7 Mayıs 2011 Cumartesi

SLAVIA PRAG'DA TARAFTAR İSYANI















Çarşamba günü oynanan Çek Kupası yarı final maçlarından, Prag'daki Slavia Prag-Sigma Olomouc maçının yarıda kalması üzerine meraklanmıştım. İş yerindeki yoğun Çek nüfusun olayları haber vermesinden sonra kayıtlara ulaşabildik.















Bir önceki yönetimin kulübü bir borç batağına sürüklemesi, yeni yönetimin de işleri düzeltememesi sonucu taraftarları çileden çıkarmış durumda. 2008-09 sezonunu şampiyon bitiren takım geçen sezon yedinci oldu vebu sezon da onuncu sırada. Kısacası tepetaklak olmuş durumdalar. Çek yatırımcılardan birisi geçtiğimiz hafta içi futbolculara olan borçların bir kısmını ödemişti. Görüntüler maç öncesinden. 1,500 kadar taraftar sahaya girip yönetimden hesap soruyor.

















Kaptan Karol Kisel gelip taraftarlara bir rapor veriyor. Özellikle Iron Maiden sweatshirtü giyen arkadaşla yaptıkları sohbette bir patron-işçi havası var sanki.
















Ardından yönetim sahadan tartaklanarak uğurlanıyor.



Taraftarlar tribünlere dönüyorlar. Maç başlıyor. İlk yarı 1-1 bitiyor. Devre arasında hop tekrar sahaya.Maç tatil oluyor ve muhtemelen federasyon Sigma lehine 3-0'lık galibiyete karar verecek. Son bir notla kapatalım, Gambrinus Liga'da Viktoria Plzen, bitime 3 hafta kalan takipçisi Sparta Prag'ın önünde tarihinin ilk şampiyonluğuna gidiyor.




Hiç yorum yok: