19 Mayıs 2011 Perşembe

GOL ATMADAN AVRUPA KUPALARINA

























Teknik olarak bir futbol takımının, uluslararası turnuvalarda hiç galip gelmeden şampiyonluk alması, hatta gol atmadan bunu başarması mümkün. Örneğin Dünya Kupası'nda gruptaki sonuçlara göre bir takım 3 maçını da 0-0 berabere bitirerek gruptan çıkabilir ve ardından eleme maçlarının tümünü golsüz berabere bitirip penaltılarla sonuca ulaşabilir. Bu sadece eleme statüsünde yapılan kupalarda daha da olası. Ülkelerin federasyon kupaları gibi. İşte 2010-11 Rusya Federasyon Kupası'nda da olan bu. Rus 2. Ligi'nde mücadele eden Alania Vladikavkaz geçtiğimiz hafta oynanan maçlar sonunda Rus Kupası'nda finale kaldı ve CSKA Moskova'nın rakibi oldu. Final bu hafta sonu cumartesi günü oynanacak. CSKA ülkeyi Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğinden Avrupa Ligi biletini final oynayan kulüp, yani Alania alacak. Olayın püf noktası da burada. Takım finale kadar hiçbir gol atmadan geldi.

Alania 13 Temmuz 2010 tarihinde kupaya son 32'den katıldı ve sırasıyla KAMAZ Chelny ve Gornyak Uchaly takımlarını 0-0'lık maçların sonunda penaltılarla mağlup edip çeyrek finale kaldı. Çeyrek finaldeki rakibi FC Saturn'dü ama rakibi bu senenin başında iflasını açıklayınca otomatik olarak yarı finale yükseldiler. Yarı finalde rakipleri Rostov'du. Geçtiğimiz çarşamba onları da normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maçta penaltılarla geçip final kaldılar. Cumartesi günkü finalde CSKA karşısında çok az şansları var ama ufak çaplı bir futbol mucizesi ile Avrupa Ligi biletini kapmış durumdalar. Takım 1995'te Rus şampiyonu olmuş ve Zenit'in 2007'deki şampiyonluğuna kadar 15 sezon boyunca kupayı Moskova dışına çıkaran tek takım unvanını elinde bulundurmuştu.

1 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Bu maç da 0-0 biter bence hahah.

Geçen sene Atletico Madrid de nerdeyse galibiyet almadan kupayı kazanıyordu. Finale kadar oynadıkları 14 maçta sadece iki galibiyetleri vardı, biri hakemler sayesinde kazanılan Ali Sami Yen'deki maçtı, peh.