna rağmen Hollanda milli takımına seçildi. 2008 nisan ayında 26 yaşındayken Twente onu 1,5 milyon euroya renklerine bağladı. Kasım 2009'da otomobiliyle aşırı hız yaparken kaza yaptı ve yanındaki kardeşi Johan ile bir başka futbolcu Kevin Moeliker'in komaya girmesine sebep oldu. Daha sonra kanındaki alkolün oldukça yüksek olduğu belirlendi. Komadaki kaleci Moeliker aynı zamanda bir kulağını da kaybetti ve halen rehabilitasyon görüyor. Janssen'e kulübü tarafından rekor bir ceza verildi ve 31 Ocak 2010 yılına kadar ceza aldı. Döndükten 4 ay sonra kulüp tarihinin ilk şampiyonluğunu yaşadı. Bert van Marwijk onu milli takıma davet etti. Bu sezon Nkufo, Perez, Stoch gibi siimlerin ayrulması, ayrıca yerlerine gelen Bajrami, Chadli ve Janko'nun henüz tam olarak gidenlerin yerini doldurmaması sebebiyle sazı Ruiz'le beraber eline aldı. Cumartesi akşamı takımı PSV'yi 2-0 mağlup edip liderlik koltuğuna otururken 2 golün de altında imzası vardı. Hele o ikinci gol....Aşağıdan buyurun izleyin....



Michel Preud'homme'un şampiyonluk yolundaki en büyük kozlarından birisi. 10 gol 5 asistle gidiyor. Spikerin söylediği gibi an itibarı ile "Eredivisie'nin En İyi Oyuncusu"....Bu gol de Yılın Golü'nün en büyük adayı. Twente lider ve son haftadaki Ajax deplasmanına kadar 4'te 4 yapma şansı oldukça yüksek. O 4 maç arasında bu sezon çok formda olan ADO Den Haag deplasmanı onları zorlayacak. PSV'nin Heerenveen ve Groningen ile beraber Feyenoord deplasmanı var. Ajax ise zirveyle puan farkını 5'e indirince ve lideri son hafta içeride konuk edecek olmasından hareketle tekrar umutlandı.

3 yorum:

QuaresmA dedi ki...

Davor Suker'in Euro 96'da Danimarka'ya attığı golü andırmış.

Ku.Ba dedi ki...

Bence kagit üzerinde PSV'nin önünde daha kolay bir fikstür var. Heerenveen bu sezon yolunu sasirmis durumda. Groningen'de sureklilik yok. Sadece Feyenoord intikam hirsiyla zorlayabilir.

Twente ise sezonu mutlaka ilk 5'te bitirmek isteyen ligin flas takimi ADO ve Ajax ile deplasmanda karsilasacak.

Kisacasi, kagit uzerinde (!) PSV sampiyonluga daha yakin.

admin dedi ki...

1892 :D