26 Mayıs 2011 Perşembe

ŞAMPİYONLAR LİGİ GOL KRALLARI

























Messi kariyer rekorlarına bir yenisini eklemek için cumartesi günü sahada olacak. Arjantinli Şampiyonlar Ligi'nde 2008-09 ve 2009-10 sezonlarının gol kralıydı. Sırasıyla 9 ve 8 gol atmıştı. Şu an 12 maçta 11 golü var ve rakibi yok. Finalde rakibi olan Manchester United'ın en golcü ismi Javier Hernanedz'in 4 golü var. Messi böylece Devler Ligi tarihinde 3 kez üstüste gol krallığı ödülünü kazanan ilk oyuncu olacak. Gol rekoru ise Hollandalı'da. Ruud van Nistelrooy. 2002-03 sezonunda Manchester United formasıyla 12 gol atmıştı. Ufaklık en az 1 gol atması halinde onunla eşitleyecek. Aşağıda Şampiyonlar Ligi tarihinin gol kralları var.

5 yorum:

flyingdupe dedi ki...

sanki barca da oynarken Ronald Koeman da gol kralı olmuştu gibi bir bilgi kalmış benim aklımda.

Adsız dedi ki...

Lig bitmişken getafe,almeria gibi takımlara gol atmak daha önemli.Ufaklık raul'u tedirgin ediyordur.

Ku.Ba dedi ki...

Jardel'in ayrica 2000-2001'de Galatasaray formasiyla 6 golu var. Yani 1 eksik.

AFO dedi ki...

Final için tahminim, Barcelona'nın Messi'nin 2 golüyle maçı 2-0 kazanacağı yönünde. Bu durumda Ruud'un rekoru da tarihe gömülecek.

Ayrıca bir Beşiktaşlı olarak Jardel'i görünce hüzünlendim birden. Bu adam kadar gol atmak için doğmuş az futbolcu vardır. Bir de saha içindeki yürüyüşü vardı ki unutulmaz. Miniktim o zaman. Şimdi ben de öyle yürüyorum. İnsanlar 2 km ilerden tanıyabiliyorlar beni. Bu da böyle bir anımdır.

onurkarakose dedi ki...

Franck Sauzee'nin ozelligi defans ve ulkemizde on libero olarak tabir edilen mevkiide oynayip, buna ragmen gol krali olmayi basarabilmesidir.

Milinko Pantic ise kanimca, hakki en az teslim edilmis oyuncudur. (Bir tartisma yaratmak istemiyorum ama) Benim gozumde Zidane'dan cok daha iyi bir oyuncuydu.. Konuyu dagitmakla birlikte, bu tarz oyunculara verebilecegim bir diger ornekse Alexander Mostovoi'dir..