15 Eylül 2011 Perşembe

DURDURAMIYORUZ EFENDİM GELİYORLAR...



Hatırlar mısınız bilmem, 1 Nisan 2008 tarihinde bloga Hugo Sanchez'in Meksika milli takımının teknik direktörlüğünden kovulduğunu, sebebinin de Olimpiyat Elemelerini geçememesi olduğunu yazmıştık. İşte yukarıdaki maç o göreve malolan maç. Tarih 16 Mart 2008. Meksika Olimpik Milli Takımı, Haiti Milli takımı önünde. Olimpiyatlara Kuzey Amerika kıtasından katılacak 2 takımı belirlemek için ABD'de yapılan maçlar çerçevesinde B Grubu'nda son maçlara gelindiğinde Kanada ve Meksika 1'er puandadır. İlk 2 takımın yarı final vizesi aldığı turnuvada Guatemala 6 puanla gruptan çıkmayı garantilemiştir. Haiti ise 3 puanla grup ikincisidir. Saat 16:30'da oynanan maçta Kanada, gruptan çıkmayı garantilediği için kendini salan Guatemala'yı 5-0 mağlup eder. Böylece puanı 4'e averajı da +4'e çekerler ve ikinci sıraya yükselirler. Meksika bu maçın bitiminden sonra Haiti karşısına çıkar. Haiti'ye bir üst tur için galibiyet yetiyordur ama Meksika'ya 5 farklı galibiyet lazımdır. Maçın ilk yarısında 1-0 önde giderlerken, Haiti'den Judelin Aveska kırmızı kart görür. Meksika ikinci yarıda rakip kaleye çöker. 61'de 2-0 yaparlar ama 1 dakika sonra Haiti'nin şok eden golü gelir. Artık Meksika'nın 6-1 kazanması lazımdır. O andan sonra olanları yukarıdan izlemek lazım.

Ömrümde bir takımın bu kadar net fırsatları bu derece harcadığını hiç görmemiştim. Maçın sonlarında olay Meksika vs. Johnny Placide olayına dönüşüyor. Ben yüzde yüz 6 tane pozisyon ilave bir de kaçan penaltı saydım. Maçın skoru 5-1. Meksika 1 gol daha atıp Olimpiyat yolunu aralayacakken itemiyorlar topu içeri. Normalde 12-1 gibi bitecek bir maç 5-1 bitiyor. Buyurun izleyin yukarıdan. Bu takımdaki oyuncuların hepsinin halen Amerika kıtasında top koşturmasının sebebi muhtemelen bu maç olabilir....Haiti defansının maçın sonlarındaki halini de yorumunuza bırakıyorum.

6 yorum:

Ozan Gunduz dedi ki...

Hocam bu maçta bildiğin şike var. Böyle stoperler olur mu yahu? Bir kaleciyi ayarlayamamışlar herhalde...

pclion dedi ki...

Hamama gitsinler, net. Başka bir açıklaması yok. Halı saha seviyesinde bile kötü bir oyuncu olarak "Ben bile atarım" diyeceğim en az üç pozisyon var. Rezillik...

ahmet serdar dedi ki...

hugo sanchez'i değil de 19 numara kimse o herifi kovmaları lazımmış. bu ne rezil bi adam yav.
defans resmen satmış maçı ama aslanlar gibi bir kalecisi varmış haitinin.

orion dedi ki...

Meksika'nın 19 numarası Kolombiyalı olmadığına şükretsin bence. Bu maçtan sonra çok fena şeyler olabilirdi..

karamazov dedi ki...

5'e 0 pozisyon gördüm ömrümde ilk kez.

mre dedi ki...

4. golü iyi izleyin boş kaleye zorla atıyorlar :) Meksika'nın şu uzun saçlı artist forvetini gören Guiza'ya laf etmez. Haiti defansına ise ne diyeceğimi bilemedim.