25 Eylül 2011 Pazar

HAT-TRICK'TE DE REKABET



















Mario Gomez'in Bundesliga'nin hat-trick krallarinin listesini zorladigi yazimizda Gerd "Der Bomber"Muller'in ulasilmasi neredeyse imkansiz olan 32 "Dreierpack" performansindan bahsetmistik. Dunya futbolunun bireysel rekabette en goz onunde olan 2 ismi Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo kariyerlerine 1'er hat-trick daha eklediler. Messi, en fazla sevdigi rakip Atletico Madrid karsisinda, Ronaldo da Rayo Vallecano karsisinda. Messi daha once bu sezon Osasuna'yi 8-0 maglup ettikleri macta da, yani gecen hafta da 3 gol atmisti. Toplam sayisi 12 oldu. Asagida onun hat-trick yaptigi maclar var. Bu 12'nin 11'inde Messi 3 gol atti, 6 nisan 2010'da Sampiyonlar Ligi macinda ise Arsenal'e 4 gol atmisti.




















Cristiano Ronaldo da dunun flas adamlarindandi. 2 golu penaltidan olsa da o da Real kariyerindeki, 10. 3 gollu performansa imza atti. O da bu sezon daha once deplasmandaki Real Zaragoza macinda 3 gol atmis mac 6-0 konuk ekibin ustunlugu ile bitmisti. Portekizli de 8 macta 3 gol atarken 2 macta gol sayisi 4'tu. Onun da 3 gol attigi maclarin listesi asagida.

2 yorum:

Ozan dedi ki...

Ronaldo'nun son 2 yılda yaptığı hattrick'leri listelemişsiniz, Messi'nin ise 2007'den itibaren.Peki Ronaldo, Manchester United'da oynarken hiç hattrick yapmamış mı?Bu listeden yapmadığı izlenimini çıkarıyorum.Peki Pele kaç kez hattrick yapmıştır:)?

Flying Dutchman dedi ki...

Ronaldo'nun Man. Utd'da yaptığı hat-trick var elbet...Ama sadece 1 tane..Ronaldo United için 84 lig golü atmıştır ama sadece 1 kez, 12 Ocak 2008'de Newcastle United'ın 6-0 mağlup edildiği maçta 3 gol atmıştır...Yani toplamda da 11 oluyor..Tabii Sporting Lizbon dönemine de bakmak lazım...