19 Ağustos 2011 Cuma

LOVE AND HATE 2



İspanyol basını ve futbolseverler Mourinho'nun çarşamba akşamki şovunun ardından fırsatı kaçırmadı tabii. Bir dolu video da piyasaya tekrar sürüldü. Tito Vilanova'nın gözünü çıkarma harekatının ardından bir de "Pito (penis) Vilanova mı? O kim tanımıyorum" açıklamasıyla da tüy dikmiş oldu herkesin tepkisini çeken adam. Yukarıdaki video 1996 yılından. Tarih 24 Kasım 1996. Portekizli, Bobby Robson'ın yanında Barcelona kulübesinde tercümandan bozma yardımcı modunda. Bilbao deplasmanı. Bask kulübü Jose Mari ve Guerrero'nun golleriyle Katalanları eli boş gönderiyor San Mames'ten. Abelardo'nun golü kurtaramıyor Barcelona'yı. Maç içinde Bilbao'nun hocası Luis Fernandez'le atışıyor bizimki. Maç sonu soruyorlar Fransız'a ne olduğunu. 15 yıl önce, bugün Special One'ın verdiği cevabı veriyor. "Kim o Robson'ın asistanı tanımıyorum, asistanlar yanında hocaları varken çenelerini kapamalı". Peki daha ötesi. Maç bitiyor, Fernandez soyunma odasına gidiyor, gerilerden bir futbolcu çıkıp geliyor ve Fernandez'e parmağını uzatıp "rakibinle böyle dalga geçemezsin" diye asistan hocasının tarafını tutuyor...Bugün Mourinho'nun ezeli düşmanı olan Guardiola'dan başkası değil...15 yıl geçiyor, şartlar olduğu gibi kalmıyor ama Gregory House'un lafı aklıma geliyor..."People don't change".

Mourinho'nun Barcelona aşkını daha önce bir başka yazıda daha vurgulamıştık.

Love and Hate


3 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Her zaman söylüyorum ve düşüncemde bir değişiklik olmadı. Mourinho'nun Barcelona nefretinin altında kesinlikle bir sevgi yatıyor. O Barcelona'yı seviyordu ve orada kalmak istiyordu. Boby Robson ve Van Gaal gibi iki büyük hocanın yanında yıllarca antrenörlük yaptıktan sonra sıranın kendisine geleceğini düşünüyordu. Ama o kendisini kapının önünde buldu. Barça'ya karşı olan kininin sebebi, bundan başkası değil. Düşünsenize, o kadar takım varken, neden Barça'dan nefret etsin?

A. Eren Logoglu dedi ki...

Eşleştirme sağlıksız, her iki olayda da Guardiola'nın hocası ve yardımcısına aynı söylemde bulunuluyor ve her ikisinde de Guardiola aynı tepkiyi veriyor. Onun davranışında bir değişiklik olmamış ancak yazıda "asistan hocasının tarafını tutuyor" ve "Mourinho'nun ezeli düşmanı olan Guardiola'dan başkası değil" deyip alt metinde manipülasyon yapılıyor.

Kendisine yapılanı başkasına yapmakta sakınca görmeyen Mourinho'nun eylemi hastalıklı ve vurgu yapılması gereken mesele kanımca bu. Tıpkı Inter'den kovulan Benitez'le alay etmesi gibi. ŞL'de Jose'nin yapamadığı yapıp Chelsea'yi finale getiren Avram Grant'ın ona hiçbir söylememesini anlayamayacak bu yüzden.

Flying Dutchman dedi ki...

Alt metinde manipülasyon mu? Ben bile bu kadar derin düşünmedim onu yazarken :)

Şaka bir yana orada belirtmek istediğim aynı saflarda yer almaları, Barcelona tarafında, yoksa Guardiola'nın "Jose bundan sonra sana dokunan karşısında beni" bulur psikolojisinde olduğu değil...