30 Temmuz 2011 Cumartesi

MAARTEN STEKELENBURG - ROMA

















Dün Roma saatiyle 22:30'da başkente indi Maarten Stekelenburg. Şu anda kulüpte sağlık kontrolünden geçiyor. Görüntüler aşağıda. Haarlem doğumlu futbolcu, 13 yaşında kendisine hem Haarlem HFC hem de Ajax tarafından teklif getirildiğinde, doğduğu kentin takımını değil Ajax'ı seçmişti ki bu onun kariyerinin ilk dönüm noktalarından birisiydi. 2001-02 sezonunda, hatırlayanlar olacaktır, Ajax genç takımı Hollanda Kupası'nda yarı finale kadar gelmişti ve o takımın kalesini Maarten Stekelenburg koruyordu. Hatta takım ilk turda HFC Haarlem'i 4-0 mağlup etmiş, Stekelenburg doğduğu kentin takımına gol izni vermemişti. Sırasıyla De Graafschap, FC Twente ve Telstar'ı mağlup ettiler. Yarı finalde karşılarında FC Utrecht vardı. Eğer onları geçerlerse finalde Ajax A takımı ile karşılaşacaklardı. Penaltılarla turnuvaya veda ettiler. Bu performans onu A takıma yükseltti.



Ağustos 2002'de Ajax kalesine geçti ilk kez. 2002-03 ve 2003-04 sezonlarında Bogdan Lobont'un arkasında bekledi. 2004-05'te Koeman'ın 1 numaralı tercihiydi ama sakatlıklar onu formadan uzak tuttu. Nihayet 2005-06'da Danny Blind yönetiminde kaleyi teslim aldı ve bir daha da bırakmadı. Ta ki Marco van Basten'in gelişine kadar. St. Marco bugün Ajax'ın başında kalmış olsa, Stekelnburg 6 milyon euroya Roma'ya transfer olmuş bir adam değil, Ajax yedek kulübesinin tozunu alan bir adam olacaktı belki de. 2008-09 sezonunda sadece 12 maça çıkabildi ve Kenneth Vermeer bu şansı iyi kullanıp 1 numaralı kaleci oldu. Tabii bunda Stekelenburg'un sakatlıklarının da etkisi vardı. Martin Jol'un gelişi ile formayı tekrar aldı. Sonrasında da Van der Sar'ın çekilişi ile milli takım file bekçiliğini. 2010'da bana göre turnuvanın en iyi kalecisiydi. Finalde Iniesta'nın vuruşuna engel olamadı. Bu sezonki şampiyonlukla Hollanda'daki işini bitirdi ve Roma'da (hayat tesadüfleri sever), Bogdan Lobont ile tekrar buluştu.

6 milyon euro onun gibi bir kaleci için çok iyi bir transfer. 28 yaşında ve Roma'da kalacağını varsayarsak minimum 5 yıllık bir hizmet verecek onlara. Serie A Hollandalılara yatkındır ama Roma şehri? Kulüp tarihindeki ilk Hollandalı oldu. Bu sezona kadar 34 Hollandalı Serie A 'da boy göstermişti. Luc Castaignos (Inter), Moestafa El Kabir (Cagliari) ve Stekelenburg ile birlikte sayı 37 oldu. Tüm liste aşağıda görülebilir.

Marco van Basten (AC Milan)
Mario Been (Pisa)
Dennis Bergkamp (Internazionale)
Winston Bogarde (AC Milan)
Mark van Bommel (AC Milan)
Edgar Davids (AC Milan, Juventus, Internazionale)
Urby Emanuelson (AC Milan)
Ruud Gullit (AC Milan, Sampdoria)
Klaas-Jan Huntelaar (AC Milan)
Wim Jonk (Internazionale)
Wim Kieft (Pisa, Torino)
Patrick Kluivert (AC Milan)
Michel van de Korput (Torino)
Michel Kreek (Padova, Perugia)
Ruud Krol (Napoli)
Piet Kruiver (Vicenza)
Wim Lakenberg (Pro Patria)
Andy van der Meyde (Internazionale)
Jan Peters (Genoa, Atalanta)
Michael Reiziger (AC Milan)
Frank Rijkaard (AC Milan)
Andries Roosenburg (Fiorentina)
Bryan Roy (Foggia)
Edwin van der Sar (Juventus)
John van 't Schip (Genoa)
Clarence Seedorf (Sampdoria, Internazionale, AC Milan)
Wesley Sneijder (Internazionale)
Jaap Stam (Lazio, AC Milan)
Leonard van Utrecht (Padova)
Henry van der Vegt (Udinese)
Marciano Vink (Genoa)
Harold Wapenaar (Udinese)
Faas Wilkes (Internazionale, Torino)
Aron Winter (Lazio, Internazionale)

1 yorum:

CH dedi ki...

Cok kaliteli bir oyuncu. Galatasaray'in Muslera'yi bunun cok cok fazlasi bir maliyetle transfer ettigini dusundugumuzde, ki bence Stekelenburg cok daha guven veren bir kaleci, insan uzulmuyor degil dogrusu. Bu arada Muslera'nin Istanbul'a gelisinde ortaligi birbirine katmak icin bekleyemeyen taraftarlar da bu fotoya cok dikkatli baksin lutfen.