3 Nisan 2011 Pazar

MOURINHO'YA DUR İŞARETİ


















23 Şubat 2002'den beri ilk kez kendi evinde kaybetti Mourinho bu akşam. Real Madid böyle bir kulüp işte. Adamın kimyasını değiştiriyor. Kariyerinde ilk kez 5 yemişti birkaç ay önce. Bugün rekorunu kapattı, bir gün Real Madrid'den, kariyerinde ilk kez kupa almamış bir hoca olarak ayrılırsa şaşmamak lazım. Bundan yaklaşık 9 yıl önce Porto'nun hocasıyken Beira Mar'a 3-2 kaybetmişlerdi. Daha sonra FC Porto ile 38 maç, Chelsea ile 60 maç ve Inter ile 38 maç boyunca kendi evinde rakiplerine galibiyet sevinci yaşatmadı. 125 galibiyet 25 beraberlik almıştı bu maçlarda. Real'in bu sezon kendi evinde oynadığı tüm maçları kazanma çizgisi de bu rekorlar beraber tarihe gömülmüş oldu. Real 8 puanlık farkı kapatmak zorunda, üstelik Barcelona'ya karşı kazanmak zorunda oldukları bir maça çıkarak. Herkesin kaybetmemeye çalışarak teslim olduğu Katalanlara karşı kazanmaktan başka çarenizin olmadığı bir maçı oynamak bir dolu riski de beraberinde getirecektir. Portekizli bu sefer Special One olduğunu kanıtlamak için çok büyük işler yapmak zorunda.

4 yorum:

cihat dedi ki...

herşey iyi güzel de, 'Portekizli' sürekli birşeyler kanıtlamak zorunda mı kalacak.. adam nou camp ta tur attı, daha ne yapsın...

noname dedi ki...

bu rekor sadece lig maçlarını mı kapsıyordu? ben hep kupa ve avrupa maçları da dahil diye düşünmüştüm :))

aks111 dedi ki...

sadece lig maçları ama ben genel istatistiği merak ediyorum açıkçası.benim hatırladığım liverpool a ve barcelona ya chelsea yi çalıştırırken kaybetmişliği var.başkada hatırlamıyorum.

Adsız dedi ki...

special one olduğunu kanıtlamadı mı hala? ne yapmalı adam daha anlamıyorum..barcayı ezse dünya kupasını alsın öyle kanıtlasın mı diyeceksiniz?