9 Kasım 2011 Çarşamba

AVRUPA'NIN KALECİ AVCILARI






















Dries Mertens müthiş başladığı sezonda, Avrupa'nın üst düzey ligleri ele alındığında üretkenlik bakımından tepedeydi. Ancak haftalar geçtikçe (doğal olarak) dünya futbolunun tepesindeki 2 adam Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo onu gelip geçtiler. Attığı 14 gol ve yaptığı 5 asist Messi'yi 19 puanla tepeye oturttu. Ronaldo da 13 gol ve 5 asistle onu izliyor. Sonra da Mertens'in attığı 11 gol ve yaptığı 7 asist var. Almanya'nın en üretken adamı Mario Gomez dördüncü sırada. Robin van Persie'nin bu sezonki patlaması da onu İngiltere'nin tepesine yerleştirmiş . Listede İtalya'dan hiçbir futbolu bulunmuyor. 8 gollü Antonio Di Natale'nin gol krallığını tepede götürdüğü bir ligden bu listeye giren olamadı. Bence listenin asıl sürprizi Angel Di Maria. Sadece 1 gol kaydetmesine rağmen yaptığı 10 asist (bu alanda lider) onu, örneğin 11 gol atıp hiç gol pası vermeyen Gonzalo Higuain ile aynı rakama ulaştırmış. Evet biliyorum, "Burak Yılmaz nerede?" diyeceksiniz. Zaten bu yüzden tepeye "üst düzey yazdık". Ha Hollanda Ligi, Türkiye'den daha üst düzey midir orası tartışmaya açık elbet. Burak Yılmaz'ın 13 gol ve 1 asist ile 14 puanda, yani Van Persie ve Pizarro ile aynı sırada olduğunu araya sıkıştıralım.






















Sadece gol sayısını ele aldığımızda ve buna tüm resmi maçları kattığımızda da Mertens listeden çıkıyor, Huntelaar onun yerine oturuyor. Sadece Messi bu sezon ondan fazla gol kaydına muvaffak oldu. Hollandalının 10 lig, 5 kupa ve 6 da Avrupa Ligi golü var. Messi 14 lig, 5 Şampiyonlar Ligi, 3 İspanya Süper Kupası ve 1 de Avrupa Süper Kupası golü kaydederek 23 gole ulaştı. Ronaldo ve Gomez de peşinde bu ikilinin.

1 yorum:

Ku.Ba dedi ki...

"Ha Hollanda Ligi, Türkiye'den daha üst düzey midir orası tartışmaya açık elbet."

4-5 sene evvel tartismaya açikti, artik degil. Su an için Hollanda Ligi Turkiye'den daha üstün, bu çok bariz. Bkz. Avrupa maçlari (PSV, Ajax, Twente, AZ).