12 Aralık 2011 Pazartesi

PENALTI CANAVARI CIARAN KELLY



Yukarıdaki görüntüler geçtiğimiz yıl 14 kasım tarihinde oynanan İrlanda Kupası final maçı Sligo Rovers-Shamrock Rovers mücadelesinden. Aviva Stadyumu'ndaki 36.00 taraftar normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten mücadelenin seri penaltı vuruşlarına tanık oluyorlar. Sligo Rovers'ın kalesinde 30 yaşındaki Ciaran Kelly var. Kelly takım arkadaşlarının kaçırdığı 2 penaltıyı hiç hissettirmiyor zira Shamrock'lu oyuncuların kullandığı 4 penaltının 4'ünü de kurtarıyor ve tek başına kupayı Sligo'ya getiriyor.

Aradan 1 yıl geçiyor. Stadyum aynı, ay aynı, maç aynı. 6 kasımda, yani geçtiğimiz ay Sligo Rovers, Shelbourne ile karşılaşıyor. Normal sürenin 1-1 bitmesinin ardından uzatmalara geçiliyor ve skor değişmiyor. Ancak Sligo'nun sahaya çıkan ilk 11'inde kalede Brendan Clarke var. 119. dakikada İngiliz hoca Paul Cook sahaya geçtiğimiz sezonun kahramanı Ciaran Kelly'i gönderiyor. Elbete penaltı vuruşları için. Kelly geliyor kaleye geçiyor, 1 dakika sonra da maç bitiyor. Sonrası...buyurun..

3 yorum:

serkan dedi ki...

iki maçı da bu abinin koruduğu kalenin arkasında izleme şansına erişen taraftarları düşünemiyorum :)

Berke B. dedi ki...

seviyorum bu hikayeleri..

Nox dedi ki...

efsane olay elbette, ama dikkatimden kaçmayan bir nokta da, kurtardığı penaltılarda 3-4 adım öne çıkıyor olması :) normalde tekrarlanması gerekir çoğunun.