21 Mayıs 2011 Cumartesi

EREDIVISIE YILIN 11'İ

























Voetbal International okuyucularının oylarıyla seçilen 11. Teknik direktör Frank de Boer'u da katarsak 4 isim Ajax'tan. Kupa şampiyonu ve lig ikincisi Twente de listeye 3 isim sokmuş hatta orta saha ile defans arasındaki tampon bölge tamamen onların. Harika çocuk Theo Janssen'in bu listede olmaması zaten düşünülemezdi. Zaten sağ taraftan oylama sonuçlarına bakılırsa rakiplerine en fazla fark atan isim o. Stekelenburg ve Vertonghen da rahatça listeye giren diğer isimler. Bu 2 takımın oyuncularının dışında kalan 5 noktada farklı takımdan oyuncular var. 10 yaşından beri Feyenoord bünyesinde bulunan, bugün 19 yaşında olan Stefan de Vrij Vertonghen'in defanstaki partneri. Sol bekte Groningen'in İsveçlisi Fredrik Stenman var. Stenman Club Brugge forması giyecek gelecek sezondan itibaren. Bu sezonun en sürpriz takımı ADO Den Haag'ın altyapısından yetişen Wesley Verhoek sağ açıkta, gol krallığını ikinci sırada bitiren bir başka ADO'lu Dmitri Bulykin ise hedef forvet kontenjanında. Anderlecht'ten kiraşlık olan 30 yaşınaki oyuncunun geleceği meçhul. Hercales'ın Kamerun asıllı Hollandalısı Willie Overtoom ise forvet arkasında.

Maarten Stekelenburg ismi bildiğiniz gibi so günlerde Galatasaray dedikoduları içinde geçiyordu. Uzun açıklama yapmayacağım, bu transferin gerçekleşmesi benim için 2011 yaz transfer döneminin en sürpriz birkaç olayından birisi olur, çok uzak ihtimal. Zaten o söylentiler de son 1-2 gündür dindi ve yerini daha muhtemel isimlere bıraktı.

5 yorum:

L.E.N. dedi ki...

Zenciden geçilmeyen ülkenin en iyi onbirinde bir tane zenci ?

Okuyucularda mı tuhaflık, seçenekleri sunan gazetede mi, bende mi ?

Flying Dutchman dedi ki...

Kimsede değil :)

2010 Dünya Kupası'nın 23 kişilik kadrosunda sadece 3 Surinam asıllı oyuncu vardı, bu göz önüne alınırsa çok da yadırgamamak lazım

tmrfb dedi ki...

Gol+Asist etkisi bakımından ligin en iyisi sanırım Balázs Dzsudzsák'dı. Onun ve ligin gol kralının seçilmemiş olması enteresan.. PSV'nin başarılı bir sezon geçirmediği belli ama okuyucunun Macar oyuncuyu seçmemesini ben sadece PSV taraftarının Voetbal Int.'ı pek takip etmemesi olarak açıklayabilirim. :)

aks111 dedi ki...

Theo Janssen i 2 yıldır izliyorum hayran olmamak elde değil.81 doğumlu bide.bu zamana kadar nerdeydi diye sormak istiyorum :D.baktım vitesse deymiş :D.bence ispanya ya gitmeli çok iş yapar valencia da falan.

Rado dedi ki...

Kalede; Sezonun yıldızı Mihaylov du bence ama sonunu getiremedi, gerek Avrupa Ligi gerekse ligde.

Sağ bek; Bovenberg in aldığı oy dikkat çekici, doğru bir liste gibi.

Stoper; De Vrij'ı bu sezon çok izlemedim, zaten sakatlıklar nedeniyle 11'e sonradan girmişti hiçbir fikrim yok.

Douglas ın bir ara aldığı 6 maçlık ceza dışında performansı iyiydi. Aynı takıma transfer olan ve benim çok şey beklediğim Onyewu'nun durumunu hiç anlamadım. Ya yedek kaldı, ya da sol bekte oynadı sol bek sıkıntısından.

Orta sahada Vormer zaten en beğendiğim oyunculardan biri, tabii Brama'nın avantajı zirvedeki takımda oynaması.

Forvet arkasında ne olursa olsun bence Toivonen in performansı daha iyiydi

Chadli de en beğendiğim oyunculardan birisi ligde, bu sezona da çok iyi başlamıştı ama sonrası gelmedi pek, orada Dudcak olabilirdi

Sağda kesinlikle Verhoek

Santfor konusunda Junker, Vleminckx ve Bulykin'in yarışı çok iyiydi. Ama bence de içlerinde en başarılısı Bulykin'di.

Teknik direktör Frank de Boer bence de. Ama oylamada Alex Pastoor'un ilk 3'te bile olmaması garip ki kesinlikle 2.'dir, eğer 1. değilse..